Jsme proti novele branného zákona

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Jsme proti novele branného zákona


Nepřihlášený uživatel

#201 MIGRACE JAK TO JE

2015-06-20 19:55

Migrace jako poslední tečka „Světové marxistické revoluce“ a finále globalizace? Co také zaznělo v „Občane, máte slovo“. Stalinismus překazil marxismus! Nejlepší opozice je vlastní opozice?

Od doby, kdy se objevilo volání Karla Janečka k zopakování listopadu v roce 2012 a jeho slova „Když to správně zmanažujeme, tak ta vláda padne a budou nové  volby“,  jsem byla přesvědčená, že ODS a Nečas skončí, což se stalo, dokonce včetně těch nových voleb. Psala jsem o tom v článku, kde jsem nemohla nevložit i video z přátelského posezení u piva Zavadila s Kalouskem. Také jsem tam tehdy nemohla nevložit zdravici knížete Karla Schwarzenberga na kongresu ODS, ve které řekl to hlavní, o co novým listopadem mělo jít: o konec dělení politiků na levicové a pravicové. Přesněji tím řekl to, o čem je celá politika Evropské unie – že na pravici už se totiž nehraje, protože jde jen a jen o levici! V nových volbách zvítězila levicová ČSSD (což byl trend v celé Evropě) a s ní Hnutí ANO (slovy Janečka: „V nových volbách půjde o to, aby bylo do čela vyneseno co nejvíce schopných lidí“).

Že Nečas si nad sebou vynesl ortel i svým příklonem k Rusku, to nyní nehraje roli, protože to podstatné, o co pádem vlády a novými volbami mělo jít, byl 1) nástup levice a 2) nástup člověka oligarchického typu. Podobný proces je dlouho patrný ve všem zemích Evropy a výsledkem jsou levicové vlády s výraznou, ekonomicky úspěšnou dominantní osobností. Ty společným dílem naplňují základní směrování Evropské unie – nový socialismus, který bude mít centrum v Bruselu a bude veden těmi „nejschopnějšími“. Ne náhodou má EU na vlajce pěticípou hvězdu a znak srpu a kladiva jako dominantní.

ODKAZ-Migrace jako poslední tečka „Světové marxistické revoluce“ a finále globalizace? Co také zaznělo v „Občane, máte slovo“. Stalinismus překazil marxismus! Nejlepší opozice je vlastní opozice?


Nepřihlášený uživatel

#202

2015-06-21 13:15

Je čas, nenechat si diktovat naše životy!

Nepřihlášený uživatel

#204 Re: Re: Tato petice je projevem neznalosti...

2015-06-21 14:53

#93: Tomáš Zika - Re: Tato petice je projevem neznalosti... 

 asi tak...lépe bych to nenapsala ;-)


Nepřihlášený uživatel

#205 SLOVACI UZ POVSTALI A VY A VY LIDE ČR!!!!JE ČAS ODVOLAT TOP09 A ČSSD ZA PORUŠENI ZAKONU

2015-06-21 15:27

JE ČAS LIDE ČR POVSTAT A POMOC NAŠIM BRATUM V SK MUSIME ODVOLAT ŠTVÁČE SECKY S TOP09 A S ČSSD A ODS!!!JINAČ TO SPATNE DOPADNE A MUSIME BYT ZAS ČESKOSLOVENSKO ABY NEMELI PRAVO NA TO CO MAJ A CO DELAJ NAŠI KRAJINE K.....!!!

