Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM


Nepřihlášený uživatel

#3776 Re: Nezapomeňte ČSSD=KSČ

2013-01-31 21:16

#22: Luba - Nezapomeňte ČSSD=KSČ

Kdo voli CSSD voli pry KSCM ?

Jak primitivni nazor..........

Na nesouhlas ma kazdy jiste pravo, ale tahle vase petice ci spise diskuse kolem ni uz hranici s extremismem, vazeni. A extremismus je jak znamo nebezpecny a tim padem NEZADOUCI v jakekoliv jeho podobe v jakekoliv spolecnosti.

Kdo bude na rade priste? Co takhle treba soucasni predstavitele katolicke cirkve za spachana zverstva a smrti nevinnych lidi?


Nepřihlášený uživatel

#3777 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo má teda resortu školství podle studentů šéfovat?

2013-01-31 21:33

#3751: - Re: Re: Re: Re: Re: Kdo má teda resortu školství podle studentů šéfovat?

Mily pane ci pani, v mnoha vecech mate jiste pravdu, ale jak jste prisel na to, ze za korupci, lzi, rozkradani a katastrofalni moralku muze bolsevismus?  V tom se podle me velice mylite. Penize a honba za mamonem je toho vinou. Prosta primitivni potreba nas vsech mit se lepe narusuje a rozleptava postupne moralku i tem z nas , kteri ji jeste maji, bez ohledu na vladnouci rezim.  A kapitalismus je ve sve podstate tou honbou za penezi, ziskem.......  a to jaksi nahrava tem nasim primitivnim pudum vlastnit |uplacet, krast....| jeste vice, a vice...........


Nepřihlášený uživatel

#3778 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo má teda resortu škol

2013-02-01 11:39

#3774: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo má teda resortu školství 

 Nejde o jméno, takže předpokládám, že protesty budou pokračovat ...

Vulgarity občas létají z obou stran, to neřeším, je to o úrovni konkrétní osoby, ne o paušalizování skupin...

:-) no, studoval jsem před listopadem a končil těsně po něm...a na škole bylo hodně protekčních, podprůměrných,... a světe div se, jejich rodičové, vzorní komunisté s kontaktama je uměli umístit na dobrá místa... Koministé si totiž svůj vliv, kontakty udrželi. Jsou všude...minimálně ti "bývalí"...


Nepřihlášený uživatel

#3779 Re: Re: Nezapomeňte ČSSD=KSČ

2013-02-01 11:46

#3776: - Re: Nezapomeňte ČSSD=KSČ 

 ČSSD rozhodně není KSČM. Bohužel v poslední době se začala velmi blízce s koministy zaplétat a to pro ty, kteří tvrdí "s koministy ne", je nepřijatelný signál.

Chápu, mnozí sociální demokraté touží po moci a sestavit koalici je složité, ale bratříčkování s koministy neschvaluji a pro mne osobně to ČSSD diskvalifikuje.

 


Nepřihlášený uživatel

#3780 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo má teda resortu školství podle studentů šéfovat?

2013-02-01 11:54

#3777: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Kdo má teda resortu školství podle studentů šéfovat? 

 Je to můj názor, protože se za těch 40 let u nás rozbujel systém uplácení, jako běžného prostředku, rozkrádání pod všeobecně přijatým heslem "kdo nekrade, okrádá rodinu", a protekce na všech úrovních...

Protekce a uplácení bylo běžným, pokud jste chtěli koupit lepší, nebo vůbec nějaké maso, či ovoce, pokud jste chtěli lepší péči u lékaře, pokud jste chtěli koupit náhradní díl v Mototechně, pokud jste chtěli koupit knížku, co vyšla v malém nákladu, oteplovačky pro děti, toaletní papír,....tedy, tím malým, běžným počínaje a tím větším, jako získání bytu, auta, či dobrého místa konče...

