Petice proti záměru pořízení změny ÚPnM (Č.Bud. 7)

Ptáme se, proč to děláte? Již potřetí tu samou věc.

Pokolikáté ještě NE absurdním řešením?

P E T I C E

proti záměru pořízení změny ÚPnM v lokalitách Grünwaldova, U Papíren a Nemocnice v katastrálním území České Budějovice 7

4500 českobudějovických občanů podpisem pod petici ZACHRAŇME MALÁK A KLIDOVÉ ZÓNY odmítlo v roce 2011 dopravní průtah, tzv. Jižní spojku, rekreačními a klidovými zónami města, kolem nemocnice, pavilónu dětského a v současnosti též neonatologického centra. Nyní je tu znovu záměr přivést do její bezprostřední blízkosti kamionovou dopravu. Přemostěním Vltavy v tomto místě pak bude též projektově dotažena trasa tzv. Jižní spojky, neb zakreslena v územním plánu zůstala.

Ptáme se? Jak prospěje dětem hospitalizovaným v nemocnici hluk a emise z aut a z kamionové dopravy přivedené do těsné blízkosti dvou z jejích nejcitlivějších pavilonů? Jak se zvýší kvalita života obyvatel celé čtvrti dalším přílivem aut, jejich rozptýlením v této městské části a postupným rozptylováním všude po městě?

Žádáme vás, volené zástupce, abyste dbali hlasů občanů, nekonali proti jejich zájmu žít ve zdravém prostředí a hledali způsoby, jak dopravní situaci ve městě co nejvíce zklidňovat zaváděním a zdokonalováním alternativních složek dopravy. Přejete si snad, abychom všichni v budoucnu žili v satelitních sídlech a v okolních obcích a do města se vraceli jen, abychom jej využili jako dopravní uzel?

Ukončete nesmyslný projekt přemostění Vltavy a přivedení těžké nákladní dopravy do klidové lokality Nemocnice, U Papíren a Grünwaldova v Českých Budějovicích. Zdraví našich dětí a naše je nám přednější.

Chceme urbanistická řešení hodná 21. století, nikoliv návrat do století minulého. Chceme znát ucelený koncept města s důrazem na život občanů v něm, neboť jsou to občané, kdo jsou pro život města nejdůležitější.

Obrazová příloha zde:  http://petice-zmena-up.sukovo.net/

Za petiční výbor:

Ing. Vladimír Uhlíř, Thomayerova 6, 370 01 České Budějovice

Ing. Vladimír Šefčík, Bachmačská 18, 370 01 České Budějovice

Ing. Kateřina Štěrbová, A. Krejčího 7, 370 01 České Budějovice

Zastupovat petiční výbor při jednání se státními orgány je oprávněn:

kterýkoliv člen petičního výboru (klauzule vyžadovaná dle §5. písm. 1, zák. č. 85/1990Sb.)

Irena Šefčíková    Kontaktujte autora petice