ODKAZ-Demo Bratislava-Stop islamizaci Evropy,20.6.2015


Nepřihlášený uživatel

#206 Petice proti schválení novely branného zákona (z. č. 585/2004 Sb., o branné povinnosti a jejím zajiš

2015-06-21 15:39


Nepřihlášený uživatel

#207 STOP ODVODUM STOP USA ZASAHOVANI DO NAŠÍ VLASTI

2015-06-21 16:13

Tento měsíc (duben 2015) Vláda projednala a schválila návrh branného zákona (text zde), který se mimo jiné týká odvodů. Oproti předchozí verzi už nežene občany rovnou do zákopů na základě usnesení Vlády, ale každého komu bude v roce účinnosti zákona a později 18 let k odvodům. Zde státu sdělí své osobní údaje (část z nich stát stejně zná), ale některé i docela podrobné informace o svém dosavadním životě a schopnostech. Dále je prolomeno lékařské tajemství, stát získá osbáhlé informace o zdravotním stavu budoucího vojáka nebo vojákyně. Lékařská prohlídka však není validní po celou dobu, co bude mít armáda člověka v evidenci (tj. do 60ti let). Je to stejné jako s povinnými psychotesty pro držitele zbrojního průkazu – nemají validitu ani týden natož několik let. Stejně tak zdravotní stav, než nastane někdy potřeba povolat zálohy do nějaké války, se dávno změní.

Základní statistické (demografické) údaje kolik lidí v jakém věku má stát již ve svých základních registrech. Jaká je logika státu dělat odvody dlouho dopředu a zjišťovat zdravotní stav nebo ochotu lidí bojovat? Oboje se mění s časem a podle podmínek v daném čase. Navíc, když po tom nenásleduje žádné povinné cvičení (i když poslanci s přílepky mohou natropit ledacos – Murphyho zákon říká: „Občan si nemůže být jist životem ani majetkem dokud zasedá parlament“ v tomto případě platí dvojnásob). Občan se může nechat dobrovolně vycvičit, pokud by měl zálibu v buzeraci a plazení se v bahně. Pokud by ho bavila střelba, lze spíše doporučit udělat si civilní ZP, musí si sice platit vše za své, ale na vojně by toho stejně moc nenastřílel.

Je otázkou, proč chce stát spouštět takovouto masovou administrativní akci za cca. 240 mil. Kč ročně, když stát rozhodně nemá na rozhazování a smysl této akce nějak uniká. Vytvoří se databáze s poměrně velkým množstvím různých citlivých dat, která mohou být kdykoli zneužita (pochybuji, že režim důvěrné nějak případnému zneužití zabrání).

Pokud z jakýchkoli důvodů s odvody nesouhlasíte, můžete podepsat petici na http://stop-odvodum.cz/petice/

Maršálek X


Nepřihlášený uživatel

#208 Vojenská přísaha Vyškov 7.5.2015

2015-06-21 18:02

DUKAZ-ČR ARMY NESLOUŽI NATU TO VE PRISAZE NENI!!!

TAK PROC BYCHOM MELY UMIRAT ZA ZAJMY JINE ZEME KTERA ZA NAS NEHODLA OBJETOVAT NIKOHO!!!!

PLUS AGRESOR JE JASNY JE TO USA A NATO A EU!!! 

M.D.

#209 ne

2015-06-21 21:15

Vůbec si neumím představit, že by se to týkalo i mé vnučky která má teď 15 roků a o vnukách ani nemluvím. 


Nepřihlášený uživatel

#210

2015-06-22 12:23

VLASTIZRADA VLADY!!! 

šak podle USTAVY nema tady žadná armada co delat!!!a že ju vlada porušila tim se dopustila VLASTIZRADY K NARODU A K OHROZENI LIDU!!!ZA UČELEM KONFLIKTU PROTI NEVIDITELNEMU NEPRITELI!!!

((TOP09 CELA SKUPINA AJ STAROSTOVÉ))PLUS MINISTR OBRANY!!!

PORUŠILA USTAVU CO NEDOVOLUJE ZADNE ARMADE VJEZD NA NAŠI ZEM!!!

TIM SE DOPUSTILA VLASTIZRADY A ZA TO MUZE BYT ODVOLANA S FUNKCI A VYHOSTENA ZE ZEME!!!

