Chceme BiGy v Letovicích

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Chceme BiGy v Letovicích


Nepřihlášený uživatel

#1

2012-03-11 23:14

nevím kdo má takový nápady, pořád něco rušit.
Michaela Kráčmarová
Nepřihlášený uživatel

#2

2012-03-11 23:48

Bigy v Letovicích má naši stoprocentní podporu.Jsme rozhořčení stávající situací a budeme ze všech sil bojovat za jeho zachování.Vyjadřuji bezvýhradnou podporu vedení a celému pedagogickému sboru.Neméně pak soucítím s žáky a jejich rodiči.....

Libor Suchý

#3 petice

2012-03-12 09:43

Dobrý den,
otázka bytí, či nebytí gymnázia v Letovicích daleko překračuje region. Studenti, nenechte to jen tak. Bojujte ( čestně a v mezích zákona ), je to vaše budoucnost ...

Nepřihlášený uživatel

#4

2012-03-12 10:30

Souhlasím se vším, co je v petici napsáno. Jako matka studenta BiGy v Letovicích jsem hrdá na to, že můj syn vystudoval tuto školu. Můj syn a také jeho spolužáci jsou díky přístupu školy kvalitní mladí lidé.

Nepřihlášený uživatel

#5

2012-03-12 10:47

Plně podporuji tuto petici, protože si myslím, že tato škola je v oblasti letovicka nepostradatelná.

Nepřihlášený uživatel

#6

2012-03-12 10:54

Držim Vam palce....
ML

#7

2012-03-12 12:24

Zachování BiGy v Letovicích umožní dalším generacím dětí z letovického regionu získávat kvalitní středoškolské vzdělání a studovat s minimálními finančními náklady, což pro řadu rodin s více dětmi je v dnešní době prioritní.Zachování školy má moji plnou podporu.
I. J.

#8

2012-03-12 12:27

Za tuto školu není možné najít náhradu, má morálního a křesťanského ducha, který v této společnosti chybí. Je to nejvyšší hodnota, kterou chceme předat našim dětem a na jiných bližších školách ji nenajdeme. Nechápu, proč zrovna biskupství chce tuto školu rušit - má tyto hodnoty hlásat a rozšiřovat a ne je lidem brát. Co si potom máme myslet o církvi? Chce opravdu rozšiřovat křesťanské myšlení a hodnoty nebo je ničit, tak jako jsou jinde ve světě ničeny? S kvalitou výuky jsme velmi spokojeni, i s přístupem učitelů. Proč mají přijít o svá místa a ztratit práci? I toto církev chce? A menší počet studentů ve třídách zvyšuje kvalitu výuky naproti třídám přeplněným.

Nepřihlášený uživatel

#9

2012-03-12 13:17

jsem pro to, aby byla škola zachována, splňuje pozitivní náhledy na svět s vírou a to velmi dobré pro náš národ
Jakub Urbánek

#10 Pro budoucí generace...

2012-03-12 16:59

Tato škola patří k ohroženému druhu - ke školám, které mají skutečně co šířit. Nejde pouze o učivo, ale o poselství a dobrého ducha školy, kterého zajišťují kantoři i studenti. Jakožto bývalý student plně podporuji zachování této školy, protože dobrých škol je dnes menšina, jak jsem měl možnost poznat. Lidé z BiGy Letovice vycházejí více uvědomělí než většina studentů z jiných gymnázií, působí vyspěleji a to mohu říct nejen za naši bývalou třídu, ale i za jiné třídy, které jsem měl čest poznat. Pokud rodičům skutečně záleží na jejich dětech, měli by vědět, že v BiGy Letovice jsou studenti ve správných rukou.


Nepřihlášený uživatel

#11

2012-03-12 18:02

Bigy je jako jedna velká rodina - copak není v životě každého z nás důležitá? Tak proč ji ničit ...

