Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM


Nepřihlášený uživatel

#1026 Re:

2012-11-23 02:21

#2: -

A co to ma spolecneho se soucasnou clenkou KSCM?

Demokrat

#1027 Co je to demokracie?

2012-11-23 08:32

Současná představa: Demokratické je to, co vyhovuje mně, nedemokratické je vše ostatní!
Pitt Bull

#1029 Znenužití petzice na vydírání

2012-11-23 09:10

Tento způsob vydírání zdá se mi býti poněkud nešťastným...
Stan

#1030 Re: Co je to demokracie?

2012-11-23 09:33

#1027: Demokrat - Co je to demokracie? : Ano Demokrate, přesně jste vystihl chování komančů a socanů v Jižních Čechách - to co jim vyhovuje je demokratické a to co chtějí teď petenti je nedemokratické. Nechtějí stalinistku v čele školství na kraji: Kdo má zkušenost se Zimolou a krajem, tak ví o čem je řeč: nátlaky , vyhrožování, tlačení ke zdi, vydírání, to je práce s řediteli škol. Kdo se nehodí, toho vyhodí, byť by škola fungovala. A to je všechno v kompetenci radní za svěřený odbor - ona je ten, kdo nařizuje, navrhuje. Byly konkurzy - to byla demokratická činnost, že? Demokrate.

 


Nepřihlášený uživatel

#1031 Re: Re: Re:

2012-11-23 10:01

#1015: - Re: Re:

On Dolejš něco přijal? vždyť se mu MF Dnes musela omluvit a žalobu stáhl jenom díky mim osoudnímu vyrovnání!


Nepřihlášený uživatel

#1032 Re:

2012-11-23 10:04

#960: antikomanč -

Protože se na ten současný binec už nemohli dívat.

Zvědavec

#1033 Dotaz

2012-11-23 11:26

Při každé nátlakové akci je potřeba se zeptat se starými Římany: "Cui bono?" Komu je tedy tato petice ku prospěchu? Autorovi petice, aby se zviditelnil? Určitě to není ani ku prospěchu studentů, ani ku prospěchu našeho školství.
demokrat

#1034 Demokracie vypadá jinak - študáci nepochopili demokratické volby

2012-11-23 12:04

Zdravím. Tato asociální pravice jedním nepravomocně odsouzeným poslancem protlačila církevní restituce, 92 % národa s nima nesouhlasí. Pak zdražování všeho možného, kdy toto bude mí dopad nejvíce na invalidy, na rodiny s dětmi, na seniony,nezaměstnanné. To Vám nevadí, že o národu rozhoduje pol. strana LIDEM, kdy je nikdo nevolil.To Vám nevadí Drábkoviny a že jich je požehnaně, SKarty, decimování invalidů, nemocných, okrádání poctivých lidí, očesaný zákoník práce a další blbosti, co vymýšlí tato asociální vláda.To Vám nevadí okradení seniorů na valorizaci, decimování invalidů, decimování lidé bez práce, kteří ne vl. vinou přišli o práci , třeba 40 let zápočet. Pak nucené práce zadarmo. Mám vyjmenovazt všechny Drábkoviny. Proč se 92 % národa bouří. Ano , lidé chtěli v roce 1989 změnu, jenom 3 % kapitalismus, ostatní revidovat socialismu.KSČM ve svém programu má dobré věci, žádný soud ji nemůže zakázat. Je demokratickou stranou. Asociální pravice se snaží oponenta zničit, aby mohla vládnou na věčné časy a nikdy jinak.Co mne zaráží, studenti nerespektují výsledky demokratických voleb a ještě sočí na socialisty.Až půjdou v 70 letech do důchodu,kdo z nich bude mít zápočťák, dneska se studie nezapočítávají jako za komunistů, většina po škole mohou jít na ÚP a podobně. Nedej bože omarodit, a to jsem ateista, mít úraz, přijít ne vl. vinou o práci, zestárnout, senioři nemají pomalu na léky, poplatky v LDN třeba rok, otřesné. Takové věci komunisté nedělali. Až jim pravice nalajnuje platit vysoké školné, za komunistů vysokoškolské studia zadarmo.Lidé budou volit tu barvu, která jim zaručí důstojný život, sociální jistoty, právní stát, co KSČM dnešní zaručuje, je demokratickou stranou.ˇJestli chtějí demokracii, tak ji musí respektovat, ale názor jim nikdo nebere.
TOMÁŠ KOTT

#1035 PODEPIŠTE PETICI NA PODPORU RADNÍ ZA KSČM!!

2012-11-23 12:06


Nepřihlášený uživatel

#1036 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: SROVNÁNÍ ROKU 48 A 89

2012-11-23 12:40

#992: Štěpán Kopřiva - Re: Re: Re: Re: Re: Re: SROVNÁNÍ ROKU 48 A 89 

 Milý Štěpáne, myslím, že ne. Maturoval jsem o pár let později. Hezký den. J.I.