To všechno se přeneslo do současné politiky...jen nuly s možnostmi přibyly... Protože ti lidé jsou stejní ...změna může přijít až s novou generací... 


Nepřihlášený uživatel

#3781 Gratulace našim MYLÝM studentům......

2013-02-01 13:09

Tak jste si milí studentíci,hlídací psi demokracie a čistoty naší rasy vystávkovali Vytisku,jsem slyšel.No nemůžu se potrhat smíchy.Místo učitelky právníka.Vy máte ty kebule úplně vykousaný.Gratuluju .......ho hoho cha cha he he he hi hi híííííí uáááááh.......

Nepřihlášený uživatel

#3782 Re: Gratulace našim MYLÝM studentům......

2013-02-01 13:52

#3781: - Gratulace našim MYLÝM studentům...... 

 Soudruhu, je dobře, že se bavíte stejně dobře, jako my při projevech Milouše Jakeše, ale jste trochu vedle...:-) Vůbec nejde a nikdy nešlo o konkrétní osobu p. Baborové.... jde o post radního za školství....a o politické rozhodnutí, které učinil p. Zimola.

Nic se tedy nemění.....protesty budou pokračovat, přestože zřejmě komunisté poslali do třídního boje někoho mnohem zocelenějšího:-)

A pro pořádek, ta petice je adresována p. Zimolovi, stejně jako protesty směřují na něj...on je zodpovědný......hezký den:-)


Nepřihlášený uživatel

#3783 Re: Re: Gratulace našim MYLÝM studentům......

2013-02-01 14:02

#3782: - Re: Gratulace našim MYLÝM studentům......

Nezdá se vám, že chyba je úplně jinde? Proč neděláte všechno pro to, aby v příštích volbách komunisté získali málo? Tím, že se chováte jako Hitlerjugend či jako svazáci v padesátých letech, dosahujete naprostého opaku! Pravice prohrává jedny volby za druhými! Myslíte, že vašimi hloupými akcemi pravici pomůžete?  Psychicky jste zničili člověka a nedosáhli ničeho!


Nepřihlášený uživatel

#3784 Re: Re: Re: Gratulace našim MYLÝM studentům......

2013-02-01 15:24

#3783: - Re: Re: Gratulace našim MYLÝM studentům...... 

 :-)) nevoliči komunistů nejsou pouze pravičáci:-)

Je ostudou ČSSD, že se s komunisty paktují....ale samozřejmě, záleží na voličích, jak si takový "sňatek" vyhodnotí...mne odrazuje, přiznávám...

:-)) přirovnání k Hitlerjugend a svazákům je úsměvné ... navíc je to víc štvavé, než co potkalo političku, která by měla být na případný nesouhlas připravena...takže svalovat vinu za psychický stav p. Baborové na studenty je ubohé...


Nepřihlášený uživatel

#3785 Re: Re: Gratulace našim MYLÝM studentům......

2013-02-01 15:55

#3782: - Re: Gratulace našim MYLÝM studentům......

Mám jednoduchou otázku, doufám, že ji pochopíte a budete na ní umět odpovědět.

Otázka : Když nešlo o paní Baborovou, tak proč nadáváte jmenovitě paní Baborové??????

Proč npíšete kráva KSČM, ale píšete píča, kráva, pizda B. ?

Si krapet protiřečíte, nemyslíte ?


Nepřihlášený uživatel

#3786 Re: Re: Re: Gratulace našim MYLÝM studentům......

2013-02-01 16:40

#3785: - Re: Re: Gratulace našim MYLÝM studentům...... 

 :-) pláčete na špatném hrobě...já o paní Baborové nikdy takový výraz nepoužil...a ani jsem tu takový nezaznamenal od nikoho jiného ( pokud jsem se přehlédl, pak nevědomky)

Ano, vadí mi, že má komunista vést školství....a že se ČSSD bratříčkuje s komunisty, ale svůj nesouhlas vyjadřuji slušně....což se zrovna o Vás říct nedá, bohužel, neboť zrovna Vaše výroky na adresu studentů nejsou o moc šetrnější...