PLUS AJI BABIS SE SKUPINY ANO

TEN SE DOSPUSTIL VLASTIZRADY K NARODU PREDHAZOVANI JIM PROAMERICKOU PROPAGANDU DO TV PROTI RUSKU CO JE RUSKO ZA MIR A AGRESOR TO NENI RUSKO NAS OSVOBODILO A

ZATIM CO USA NAS OKUPOVALA 15.BREZNA.1939

A MY JAKO LID MAME PRAVO ZASAHNOUT A MUZEM POUZIT JAKE KOLIV PROSTREDKY PROTI VLADE CO NEDODRZUJE ZAKONY A PRAVA!!!V DEMOKRACII!!!MUZEM JE OBJ.... A BUDEM V PRAVU!!!ZAKONIK PRAV A SVOBOD HOVORI JASNE!!!

 


Nepřihlášený uživatel

#211 Vyvolání války v Evropě je způsobem, jak si USA upevní pozici světového hegemona

2015-06-22 12:43

Vyvolání války v Evropě je způsobem, jak si USA upevní pozici světového hegemona. Aneb jak se na mezinárodní situaci dívají obyčejní Poláci. NATO jako fikce!

Tento článek je polský pohled na válku, kterou se v Evropě snaží rozpoutat USA.

„Stále více evropských politiků upozorňuje na to, že v zájmu USA je rozpoutání války v Evropě. Vlastně se už to povedlo, protože válka na Ukrajině trvá a můžeme jen s obavami čekat chvíli, kdy se rozšíří i do naší země.

Je třeba si přiznat, že v naší části světa se všechno vyvíjí směrem, jako kdyby někomu velmi záleželo na rozpoutání války. Už jen nevyléčitelní optimisté věří v to, že se nám informační zdroje brzy neprozradí, že naše země se znovu stala válečným terénem.

Krátký pohled do historie

Abychom pochopili, co se děje, je třeba se podívat do historie. Stejně jako dnes, tak před a po druhé světové válce, bylo s Polskem jednáno jako s méněcennou zemí. Připomeňme si, že Polsko zradili naši západní spojenci, jen aby na chvíli uspokojily Hitlerovy (a později Stalinovy) požadavky. Bylo to jen kupování času, protože během několika měsíců se válka rozšířila na téměř všechny evropské státy.

ODKAZ-Vyvolání války v Evropě je způsobem, jak si USA upevní pozici světového hegemona. Aneb jak se na mezinárodní situaci dívají obyčejní Poláci. NATO jako fikce!


Nepřihlášený uživatel

#212 Re: ne

2015-06-22 17:22

#209: M.D. - ne 

INTERVIUM Martin Stropnický /ANO/, ministr obrany

ODKAZ-V ČT H..... MINISTR MASAKRU STROPNICKY

A STALE LŽOU O RUSKU AŽ JE TO HNUS NA UKRAJINE NEJSOU ZADNY RUSOVE!!!


Nepřihlášený uživatel

#213

2015-06-23 12:15

Ukrajinský generál přešel k separatistům. Dezertérů je už 10.000

Bývalý náměstek ministra obrany Ukrajiny, generál-major Alexander Kolomjec a několik důstojníků ukrajinské armády přešli na stranu Doněcké lidové republiky. Kolomjec to řekl na tiskové konferenci v Doněcku.  Poznamenal, že mnozí jeho bývalí kolegové také chtějí přejít k. „Byl jsem poradcem ministra obrany Ukrajiny a hlavním vojenským analytikem 19 let jsem působil jako regionální vojenský komisař v Doněcké oblasti.Dále uvedl, že chce pracovat pro dobro ukrajinské republiky a doplnil, že během bojů Kyjeva přešly na stranu DLR stovky vojáků a důstojníků. (zdroj)

ODKAZ-Ukrajinský generál přešel k separatistům. Dezertérů je už 10.000

SAMI VEDI KDE JE DOBRO PROTO PRECHAZEJ K RUSKU :)