 

ZORRO

#1037 Re: Komunismus

2012-11-23 12:48

#4: TONDA - Komunismus

PROLETÁŘI VŠECH ZEMÍ,

JDĚTE DO P.DELE!!!

Zorro

#1038 Re: Znenužití petzice na vydírání

2012-11-23 12:54

#1029: Pitt Bull - Znenužití petzice na vydírání

Svoboda projevu je ti nemilá?

Tak proč tady veřejně camráš?

TOMÁŠ KOTT

#1039 Re: Re: Komunismus

2012-11-23 13:00

#1037: ZORRO - Re: Komunismus

Tam už jsme od listopadu 89!!  :-)

ZORRO

#1040 "Integrální komunistický problém"

2012-11-23 13:03

Pan hejtman je s komunisty zajedno, dle něj KSČM přichází s "integrálním politickým programem",
proto navrhuji novou petici za odstranění i pana hejtmana.
ZORRO

#1041 Re: Re: Re: Komunismus

2012-11-23 13:05

#1039: TOMÁŠ KOTT - Re: Re: Komunismus

Tys tam byl celej život...

Je mi tě líto...

ZORRO

#1042 Re: Demokracie vypadá jinak - študáci nepochopili demokratické volby

2012-11-23 13:08

#1034: demokrat - Demokracie vypadá jinak - študáci nepochopili demokratické volby

Tys mládenče nepochopil z principu vůbec nic...

Studenti nebyli blbí v r.1939, ani v r.1989.

Blbí zůstali ti, kt. nemají dost morální síly bojovat se zlem ani dnes!

 


Nepřihlášený uživatel

#1043 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas

2012-11-23 13:10

#1018: Tomáš Imrich - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: nesouhlas 

 

Milí pane Jiří Irro,

nejprve se chci ohradit já jsem o zmanipulovaných studentech ani zaprodaných profesorech nepsal, nemyslím si to o nich. Napsal jsem, že jsem rád, že se studenti začali vyjadřovat k tomu co se děje, ale řekl bych že mají velmi malý rozhled, jak do historie, tak co se týká světového dění. Ač se bouří, tak pokud za dnešní situace si z tolika mnohem !!! vážnějších problémů  (za tím si stojím) vybrali tuto kauzu, tak podle mého prostě jenom převzali minimálně podvědomě převažující antikomunismus nebo spíše antilevicovost, která je v hlavních médiích bohužel stále normou. I v tom Refelxu co čtou ti "alternativnější".

Nejsou pravděpodobně ani nijak vyhranění politicky, ale jsou samozřejmě jednostranně informovaní, např. od bývalých politických věznů. To je samozřejmě realita a špatná věc co se dělo, ale nelze dávat rovná se mezi skutky totalitního režimu, který se schovával za komunistické ideje a samotné legitimní ideje, které dále udržuje dnešní KSČM.

Strašit dnes opakováním totality komunismu je z prominutím nablblost a omezenost, a to že se k tomu hlásí i tolik dospělých lidí, tak to o nich něco prozrazuje. Buďto zaslepenost, ať už ze zloby kvůli špatné osobní zkušenosti, nebo z ideologických důvodů, a nebo neznalost a přejímání převládajícího názoru. Stejně jako asi vetšina prostě přejala to co slyšela v médiích za totality, i když samozřejmě taky nadávali.

Dneska máme samozřejmě jinou totalitu a to peněz, zatím se jí bráníme půjčováním od těch, kteří sami tu totalitu řídí, ale ve státech, které již místo pomoci dostávají jen další nesplatitelné půjčky už to samozřejmě pociťují.

Já jsem také rád, že mohou vyjařovat svůj názor, většina z nich je ještě velmi mladých a tak těžko po nich mohu chtít nějaký přehled pokud ho nemají ani někteří jejich kantoři a rodiče. Doufám, že vytrvají aspoň někteří v zájmu o veřejné a pak si své obzory rozšíří.

Pokud by to chtěli udělat už dnes připravil jsem pro ně několik témat jako lekci ZSV, které by jim při hlubším zkoumání v tom mohla pomoct. jsou myslím na straně 39 diskuse.

Milý pane Tomáši Imrichu,

moc se omlouvám, pokud jsem Vám omylem vložil do úst větu o zmanipulovaných studentech. Ta se tu objevuje často a myslím, že neprávem. Oni mají svůj názor, možná jej někdy formujují po svém, a někteří s nimi souhlasí, jiní ne, jak už to tak bývá. I když i ve Vaší odpovědi ( viz.výše ) vidím tento prvek....poukazujete na jejich údajný nízký přehled, stejně jako dokonce jejich profesorů a rodičů. Věříte tolik jen ve svou pravdu? Co si nemohu odpustit je poukázat na fakt, že si mnozí zastánci komunismu neváží toho, že mohou svobodně obhajovat své názory a nehrozí jim nic z toho, čím jejich kumpáni zastrašovali a mnohdy brutálně, své oponenty. Alespoň to by mohli ocenit na současné demokracii u nás. Navíc, každý, kdo tu není spokojený, může to nahlas říct, ale může také nasednout do auta, vlaku, nebo letadla a být zítra  na druhém konci světa a žít v New Yorku, nebo v Havaně....co je jeho srdci bližší:-)

Co ale vytýkám konkrétně Vám, je fakt, že se snažíte tyto studenty zatáhnout do daleko širší společenské rozpravy poukazováním na jiné nešvary. Oni si vybrali jeden problém, který se jich bezprostředně dotýká a kde mají pocit, že mohou povznést svůj hlas.