Zuzana

#3787 Re: Re: Re: Re: Gratulace našim MYLÝM studentům......

2013-02-01 19:04

#3786: - Re: Re: Re: Gratulace našim MYLÝM studentům...... 

 Tak to jste slepý. Podívejte se na petici na podporu paní Baborové a zvedne se Vám žaludek, z toho hnusu a arogance, co tam píší vaši stoupenci. Ty urážky jsou směrovaný pouze na ni a je to tak hnusné, že to je na podání trestního oznámení. Nevím, jestli se s takovými lidmi dá diskutovat. Přečtěte si to a potom vykládejte o slušnosti. Kromě toho jsou tam takové hrubice, že uvažuji o zdravém rozumu pisatelů. Kromě vašich stoupenců, příznivci paní Baborové se vyjadřují slušně. Ať žijí studenti, Třeboň a Rosocha s Kohoutovou a všichni kolem nich. Přeji jim aby se jim ty urážky a humus co vytvořily vrátily se vším všady.


Nepřihlášený uživatel

#3788 Martin Hekrdla (časopis Týden)

2013-02-01 19:50

"Blázniviny se rozsévají nazdařbůh," začal Vladislav Vančura svůj středověký příběh o Markétě Lazarové, příběh z časů, kdy každou zimu "udeřily mrazy tak vášnivé jako bylo tehdejší křesťanstvo". Vypadá to, že aktuální volba českého prezidenta je rovněž natolik vášnivá, až člověku jenom z toho přebíhá mráz po zádech. I inkvizitoři se jeví.
Prasklo, že autor předlohy televizního seriálu Zdivočelá země a člen českého PEN klubu Jiří Stránský se - sám tak nahlédl - rozvášnil nadmíru, když Martinu Dejdarovi upřel být hlavní postavou předlouhého ideologizovaného westernu z českého pohraničí režírovaného Hynkem Bočanem. Stránský podepsal sám sebe i režiséra pod text, v němž herce takříkajíc smázl ze života, dějů i tvorby jenom proto, že dotyčný odpadlík pravé víry ohlásil podporu Miloše Zemana. To aby byla - tak nějak to ten kacíř zdůvodnil - nějaká psina. Neboť se Zemanem si užijeme legrace. "Dejdar tím popřel všechny hodnoty," hřímal Stránský.

Holt jsme takoví...
Snímek z filmu Markéta Lazarová.Mentálně jsme se tak náhle ocitli v Kunderově Žertu, románu o důsledcích éry prokurátorů 50. let. V časech, kdy uvědomělé studentstvo bylo tak vášnivé, jako bylo veškeré tehdejší komunistično. Skoro tak, jako se dnes jinde - například v jižních Čechách - rozvášňuje opak, živený opět neméně uvědomělými studentíky, mladou gardou antikomunismu. Vymítají zlo štafetovou hladovkou a na schůzích se radí o účinnějších metodách exorcismu. Molodci!
Proč tato duševní emigrace do dob, kdy ze studené války mrzlo až praštělo a lidem v lágrech z vousů visely hejly? Jenom vášeň je za tím? Žlázy s vnitřní sekrecí? Stránský už teď očividně lituje svého rozvášnění - asi nejen proto, že režisér Bočan měl prý chuť mu nakopat. Ale na otázku on-line deníku TÝDEN.CZ, zda Stránského přístup striktního odsouzení spolupracovníka za postoj není "v podstatě také totalitní a komunistický", exorcista odpověděl: "Tak jo, holt jsme asi takoví. Mě se to (Dejdarovo rozhodnutí) prostě osobně velmi dotklo."
Holt jsme takoví. A co má být? Vždyť se chováme logicky. Divoké časy překonáváme vlastní divokostí, Majora (a Miloše) Zemana vymítáme Zdivočelou zemí a "Karlem", legendou o neúplatné modré krvi, dědičné stopě noblesního lidství. Kdo není s námi, je proti nám - a osobně se nás velmi dotýká. Čert nikdy nespí a každé prázdné místo na nástěnce zneužívá třídní nepřítel.