Nepřihlášený uživatel

#12 Re:

2012-03-12 19:11

#11: -

přesně tak. pokud by se bigy zrušilo, přišli bychom o druhou rodinu..


Nepřihlášený uživatel

#13

2012-03-12 21:14

Souhlasím a chápu s tím, co je psáno v petici, ovšem myslím si, že ať už bude výsledek jakýkoliv, měli by se s tím všichni smířit, i pokud by bylo BiGy zrušeno. Všechno má svůj smysl a člověk nemůže všemu rozumět. Každopádně přeji hodně štěstí a to, aby vám vaše škola zůstala a doufám, že každý už pozná hranice, kdy je dobré bojovat a kdy se má bojovat přestat.

Nepřihlášený uživatel

#14 Re:

2012-03-12 22:48

#8: I. J. -

Myslím, že problém, který se řeší a který podepisovat petice nemůže asi hned vidět, je daleko složitější. nechala bych na lidech, kteří vidí do situace kolem školy, aby rozhodli, zdaje lepší ji zrušit nebno ne. Nikdo podle mě nechce nikomu brát hodnoty, ty si máme předávat kdekoliv a kdykoliv -ů pokud jsme věřící - tzn. nejen na BIGy..ale na jekémkoliv gymnáziu.. v obchodě ve frontě na záchod. O církvi bych doporučovala myslet si to,že lide, kteří v ní jsou se dnaží dělat nejlepší rozhodnutí a musí čelit velkým tlakům a je potřeba se za ně modlit.


Nepřihlášený uživatel

#15 Re: Re:

2012-03-12 22:53

#14: - Re:

no, ja osobne treba s I.J naprosto souhlasim, ale ty do toho mozna az tak moc nevidis a nevis, jak si co stoji...

Daniel Zouhar

#16 Re: Re:

2012-03-12 23:04

#14: - Re:

Promiňte, ale dovolím si nesouhlasit. Zde se jedná nejen o tom, jakého vzdělání se středoškolákům dostane, ale také, jestli se ve svém adolescentním stavu vůbec dokáží vyrovnat se světem a vydávat svědectví věřícího křesťana. Mnoho dnešních mladých to dnes neumí a vážně potřebují získávat ještě množství základních poznatků a vzdělání ve víře (Písmo sv. katechismus apod.) ještě na střední škole, protože jsou dnes mnozí dnes do života naprosto nepřipravení. Mě například velice zklamalo, že jeden mladý katolík, se kterým jsem nedávno mluvil se tak vehementně obouval do papežů, co si dovolují diktovat v otázkách morálky, že nesmí žít sexuálním životem před svatbou, že nesmějí užívat antikoncepci apod. Dotyčný však přitom nevěděl, co je to filioque, nevěděl a neznal, co je to Magisterium, jak se posuzuje závaznost jednotlivých naučných praeambulí (teologické cesury, dogmata, encykliky, dokumenty teologických komisí, pastýřské listy biskupů), ale to, že Pius XII. byl Hitlerův papež, a že Ratzinger je hitlerjugend mu šlo s úst jedna dvě (přesto mu však unikala pravda). Je proto nutné formovat ještě mládé před dvacátým rokem života a poukázat je nejen na fakta, která pro ně budou stejně důležitá jako pro řidiče dopravní značky a automapy, ale i na další věci, ať už je to morálka, ať už je věrouka, ať už jsou to jazyky, ať už je to tolerance a přístup k životu v duchu poselství Kristova horského kázání. O to by měla církev usilovat a udržovat všechny církevní školy "zuby nechty".

Říci tedy, že každý má na věc svůj názor a může získat hodnoty i jinde je proto milné, neboť kde by je měl mladý člověk získat? Na diskotéce? V hašišovém doupěti? V hospodě nebo night clubu? V nevěstinci? Do kostela naše "katolická"mládež kolem věku 18 let přestává chodit úplně, čím to je, že  třeba náhle v Kunštátě ubývá mládých a kostelní lavice se tam vyprazdňují?