LIDE TOHLE NAM V TV NEUKAŽI PROBUDENI GENERALA


Nepřihlášený uživatel

#214

2015-06-23 18:33

O USA V ČESKU CELY ROZHOVOR VLASTIZRADCU NARODA

Ondřej Benešík /KDU-ČSL/, předseda výboru pro evropské záležitosti


Nepřihlášený uživatel

#215 ŘIKAM VÁM LIDE JE ČAS SE ZBUDIT NENCHME SE PADLEHO PODNANEJMA V TAHNOUT DO NECEHO CO NEPREZIJEM

2015-06-24 12:31

Zachrání Rusko Evropu? Mnozí Poláci si (ne)uvědomují nebezpečí, do něhož je ženou jejich proamerické vlády. Nenechme se rozeštvat se sousedním blízkým národem

Amerika chce přežít. Ale nechce přežít jako rovný s ostatními, kdepak. USA chtějí přežít jako hegemon, jako největší vládce planety, jako nenahraditelný národ. Protože jen to zaručuje USA blahobyt a klid ve společnosti, když vyčerpali suroviny a zůstalo jim jen tištění dolarů.

Tiskárny jedou na plný výkon a množství zelených papírků s nápisem „In God We Trust“ zaplavuje planetu. Je nutné přinutit celý svět, aby obchodoval v amerických dolarech, aby kupoval americké obligace a jiné bezcenné papíry. Proč? Aby v Americe nebyla revoluce a aby se židoanglosasové nemuseli obávat úpadku.

ODKAZ-Zachrání Rusko Evropu? Mnozí Poláci si (ne)uvědomují nebezpečí, do něhož je ženou jejich proamerické vlády. Nenechme se rozeštvat se sousedním blízkým národem

Nenechme se rozeštvat!

Polsko je náš sousední národ, jazykově i historicky velmi blízký. Neměli bychom se i my nechávat rozeštvat vlastníky mainstreamových médií, managementem havlistické veřejnoprávní televize ani politiky, kteří nekopou a nikdy nekopali za nás. To nás jen oslabuje.

BRZY SE NAPLNÍ EVANGELIUM MATOUŠE S KAPITOLE 24!!!NOVÝ ZAKON!!!


Nepřihlášený uživatel

#216 CO NAM MASMEDIA UTAJILA PLUS ZE V RUSKU JE UMELE VYVOLANA POTOPA A URAGANY

2015-06-29 15:19

Arménie – další země v zájmech NATO a nový Majdan? Videa.  A V.V.Pjakin z 22.6. 2015

K situaci v Arménii cituji z českého tisku: Arménské protesty vede hnutí „Ne krádeži“, které ale nemá mít spojitost s politickou opozicí v zemi. Hlavním požadavkem protestů je zrušení „nezákonného zvýšení cen “ a protesty mají mírný charakter. Neformálnost a spontánnost protestů podtrhuje i fakt, že nemají žádné lídry. Kritizované tarify mají stoupnout od 1. srpna o 16 %, což bude mít další ekonomické důsledky včetně zvýšení cen na základní životní potřeby v zemi. Nejde o první zvýšení cen, ale zdaleka o nejvyšší během série zvyšování cen v posledních letech. V zemi, kde je každý šestý obyvatel chudý a která se potýká s ekonomickými problémy a nezaměstnaností, nejde o žádnou maličkost.

Sociální charakter protestů má širší souvislosti, které ale musejí dělat vrásky Jerevanu, Moskvě a koneckonců i Bruselu, který stejně jako Washington vyjádřil svoje „znepokojení“. Nicméně mluvit o nové „barevné revoluci“ se zdá být v daný moment předčasné. Rusko kontroluje 80 % energetického průmyslu, takže zdražování v zemi padá na hlavy ruských firem. Tato situace, stejně jako „přestěhování“ ruské ekonomické krize do Arménie, staví do špatného světla eurasijský integrační projekt, jehož součástí se Arménie stala, aniž by se ale vzdala další spolupráce s EU. V zemi jsou častější hlasy, které spojují zhoršující se ekonomickou situaci země s eurasijskou integrací a (ne)výhodami, které má Arménii přinést.