...z loupeživých lapků
Literáty, umělce a postpubescenty musíme chápat. Emocemi mapují prostory, kam rozum z principu nedosáhne. Ano, pracují metodou pokusu a omylu, pokusu a katastrofy, pokusu a pravdy. Ale ve všech třech případech je to zajímavé, ba vzrušující. Ovšemže skutečná analýza se - v každé době a v podobně vypjatých situacích - vždycky ptá, jaký zájem natřepává pytel emocí ve společnosti tak, aby se právě jen city vymítací a eliminační ocitly na povrchu, aby právě jen ony byly "in" a "cool".
Zdánlivá iracionalita stalinismu, inscenované procesy, mládežnická bdělost a čiré zlo gulagů 30. až 50. let byly přípravou na údajnou nevyhnutelnost "války mezi bloky". Proto budovali těžký průmyslu, zavedli otrockou práci a zkázňovali lid psychedelickou metodou "obležené pevnosti". Co rozdmýchává - jaké, čí a od koho přesně ohrožení - všechny ty dnešní vášně, které se nám promítají i do něčeho tak nicotného, jako jsou prezidentské volby? Zase nějaká předpokládaná - vnitřní nebo vnější - válka? Odkud dnes přichází mráz? Že by z Lukoilu?
Iracionalita je zde znovu, ale i schopnost "básnického střeva" pojmenovat bezděčně skutečnost. Jiří Stránský na webu TÝDEN.CZ zavtipkoval, že je s Karlem Schwarzenbergem spřízněn pokrevně: "...jsem modré krve, i když on z té nejvyšší šlechty a já z té nejnižší. Z loupeživých lapků." Zase subjektivní omyl, leč objektivní trefa z vášně! Jak totiž lépe vyjádřit spřízněnost knížecího prezidentského kandidáta s Miroslavem Kalouskem, opravdu nevím.

Nepřihlášený uživatel

#3789 Milí studenti z Třeboně

2013-02-01 20:05

Milí studenti - zničili jste život slušné ženské, která vám nikdy nic neudělala.
Neohrožovala vás a neubližovala vám. Zničili jste ji jenom tak, z plezíru. Ze sprostoty a surovosti. Protože vás BAVÍ ubližovat. Protože vám DĚLÁ RADOST, když někdo kvůli vám trpí.
Jste stejní jako mladí hitlerovci ve 30. letech a horší než mladí komsomolci v 50. letech. Ale neomlouvejte se ideologií. Ublížili jste té ženě ze sadismu. Prostě proto, že jste věděli, že jako žena nebude mít dost síly se bránit.
Kdybyste byli dospělí lidé, omluvili byste se jí a donesli jí kytku. Ale jste děti. O životě nevíte nic. Trháte mouchám křídla. Zapalujete stohy - "ono to opravdu hoří"? Uštvete koně - "a ten koníček umře"?
Fascinujete vás možnost ubližovat a když ublížíte, připadáte si nějak silnější. Ale není to pravda. Jste slabší.
(Už mockrát jsem slyšel "hloupý jako právník z Plzně", poslední dobou ale několikrát i "zbabělý jako gymnazista z Třeboně". Té nálepky se nezbavíte. Pachuť a špína toho, co jste provedli, se za vámi potáhne celý život. Měli jste donedávna možnost to napravit. Už ji nemáte. Jste odsouzeni - a nikdo ze slušných lidí vám nepodá ruku.)

Nepřihlášený uživatel

#3790 Re: Re: Re: Re: Gratulace našim MYLÝM studentům......

2013-02-01 21:09

#3786: - Re: Re: Re: Gratulace našim MYLÝM studentům......

