Zákaz zvířecích cirkusů v ČR

Dobrý den,

žádám všechny občany České republiky o podpis petice proti zvířecím cirkusům v České republice.

Odůvodnění:

Chování ke zvířatům v cirkusech je nepřípustné, zvířata jsou týrána aby vykonávala danné potřeby. Všechna tato zvířata svůj život prožijí v malých klecích, kde se celou dobu stresují, nudí, trpí a v některých případech se nemůžou ani hnout. Neustálý transport žvířatům také neprospívá. Jestli zvířata budou trpět záleží jen na nás.

Hlavním problémem jsou rodiče s dětmi. Žijí v představě, že zvířata se chovají přirozeně jako v divočině, dělají takovéto věci a vše samozřejmě dobrovolně. Bohužel, rodiče svojí peněžní částkou podporují právě týrání a věznění divoké či jiné zvěře.

Zvířecí cirkusy byly již zakázány v těchto zemích:

• Anglie - zákaz bude platný od r. 2015
  • Bolívie - od r. 2009
  • Čína - zákaz představení zvířat v cirkusech a zoo od r. 2010
  • Rakousko - zákaz všech volně žijících zvířat v cirkusech

Česká republika by se měla k těmto zemím přidat a zakázat všechny zvířecí cirkusy.

Opravdu chcete podporovat toto?

Video: http://youtu.be/CDj-LSPxtxQ

Podepište prosím tuto petici a nenavštěvujte cirkus.