ODKAZ-Arménie – další země v zájmech NATO a nový Majdan? Videa. A V.V.Pjakin z 22.6. 2015


Nepřihlášený uživatel

#217 CO NAM MEDIA ZAS TAJI ROZHOVOR S PANEM PUTINEM

2015-06-29 15:57

Pentagon: Rusko a Čína chtějí přerůst USA, zabráníme tomu i za cenu války. PUTIN A OSEL

Pentagon popsal, jak se Spojené státy chystají na Rusko a Čínu, a promluvil o tom ústy náměstka ministra obrany Roberta Worka. Ten uvedl, že Spojené státy, které se považují za největší sílu, nedovolí Číně a Rusku, aby je přerostly. Pentagon bude bránit rozvoji těchto národů a také bude připraven i k horké válce – v případě potřeby i nukleární. Robert Work pronesl projev v Arlingtonu, kde otevřel společný projekt amerického letectva a společnosti RAND během sympozia s názvem GEOINT 2015.

„USA byly vždy neporazitelnou velmocí s globální nadvládou při řešení všech vojensko-politických problémů. Nicméně, jak víme, tato jedinečná a brilantní doba se blíží ke svému konci. I když v dohledné budoucnosti budou Spojené státy dál mít možnost zachovat si naprosto dominantní postavení ve světě, není pochyb o tom, že nebudeme mít neomezenou moc“ – uznává Pentagon. A hned vysvětlil příčinu:

„Jedním z problémů, ohrožujícím dominantní postavení USA na světové scéně, je problém případné nové konfrontace s velmocemi. Pokud dosud Rusko a Čína dnes nejsou velké mocnosti, mají všechny předpoklady se jimi stát“ – řekl náměstek Pentagonu a dodal, že je to logické.

ODKAZ-Pentagon: Rusko a Čína chtějí přerůst USA, zabráníme tomu i za cenu války. PUTIN A OSEL

TOMUHLE WEBU MUZETE DUVEROVAT OD KUD VAM DAVAM INFORMACE O TOM CO JE NAM TAJENO


Nepřihlášený uživatel

#218 DEMONSTRACE PROTI IMIGRACI! PROTI KVÓTÁM! ZA VYSTOUPENÍ Z EU!

2015-06-30 09:37

JE TO TADY! Voláme všechny Čechy! Všechny syny a dcery české země! Všechny české rodiny! Všechny, kterým skutečně záleží na této zemi a našich dětech! MÁME TOHO DOST!

1. tábor lidu – DEMONSTRACE PROTI IMIGRACI! PROTI KVÓTÁM! ZA VYSTOUPENÍ Z EU! Středa 1. července 2015. PRAHA Můstek (Václavák) 17:00 hod. s následným pochodem před Úřad vlády. Svolává a organizuje: Národní demokracie.

Na akci vystoupí Tomio Okamura (Hnutí svoboda a přímá demokracie – SPD).

Akci dále podporují nebo na ní vystoupí:
Národní demokracie – ND (Adam B. Bartoš)
Akce D.O.S.T. (Petr Bahník)
Národní prosperita – NP (Zbyněk Štěpán)
Republikán. strana Čech, Moravy a Slezska – RSČMS (J. Dufek)
Česká strana národně socialistická – ČSNS 2005 (Karel Janko)
Monarchistické občanské sdružení – MONOS (David Hibsch)
České hnutí za národní jednotu – ČHNJ (Jan Skácel)
Národní sjednocení z.s. – NS (Ladislav Malý)
Strana zdravého rozumu – SRZ (Petr Hannig)
Vlastenecká fronta – VF (Martin Kadlečík)
a NWOO – (Jan Korál).