Můžete jmenovat moje výroky na adresu studentů, které Vás tolik bouřily? Např ? :-))))))))))


Nepřihlášený uživatel

#3791 Re: Milí studenti z Třeboně

2013-02-01 23:49

#3789: - Milí studenti z Třeboně

Souhlasím. Ostuda studentů, kteří neví, co je demokracie. Ostuda učitelů, kteří jim to nevysvětlili. Demokracie je také o tom, že jeden respektuje odlišný názor toho druhého.


Nepřihlášený uživatel

#3792 Re: Milí studenti z Třeboně

2013-02-02 01:39

#3789: - Milí studenti z Třeboně

K tomuto se zcela bez výhrad připojuji. Jen bych dodal, že v tato štvanice proběhla za naprosté nečinnosti státních orgánů, které ani náznakem akci neodsouhlasily. Zato kardinál Duka vyslovil podporu, zcela v rozporu s učením Ježíšovým, které by měl hlásat.


Nepřihlášený uživatel

#3793 Re: Milí studenti z Třeboně

2013-02-02 03:24

#3789: - Milí studenti z Třeboně

No tak, já jim jí klidně podám, rétore hovna. Chtěl jsem být, nesprostý, stejně jako vy, ale zjistil jsem, že to nejde. Vy a vám podobní státní dobytkové, bohapustá svoloč, bez trocha studu, mně tady nebude kecat nic o slušnosti... Potažmo o demokracii. A samozřejmě, ruku mi podávat nemusíte, leda bych vám jí s chutí přerazil...


Nepřihlášený uživatel

#3794 Re: Re: Milí studenti z Třeboně

2013-02-02 03:30

#3792: - Re: Milí studenti z Třeboně

Netuším, proč by měl nějaký státní orgán, něco odsouhlasit... Milice, OVKSČ a podobné dobytčárny už naštěstí nexistují. Takže si schvaluj co chceš a kde chceš... Je ti to, naštěstí, hovno platný!

Tento příspěvek byl odstraněn administrátorem webu (Zobrazit podrobnosti)

2013-02-02 11:09


MIP

#3796 Milí studenti z Třeboně, vydržte. Jestli něco ničíte, pak je to komunistická prašivina

2013-02-02 13:33

#3789: - Milí studenti z Třeboně

Nevím, zda u tohoto "nepřihlášeného uživatele" se jedná o neskonalou tupost nebo nehoráznou drzost. Vyjde to nastejno. Sprostá komunistická lež je to v každém případě, lež, drze počítající s tím, že všichni ostatní jsou blbci, kteří nemají paměť a nemyslí. Že je tu stále režim, kde nějaký jeho pohůnek napíše byť sebezhovadilejší tvrzení a všichni musí souhlasit.....

Tato "slušná ženská" (tedy bolševická babizna Baborová) těm dnešním studentům opravdu "nic neudělala". Díky Listopadu 1989 totiž nedostala příležitost. Před tím, jako aktivní služka zločinecké organizace KSČ podporovala všechny ničemnosti Jakešovsko-Husákovského normalizačního režimu, všechno to kádrování, kádrové "stropy" pro nestraníky, posuzování původu uchazečů o studium, všechny štvanice na občany jinak smýšlející a to prakticky až do konce zhovadilého režimu, podporovala okupaci země Rusáky, vyznávala a šířila stupiditu, nazývanou "vědecký světový názor" a pomáhala pronásledovat ty, kteří si o této "vědě" mysleli a říkali své ..... Takhle ničemný člověk věru NESMÍ dostat další příležitost. Díkybohu dnešní studenti to vědí. Vědí a ví i to, že nemá-li tato komunistická nepoučitelná babice znovu "ohrožovat a ubližovat" ty, kteří jí neudělali vůbec nic jiného, než že nejsou stoupenci zločinecké organizace, jejíž je ona členkou a nevyznávají zločinný "světový" názor jako ona, že se musí proti ní ozvat. A ví dokonce, že na to mají, na rozdíl od doby před listopadem 1989, i plné právo. Že jim "slušný člověk", který se ani nepodepíše, nepodá ruku, z toho si dělat nic nemusí. Takovému halamovi nepodávají ruku zase jiní lidé.

