Za odvolání náměstka Pavla Dufka v Ústí nad Labem

Petice podle § 1 zákona č. 85/1990 Sb., o právu petičním

Vážená paní primátorko, vážení zastupitelé,
my, obyvatelé města Ústí nad Labem po přečtení několika reportáží v Ústeckém deníku již nedokážeme dál nečinně přihlížet, a proto jsme se rozhodli vyzvat Vás k odvolání Pavla Dufka z pozice druhého náměstka primátora podpisem této petice.

Pavel Dufek se chová nemorálně a neplní své závazky. To nás vede k přesvědčení, že svým přístupem pravděpodobně poškozuje město a jeho občany!

Jako hlavní důvody nás k tomuto přesvědčení vedou následující informace:

I.

Pavel Dufek se jako místostarosta a náměstek nemůže oběma pozicím věnovat naplno, někde musí šidit. Jeho nepřipravenost je vidět na jednání zastupitelstva, kdy má jako předkladatel ve svých návrzích nejvíce chyb. Jeho materiály jsou nedostatečné. Sám na sebe nechtěně prozradil, že si do politiky šel vydělat, takže to, že si zuby nehty drží oba placené posty, tomu odpovídá! [1]

II.

Po provalení aféry “Utři nudli”, Pavel Dufek slíbil, že bude přispívat ze svého platu na dobročinnou činnost. Nesplnil.

I přes to, co sliboval, nedodržuje nic z toho:

Budu pravidelně ze svého platu místostarosty přispívat na aktivity mého obvodu Severní Terasy," sliboval náměstek v loňském roce na zasedání zastupitelstva poté, co se na sociálních sítích objevila jeho korespondence o výši platů ústeckých politiků, známá jako „utřeme nudli."

„Budu přispívat například na různé školní akce, akce školek, jesliček. Budu přispívat formou daru a o přijetí daru rozhoduje rada, takže o něm budete vědět," dodal tehdy Dufek. Realita v podání Pavla Dufka je ovšem jiná. Za rok a čtvrt, kdy si přišel na minimálně 1 080 000 Kč, prošel radou města jen jeden jediný Dufkův dar, a to 5 000 Kč (slovy pět tisíc korun) pro mateřskou školku Větrná. [2]

III.

Když je v úzkých, lže! Lže o daru který měl údajně již dát.

Nerad bych se k této věci vyjadřoval, nicméně některé věci, které jsem řekl, tak probíhají. Naposledy jsem platil dar do školy na Stříbrnické, kdy jsem nakupoval ze svého pro prvňáčky pastelky a knížky. Teď vám z hlavy přesně neřeknu částku, bylo to někde k desetitisícům. Prodiskutovali jsme to s panem ředitelem a neprošlo to radou, byl to můj soukromý počin někdy v září," reagoval náměstek Dufek. Ředitel školy o žádném daru neví. „Žádný takový dar si nevybavuji," sdělil ředitel ZŠ Stříbrnické Michal Ševcovic. [1]

Vyjádřete se svým hlasem!

>>>ZMĚNÍME ÚSTÍ>>>

Zdroj: [1]http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/sliby-chyby-namestek-dufek-dary-nedava-deti-utrely-nudli-20161227.html

[2]http://usti.idnes.cz/pucista-pavel-dufek-si-stezoval-na-malo-penez-a-funkci-v-usti-nad-labem-1kv-/usti-zpravy.aspx?c=A150922_155936_usti-zpravy_alh

Michael Karas    Kontaktujte autora petice