Mediální partneři: Revue Fragmenty, Zvědavec, Czech Free Press, Národní tisková agentura.

Bleskurychlé rozšíření této informace je klíčové. SDÍLEJTE ji prosím se VŠEMI vašimi přáteli a známými! A především PŘIJĎTE! Píše se historie nové 6. republiky!


Nepřihlášený uživatel

#219 Vláda nectí naší ÚSTAVU. Říká se tomu zneužití pravomocí.

2015-06-30 13:35

JAK PODAT ŽALOBU ZA VLASTIZRADU 

Vláda nectí naší ÚSTAVU. Říká se tomu zneužití pravomocí.

ODKAZ-Vláda nectí naší ÚSTAVU. Říká se tomu zneužití pravomocí.


Nepřihlášený uživatel

#220

2015-06-30 16:59

Pachlová Anna

Nepřihlášený uživatel

#221 CO NAM ČT H.... NEUKAZALA JAKO VZDY

2015-07-02 20:01

NEVERTE MASMEDIAM NAŠIM HLEDEJTE PRAVDU V TV JI NIKDY NENAJDETE

ODKAZ-Demonstrace proti imigraci - 1.7.2015 - část 1 - Václavské náměstí


Nepřihlášený uživatel

#222

2015-07-03 10:08

Generál Petr Pavel se ujal funkce předsedy vojenského výboru Aliance, nejvyššího vojenského orgánu NATO

Severoatlantická aliance opět nezklamala. Do svých horních pater si dosazuje lidi militantního ražení, kteří jsou nejen myšlením naprosto podřízení Spojeným státům. Určitě si vzpomínáme na to, co Petr Pavel prohlásil na nedávno konané bezpečnostní konferenci v Praze. Generál Petr Pavel na této konferenci oznámil, že alianční blok použije jaderné zbraně proti Rusku. Samozřejmě se snažil zmírnit tuto hrozbu typickými výmluvami o tom, že jaderný útok by byl pouze „taktický“ a pouze tehdy, když dojde k „nepřátelské agresi“.

Generál Petr Pavel v posledních týdnech či měsících neustále používá ostrá slova na adresu Ruska. De facto Petr Pavel schvaluje to, jaké válečné tendence má USA a NATO vůči Ruské federaci, která brání jen své národní zájmy a to na své půdě! Vojenské myšlení Petr Pavla,  předsedy vojenského výboru Aliance, je podobné myšlení a výroků amerického senátora Johna McCaina na adresu Ruska.

ODKAZ-Generál Petr Pavel se ujal funkce předsedy vojenského výboru Aliance, nejvyššího vojenského orgánu NATO


Nepřihlášený uživatel

#223

2015-07-08 14:30

Naši političtí představitelé se pod různými osobními cíli, které postavili nad cíle ochrany obecného blaha a národa zaprodávají stále víc srytým formám agresivní vojensky založené politice USA a poklonkářským zemím jako je Německo, Polsko a řada dalších. Hloupost a omezenost řady osob naší potické smetánky nezná mezí. Když je vše navíc děláno s vědomím vlastního prospěchu za zvednutí ruky nebude řada korumpvatelných politiků váhat ani chvíli a tento akt nechá projít sněmovnou aniž by se zamysleli nadtím, že i jejich děti, vnuci a další příbuzní tento nesmysl uvrhne do situace, kterou již nebude možné zvrátit . Na světě je víc lidí, než je žádoucí a toto čeho jsme svědky je jej další krok jak počet obyvatel planety snížit. Ti, co toto vymýšlí se domnívají hloupě, že je to nepostihne, opak je ale pravdou. Potom už bude pozdě rvát si vlasy a hájit se, já to tak nemyslel... Jediná cesta z toho všeho hnusu je vystoupit z EU a jít si svojí cestou. Jen tak se k nám vrátí státnost , řád a pořádek - pokud si zvolíme do čela státu lidi, kterým na státu záleží a jsou hrdi na to, že jsou ČEŠI - nikoliv tu sebranku, která nám již 25 let ukazuje jak ČECHY jako národ definitivně zlikvidovat - musím přiznat, že se jim to k lítosti slušných občanů daří.