To vše je známo, bylo zde napsáno mnohokrát. Ale zřejmě něco z "genia" "vědeckého světového názoru" Vladimíra Ilijiče Lenina přece jen platí: totiž že bolšvický lidský šmejd, všelijaké ty Baborové a podobní, se můžou ve společnosti šířit jako prašivina jen s pomocí "UŽITEČNÝCH IDIOTŮ".

MIP

#3797 Bolševickému odpadu nevyšší kvality

2013-02-02 13:47

#3795: - Karel Kryl-Necenzurované Noviny (1992/ 30, ročník 2)

Drzý bolševický hňupe, jak teda soudružka Baborová mohla být v KSČ za Jakeše, Husáka a Bil´aka, když hlásala a dokonce dělala protistranickou politiku? Jak prošla všemi pravidelnými stranickými prověrkami, když za mnohem menší "úchylku od linie strany" se vyhazovalo z partaje a samozřejmě z místa? Proč do KSČ tedy vůbec vstupovala a byla členkou?  V době, kdy i idioti už věděli, že v KSČ nejde o žádné "ideály", že jde jen o to teroristickými metodami proti vlastnímu obyvatelstvu udržet moc a "vedoucí úlohu" a poslušně sloužit okupantům. Chceš tvdit, ty komunistický drzý blbče, že během své kandidátské doby svého "ručitele" a svou stranickou organizaci přesvědčovala, že celá školská politika KSČ je ničemná? Věřím, že 17letým studentům se můžeš pokoušet takto lhát. Žije ale ještě dost těch, kteří to komunistické svinstvo zažili a ví, o co šlo. Zavři prolhanou bolševickou hubu!


Nepřihlášený uživatel

#3798 Re: Re: Milí studenti z Třeboně

2013-02-02 13:53

#3792: - Re: Milí studenti z Třeboně

Jistě, blbečku, Ježíš byl vlastně komunista. I to někteří marxisticko-leninší kreténi hlásali. A zlí kněží jeho učení "zradili". Jak vidět, komunistický blbec se nestydí blábolit jakoukoliv hovadinu. Zapomněli ale dodat, že se svým třídním původem (syn vykořisťovatelského živnostníka - tesaře !) by ze strany při první prověrce vylít jako tisíce dalších.....


Nepřihlášený uživatel

#3799 Britské listy - 1. 2. 2012

2013-02-02 17:02

Degradace elit a vítězné tance zbabělců, aneb
Štvanice skončila – zapomeňte?
Lubomír Brožek