Nepřihlášený uživatel

#17

2012-03-12 23:47

to nejmenší co pro svou školu můžu udělat...
ON
Nepřihlášený uživatel

#18

2012-03-12 23:48

Velmi se přikláním k této žádosti.


Nepřihlášený uživatel

#19

2012-03-13 08:52

Jakýkoliv komentář jakožto kritika činů současné vládní garnitury je zbytečný.

Nepřihlášený uživatel

#20

2012-03-13 11:25

Nabízí se logická otázka. Proč (když je Letovské Bigy tak úžasné a skvělé)se děti ze ZŠ Letovice
hlásí na Gymnásia do Boskovic, Blanska ,Jevíčka a dokonce i do Svitav?

Nepřihlášený uživatel

#21 Re: Re: Re:

2012-03-13 12:15

#16: Daniel Zouhar - Re: Re:

"jestli se ve svém adolescentním stavu vůbec dokáží vyrovnat se světem"

- bohužel se spíš někdy stává, že tím, jak se my - katolíci uzavíráme do různých "skleníků", že ztrácíme kontakt s reálným světem.

"Dotyčný však přitom nevěděl, co je to filioque,..."

- aby člověk uměl milovat a věřit v Krista, tak nepotřebuje vědět, co to je kdekteré slovíčko, je to hezký doplněk a člověk by se měl zajímat o věci církve a její poznatky a obohacovat se, bohužel se obávám, že to spíš končí slovíčkařením a vytrácí se láska, která má být základní.

- navíc si myslím, že někdy mladí, kteří nemají žádnou zkušenost s naukou církve dokáží lásku žít daleko lépe a čistěji, než ti, kdo se snaží vstřebat celý katechismus a končí to tím, co už dělali farizeové, pro své zákony neviděli krásu.

" kde by měl mladý člověk získat? Na diskotéce? V hašišovém doupěti? V hospodě nebo night clubu? V nevěstinci?"

- nemusíme zacházet do extrému - stačí říct v životě.. mohou najít hodnoty, my nejsme lepší než ti venku, katolíci jsou prostě normální lidé - doufám, kteří mají jen to štěstí, že kolem sebe mají spoustu podobně smýšlejících lidí. Nejsem pro to, nahnat 13 ti leté děti do nevěstince, at si poradí se životem, jen si myslím, že Biskupská gymnázia jsou dobrá, ale je to jen jedna možnost z mnoha. A záleží spíš na nšem vzoru , na naší víře a tom, co ukazujeme lidem - každý touží po svobodě, lásce, pravdě, kráse... takže pokud tohle lidem nabídneme na ulici pujdou za námi, pokud jim něco zkřiveného nabídneme byť i na Bigy, ztratíme je.



Nepřihlášený uživatel

#22 Re:

2012-03-13 12:44

#20: -  

 tak asi proro, zes nevi, jestli skola bude nebo ne. znam nekolik lidi, kte by na tuto skolu radisli, ale nev, ak to bude, takze se zatm rozhoduji ... nektere take drazu, ze se tu vyucuje nabozenstvi ...

xx

#23

2012-03-13 14:09

víte co? když už chodíte na tuto školu, tak nesbírejte podpisy, ale jděte do kostela a pomodlete se!!!!

Nepřihlášený uživatel

#24

2012-03-13 15:02

Neubíjejte vesnici a malá města , i zde žijí lidé ,dokonce ti slušnější.

Nepřihlášený uživatel

#25 Re:

2012-03-13 15:43

#24: -

přijde mi, že za chvíli se z diskuse o osudu školy stane vyřizování si toho, kdo je lepší, pochybuju, že je nějaká studie o tom, zda na vesnici jsou lepší lidé než ve městě.

Podle mě jsou všude stejní, lepší i horší žijí pohromadě v městě i vesnici.