Nepřihlášený uživatel

#224

2015-07-08 14:39

Osa Berlín-Moskva: Páteř nové Evropy

     Představitelé politické strany Národní demokracie, kolem níž se v posledních dnech strhla bouře kvůli demonstraci proti imigraci a za vystoupení z Evropské unie, kterou 1. července zorganizovali, se tři dny nato vydali do Krakova, kam byli pozváni polskými vlastenci z organizace Falanga (s níž strana uzavřela partnerství) a internetového magazínu Xportal.pl. Společně uspořádali demonstraci před konzulátem USA proti americkému imperialismu a také konferenci s názvem „Střední Evropa v perspektivě polského a českého nacionalismu“. Místopředseda ND Ladislav Zemánek na ní přehledně vyložil geopolitické a zahraničněpolitické postoje své strany, které se už začínají bát i nejvyšší představitelé českého státu. V tomto článku vám přinášíme Zemánkovo vystoupení.

     Hlavními pilíři, na kterých stojí program v lednu 2014 založené Národní demokracie, jsou požadavky na vystoupení České republiky z Evropské unie (respektive její úplná likvidace) a na vystoupení z NATO, boj za tradiční křesťanské hodnoty, za Evropu svobodných národů a úsilí o co nejužší spolupráci s Ruskem. V tomto ohledu je pozice naší strany na české politické scéně nezastupitelná. Existují sice subjekty, které se nám v řadě ohledů podobají či blíží (a v poslední době jich vzniká čím dál víc v souvislosti se vzrůstající popularitou tzv. euroskepticismu mezi českými občany), nikdo kromě nás ale nepřichází s kombinací právě uvedených principů, jejichž realizace je nezbytná pro ozdravení české společnosti, pro záchranu českého národa.

ODKAZ-Osa Berlín-Moskva: Páteř nové Evropy


Nepřihlášený uživatel

#225

2015-07-08 14:41

Pozoruhodné, nikoli výjimečné chápání a naplňování mandátu zastupitele(ů)-poslance(ů) v režii ministra Stropnického

     Ústava České republiky, Hlava I – Základní ustanovení v čl. 2 uvádí, že Lid je zdrojem veškeré státní moci; vykonává ji prostřednictvím orgánů moci zákonodárné, výkonné a soudní. Tolik úryvek z Ústavy České republiky. Jinými slovy, protože se u nás praktikuje parlamentní, resp. zastupitelská demokracie znamená to, že hlas a vůle občanů republiky by měla být realizována prostřednictvím volených zástupců, tzv. zastupitelů. Tato praxe se samozřejmě netýká pouze poslanců parlamentu, ale rovněž obecních, městských a krajských zastupitelstev.

     Jaká je praxe, nám názorně předvádí ministr obrany Martin Stropnický. K otázce znovuzavedení povinných plošných odvodů se odmítavě postavil sněmovní branný výbor, k čemuž ministr Stropnický zaujal stanovisko, že by tedy mohly být odvody například dobrovolné. Až potud se lze s postupem výboru i ministra tak nějak spokojit, resp. s nimi souhlasit, ale protože to je „jen tak nějak“ znamená, alespoň z mého pohledu, že to má jeden velmi, hrubý nedostatek: nerespektování vůle či názorů občanů-voličů!

ODKAZ-Pozoruhodné, nikoli výjimečné chápání a naplňování mandátu zastupitele(ů)-poslance(ů) v režii ministra Stropnického