Nepředpokládám, že by snad Českou televizi napadlo dát odpovídající šanci třeba paní Vítězslavě Baborové, k jejíž rezignaci ochotně přispěla, a poptat se, jak se jí daří…
Přiznám se, že jsem nějaký čas považoval blouznění jihočeských studentů o komunistické hrozbě na radnici za cosi, co mohlo způsobit infikované klíště, ale podivně bizarní hon ad hoc stmelené úderky na jednu naprosto nevinnou ženu mi brzy připomněl, že „mlčeti zlato“ je rčení pro tuto příležitost krajně nevhodné. Stejně nevhodné, jako „fórek“, který jsem na adresu revolučních studentů náhodně zaslechl: „Co byste chtěli od budoucích elit?“ Co k tomu dodat…, snad jen: jestli to někoho inspiruje k pousmání, já to rozhodně nebudu.
Zajisté není nic nového na zjištění, že velká slova namnoze zakrývají nízké činy a zbabělci se rádi odívají do okázalé zbroje. Nejinak tomu bylo i v mediálně „vděčném“ případu štvanice na Vítězslavu Baborovou, již ochotničtí inkvizitoři nepolevujícím tlakem nakonec psychicky zlomili a přinutili k rezignaci na funkci radní v Jihočeském kraji, zaštiťujíce se, nikoliv neschopností své oběti vykonávat na základě výsledků demokratických voleb funkci radní pro školství, ale svatým bojem proti komunistické ideologii, aniž by se zatěžovali banální otázkou, zda se paní radní, na rozdíl od nich, chystá potlačovat něčí zákonná práva. To, že tito nově povstalí bojovníci dostali tak velkorysý mediální prostor, je přinejmenším znepokojivé.
Pozitivní na tom je snad pouze fakt, že jsme se tak mohli seznámit s argumentací učitele Rosochy, studenta Hellera a dalších jejich soudruhů a pochopit, že diskuse s nimi není možná. V každém případě mohou oslavit svůj „úspěch“. Třeba vítězným tancem (kamera ČT by určitě nechyběla), při němž je zajisté ani nenapadne, že by se někomu jejich nekompromisní boj za ideovou čistotu mohl jevit tak trochu jako zbabělý exhibicionizmus. A až dotančí a doslaví, mohou se s pocitem dobře a odpovědně vykonaného díla poohlédnout, kdo další není košer jejich nesmiřitelnému zraku a je dostatečně bezbranný, aby bylo možné bez většího rizika a újmy zatroubit nové halali.
Důvod, proč se k tomuto případu vracím, je vskutku v čemsi jiném, nežli přesvědčovat honce, okouzlené tím, že „sestřelit“ člověka může být snadnější než trefit koroptev. Prostě se snažím pochopit, proč se honu na člověka (ať už jsou verbální mimikry jakékoliv) dostává tak nebývale nekritické mediální pozornosti, že může být inspirativní pro další mladé ochotnické inkvizitory - a především (když už padl pokleslý fórek o budoucích elitách), zda je ve společnosti reálná intelektuální autorita, jejíž stanovisko by napříště mohlo od ideově zabarvené štvanice ochránit toho, kdo se osobně vůbec ničím neprovinil.
Zásadní problém je možná právě v neexistenci skutečných respektovaných osobností, povznesených nad nízké a parciální, tedy ve faktické neexistenci autentických elit, o nichž hovoří například Slavoj Žižek takto:
„K takzvané krizi demokracie nedochází v situaci, kdy lidé přestanou věřit ve svou moc, ale když naopak přestanou věřit v elity, o nichž se předpokládá, že budou vědět co dělat, když se jich (občanů) zmocní úzkost v důsledku poznání, že rozhodování skutečně přísluší jim…“ Co odpovědět znejistělému občanu, který si klade poměrně prostou otázku: Ke komu vzhlížet, komu věřit, komu naslouchat? Jak je to tedy s takzvanými elitami:
Politická reprezentace je po všech aférách, skandálech a vzájemných dehonestacích neskutečně zdiskreditovaná.
Mnozí umělci, intelektuálové, včetně učitelů středních a vysokých škol, svými často utilitárními postoji ztratili základní atributy nezávislosti.
Rozsahem i obsahem těžko pochopitelné restituce připravily církve o víru veřejnosti v čistotu jejich poslání.
Odstupujícího prezidenta znevážila široce kritizovaná amnestie.
Budoucí prezident je vystaven hysterickým útokům těch, kteří jsou ochotni respektovat demokratické procesy jenom tehdy, když odpovídají jejich představám a požadavkům, což dávají najevo slovy věru nehledanými – od prohlášení Moniky Le Fay, že prezident, zvolený výraznou většinou občanů v první veřejné volbě, nikdy nebude jejím prezidentem, až po Hřebejkovu morbidně středověkou vizi, že: „Rudá a hnědá prasata táhla lháře a demagoga na Hrad“. Touto větou, domnívám se, pan režisér zároveň zcela transparentně osvětlil pojem „demagogie“.
Novináři povětšinou nejenom nepředstavují nestrannou autoritu, ale dokonce většinou nestrannost už ani nepředstírají.
A tak bych mohl jmenovat dál. A dlouho. I Lid sám znejistěl tváří v tvář sobě, roztříštěn mnohými animozitami a sváry …
Ano, na první pohled to vypadá, že autoritu a respekt mají už jenom PENÍZE, které jako by zaujaly místo elit a diktují a rozhodují, co je důležité, co méně, či co je zcela nepodstatné a zanedbatelné. V chladné a pragmatické logice peněz není utěsňovat díry v sociálním zabezpečení, v logice peněz není primární boj proti hladu, ztrátě lidské důstojnosti, nedostatku základních zdrojů, globálnímu oteplování, vymírání živočišných druhů, v logice peněz je třeba především a v prvé řadě saturovat ztráty velkých bankovních domů. To ostatní tak nespěchá. V logice peněz je rozmnožovat se pro samo rozmnožování. Takové, říkám, umění pro umění. V logice peněz není zastat se člověka zahnaného do kouta. Zastat se člověka může zase jenom člověk, jehož slovo má sílu poznání a váhu vzdělání, jehož život a postoje nesou stopy Pravdy, člověk, který není elitářský – a přesto (anebo právě proto) může být vnímán společností jako součást elity. Nemyslím samozřejmě tu mediální, tlachavou, která se vyjadřuje ke všemu a k ničemu a říká si VIP.
Pokud chceme zastavit fatální degradaci elit, bylo by dobré začít od základů – třeba tím, milí jihočeští studenti, že přestaneme štvát nevinného člověka, schovaní za trapné ideologické floskule. A máte-li opravdu nepotlačitelnou potřebu se k někomu kriticky vymezit, nebude od věci zkusit to pro změnu u sebe. Protože pokud to považujete za zbytečné a jste opravdu pyšní na své „vítězství“, pak je asi ten správný čas připomenout slova Friedricha Schillera:
„S hloupostí i bohové bojují marně.“

