Zachování krmných míst a boudiček pro kočičí bezdomovce v Litoměřicích

Eliska_zahrada.jpgŽádáme město Litoměřice, aby zanechalo krmná místa a boudičky pro kočky, které žijí na ulici. Tyto kočky jsou kastrované, pravidelně krmené, odčervené. Ve své lokalitě krmené lidmi, kteří se o ně starají již roky. Krmná místa slouží i k monitoringu koček, ať již nově příchozích nebo ke sledování zdravotního stavu zvířat. Dobře krmená kočka, je i chráněna před infekčními chorobami a je zdravá. Díky krmným místům, jsme mohli odchytit ztracené kočky a vrátit je původním majitelům. Díky krmným místům, můžeme monitorovat nově příchozí kočky, které byli nezodpovědně namnožené lidmi, kteří stále nechápou a odmítají kastrace svých koček, kočky si pak zákonitě hledají nová teritoria pro život. V tomto bychom uvítali pomoc od města s kastrační osvětou a vyhláškou o povinné kastraci všech nechovných zvířat. Protože jen díky lidem, se ocitli kočky na ulici. Nově příchozí kočky, odchytáváme, dáváme do domácích dočásek a hledáme původní majitele, pokud se majitel nenajde, kočky kastrujeme a z 90% nacházíme nové domovy. Do původní lokality, pokud je bezpečná se vypouští zpět jen velmi plaché zvíře, které by v domácím prostředí, nebo útulku velmi strádalo. Některé kočky, přestanou přijímat potravu a musí se vrátit zpět. Ve čvrtek 1.11. byly odvezeny( vyhozeny) krmné mističky a boudičky, které chrání kočky před nepřízní počasí, bylo to na nařízení šéfa životního prostředí v Litoměřicích. Bez jakékoliv komunikace, upozornění lidem kteří jsou vlastníky boudiček, mističek, kteří na své vlastní náklady, kočky denodenně krmí, pravidelně odčervují a mnozí z nich nechali na své náklady i kočky vykastrovat. Žádáme navrácení soukromých věcí, žádáme ponechat věci na krmných místech, kam kočky docházejí již dlouhé roky na stejná místa. K humánnímu přístupu ke zvířatům se naše republika zavázala podpisem mezinárodní Evropské dohody o ochraně zvířat v zájmovém chovu, která je součástí našeho právního řádu. Člověk k sobě připoutal zvíře, učinil na sobě závislým a je tedy na nás, abychom se pečlivě, řádně postarali o blaho zvířat, která se ocitla bez pomoci na ulici.

Spolek na ochranu zvířat Litoměřicko    Kontaktujte autora petice

Pokud chcete podepsat tuto petici, kterou vytvořil(a) Spolek na ochranu zvířat Litoměřicko, vyplňte formulář níže. Autor petice uvidí všechny informace, které zadáte do tohoto formuláře.