Ani já netvrdím, že je u nás vše fajn...říkám otevřeně, že máme ostudné politiky, kteří nám lžou, jsou vysoce korumpovatelní, kradou...a všichni, téměř bez vyjímky, mají na současném stavu svůj podíl, ale tato petice se týká pouze a jen nesouhlasu s jmenováním hejtmanem Zimolou komunistky do funkce radní pro školství a kulturu. A to považují zjevně oni, stejně jako já a mnoho dalších za velmi nešťastné.

S pozdravem Jiří Irra 

ZORRO

#1044 Re: PODEPIŠTE PETICI NA PODPORU RADNÍ ZA KSČM!!

2012-11-23 13:14

Cairinka

#1045 dEMOKRACIE

2012-11-23 13:34

Studenti nemají právo pokoušet se zvrátit to, co vzešlo z voleb. Za nás voliče oni mluvit nemohou. Komunisté dostali podporu, tak je to demokraticky respektujte V jiných stranách škodí překabátělí komunisté, ale to nikomu nevadí, co? Pí Baborová je dobrá učitelka a slušný člověk, který si stojí za svým názorem. Rozhodně školství škodit nebude, je to celý její život. Mladí ať dospějí a rozhodují se demokraticky ve veolbách. Nemohou chtít opravovat výsledky volen dospělých uvědomnělých voličů. To je drzost!!!

Nepřihlášený uživatel

#1046 Tak studenti za to opravdu nemohou

2012-11-23 13:48

Je jim kolem patnácti, nemají žádné vzdělání, žádný rozum, nic v životě nedokázali a vlastně ani neprožili. Navíc pocházejí z oblasti, která je (mírně řečeno) proslulá sníženou inteligencí svých obyvatel.J sou zvyklí "lajkovat" na facebooku a myslí si, že tohle je něco podobného. Nevědí, že tady si zahrávají s živými lidmi a jejich osudy. Naštěstí nemají ani volební právo.
Všechnu vinu tady nese učitel, který "petici" zorganizoval, který studenty* tímto způsobem politicky zneužil. Prý učí dějepis - a to je fakt, který mi připadá na celé věci nejděsivější.
* - Lze je vůbec nazývat studenty, když projevili tak pozoruhodnou míru neinteligence, neschopnosti samostatně myslet, surovosti vůči člověku, kterého ani neznají, duchovní vulgárnosti a nevyzrálosti, zkrátka totalitního myšlení? Neměli bychom jim říkat prostě "děti"?
Lidská práva

#1047 Učitelé nabádají k porušování ústavy a lidských práv, petice je nezákonná

2012-11-23 13:48

Demokracii, svobodu, právní stát lze vybudovat pouze při respektování určitých principů. Patří k nim svobodné volby a respektování jejich výsledku a Základní listina lidských práv svobod. Několik myšlenek z listiny:
"Základní práva a svobody se zaručují všem bez rozdílu pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka,
víry a náboženství, politického ci jiného smýšlení, národního nebo sociálního puvodu,
príslušnosti k národnostní nebo etnické menšine, majetku, rodu nebo jiného postavení.
Peticemi se nesmí vyzývat k porušování základních práv a svobod zaručených Listinou.
Občané mají za rovných podmínek přístup k voleným a jiným veejným funkcím."
Tolik citace z listiny.
Za reálného socialismu se nám nelíbilo nerespektování základních lidských práv a svobod. A pokud se začneme dělit na ty, co práva mají a na ty co nemají, určité samozvané skupinky začnou rozhodovat, kdo ve společnosti má právo na lidská práva a kdo ne, spějeme k totalitě.

Nepřihlášený uživatel

#1048

2012-11-23 13:54

Zásadně nesouhlasím s obsazováním jakýchkoli funkčních míst členy KSČM, která je nástupcem KSČ. Způsob řízení společnosti lidmi této strany vedl k totální devastaci mravů a morálních principů společnosti.

Nepřihlášený uživatel

#1049

2012-11-23 13:58

Nepodceňujte, prosím, nebezpečí komunistů. Historie se klidně může opakovat!!

Nepřihlášený uživatel

#1050

2012-11-23 14:11

1048: Hm, to já zase "zásadně nesouhlasím" s obsazením vládních postů členy ODS a TOP. Domnívám se, že to vedlo k "totální devastaci" morálky a ekonomiky mojí země.
Ale co mohu dělat? Většina lidí to chtěla, většina rozhodla. To je princip demokracie. Rozhodně kvůli tomu nebudu protestovat, organizovat petice a honit své studenty po náměstích.