P. S. Náš mediální svět nemá ve zvyku se zabývat kauzami (z jeho pohledu) neaktuálními, které sice pomáhal přivést na svět a po určitý čas udržoval při životě, ale už jsou (z mediálního hlediska) „vytěžené, a tedy uzavřené“. Platí to, pohříchu, například i o České televizi, která tak ochotně dává prostor „těm správným mravokárcům“, jejichž hlas by ve veřejném prostoru jinak (bez přispění vlivného média) byl zcela marginální (ať už to byl čas pro zástupce jihočeských jediných spravedlivých, anebo například výskyt paní Le Fay ve zpravodajské ČT24, kde paní režisérce byl poskytnut prostor daleko přesahující faktický obsah toho, co byla schopna sdělit).
Nepředpokládám, že by snad Českou televizi napadlo dát odpovídající šanci třeba paní Vítězslavě Baborové, k jejíž rezignaci ochotně přispěla, a poptat se, jak se jí daří… Kauza skončila – je čas zapomenout. Kdo by však neměl zapomenout, že vyvážená nestrannost veřejnoprávního média je fakticky to, co ospravedlňuje placení koncesionářských poplatků, je občan – koncesionář, jenž by si měl vždy po podobném „angažmá“ znovu položit otázku, proč má být je jedna z mnoha televizí placena z peněz těch, kteří si chtějí dělat na svět svůj vlastní názor, k němuž nepotřebují redaktorské nápovědy, ale věcné a nestranné informace.

Nepřihlášený uživatel

#3800

2013-02-02 17:06

3793, 3796:
Ano, gymnazisté z Třeboně, bez soucitu jste uštvali slušného člověka. A už vám nezbývá nic než vulgárnost a nadávky.
Už vám nezbývá nic, co by vás mohlo vrátit mezi slušné lidi.
Už vám nezbývá vlastně vůbec nic.