Petice proti obsazení resortu školství Jihočeského kraje KSČM

vuk

#476 Re: Re: Návrat komunistů k moci je správný.

2012-11-14 23:29

#475: - Re: Návrat komunistů k moci je správný. 

 Dnešní režim dělá daleko větší chybičky s daleko větším počtem mrtvých. Např. jenom při humanitárním bombardování Jugoslávie zemřelo mnohem víc lidí, než kolik bylo obětí politických procesů v 50. letech. To nevadí? Kdy režim uzná, že šlo o zločiny, kdy se omluví, kdy odškodní oběti, kdy potrestá pachatele?


Nepřihlášený uživatel

#477 Re: Re: Re: Návrat komunistů k moci je správný.

2012-11-14 23:32

#476: vuk - Re: Re: Návrat komunistů k moci je správný.

a) I komunistický režim se angažoval na světovém válčení a různých revolucích.

b) Česká republika vlezla do dvou válek - Jugoslávie a Irák - vždy pod premiéry z ČSSD.

vuk

#478 Re: Re: Re: Re: Návrat komunistů k moci je správný.

2012-11-14 23:39

#477: - Re: Re: Re: Návrat komunistů k moci je správný. 

 a) Neangažoval.

b) Ano, Zeman je válečný zločinec a patří do vězení.


Nepřihlášený uživatel

#479 Re: Re: Re: Re: Re: Návrat komunistů k moci je správný.

2012-11-14 23:40

#478: vuk - Re: Re: Re: Re: Návrat komunistů k moci je správný.

a) A co Afghánistán?

b) A co Špidla - Irák?

Krýdl Petr

#480 Re: Je třeba, aby člověk vyjádřil souhlas či nesouhlas nebo jen názor, ale naučme se komunikovat a n

2012-11-14 23:42

#469: nepotřebuji přezdívku, neskrývám se - Jiří Beneš - Je třeba, aby člověk vyjádřil souhlas či nesouhlas nebo jen názor, ale naučme se komunikovat a ne ub

Pane Beneši, podle Vašeho příspěvku je vidět, že jste vzdělaný a zkušený člověk a cením si toho, že se nestydíte vystupovat pod svým jménem. Myslím, ale že podstata Vámi sděleného problému je někde jinde, než ve vlastní profesní osobě pí. Baborové. Zde jde hlavně o princip předváděné a předkládané politiky lidu. Já nepochybuji o tom, že je pí. Baborová špatná metematička nebo fyzička. To jsou ale obory, kde nelze a nejde nic ošálit. V matematice když špatně dosadíte do rovnice, tak Vám vyjde blbost, nebo se nedopočítáte ničeho, ve fyzice když špatně zadáte do vzorce, tak to bude paskvil, nebo to natropí třeba i jinou neplechu. Já sám jsem pracovník v energetice a tam platí rovněž tyto pevné vazby a zásady, aby zařízení fungovalo a hlavně bylo bezpečné. No, ale v historii, v etické a v morální nauce se dají pomocí zdatných demagogů dělat zázraky. Nechci aby se tato debata zvrhla jiným směrem, ale když to přeženu tak přeci fašisti a nacionalisti byli taky chytří lidé, kteří vychovávali svoje děti a dali ostatním také obživu. Neuznávám ani jedno podobenství totality a proto nevidím rozdíl mezi zástupci a vyznavači hákového kříže a srpu a kladiva. Z historie mi jistě potvrdíte fakt, že Hitler se Stalinem si návzájem udžovali úctu a posílali si blahopřání k narozeninám. Jenom bych byl rád, aby se lidi nenechali vláčet za nos a nebyli jako stádo ovcí.

amiel

#481 Stydím se za třeboňské gymnázium

2012-11-14 23:45

A stydím se, že jsem jeho absolventem. Akci třeboňských studentů považuji za plivnutí do obličeje všem slušným lidem v této zemi.
Kádrování jsme si dost užili v minulém režimu. Novodobí mladí kádrováci jsou stejní jako jejich rodiče - odsuzují lidi za jejich názory, denuncují, ponižují, štvou a vyvolávají atmosféru strachu.
Jsem rád, že s třeboňským gymnáziem už nemám nic společného. Pamatuji si jedinou slušnou učitelku, dějepisářku dr. Lehockou. Tu ale v sedmdesátých letech její kolegové učitelé z gymnázia vyštvali - protože nebyla komunistka. Někteří z těch učitelů jsou dnes podepsaní pod aktuální peticí...
Všech, kdo petici podepsali, se mohou normální a slušní lidé jenom štítit.
Irena Bednářová

#482

2012-11-14 23:45

Petici jsem podepsala a studenty a jejich učitele v této aktivitě jednoznačně podporuji. Polovinu svého života jsem prožila v této zemi za vlády komunistů a v r. 1989 jsem patřila k nadšeným stávkujícím studentům...nyní více než 20 let poté, při představě obsazení jakéhokoliv místa v politice člověkem, který se veřejně hlásí ke komunismu, se mi obrací žaludek. Ale omlouvám se, snad právě proto, že se považuji za velkého sympatizanta této antikomunistické akce, kterou vyhlásilo třeboňské gymnázium, si dovolím poznamenat, že na tom, jakým skandálním způsobem dopadly poslední volby, nesete vinu vy všichni, kteří jste se prostě a jednoduše žádných voleb nezúčastnili. Upřímně ruku na srdce, milí studenti, kolik z vás, kteří jste již plnoletí, před měsícem využili svého volebního práva a šli svobodně vyjádřit svůj názor? Dokud nepochopíte, že vaše svobodné voličské právo je obrovským darem a vůbec ne všude samozřejmým, že svobodné volby jsou základem demokracie, že je to vzácná šance jednou za čas zkusit něco změnit k lepšímu..., tak veškerá aktivita “poté” bez předchozí účasti je již jen plakání nad rozlitým mlékem. Nechť je tedy tato záležitost pro vás poučením pro příště...

Nepřihlášený uživatel

#483 Re: Stydím se za třeboňské gymnázium

2012-11-14 23:50

#481: amiel - Stydím se za třeboňské gymnázium

Smutné vzpomínky bývalého kádrováka. Jinak byste neměl tak podrobné znalosti ze zákulisí.

 

Jinak tímto děkuji za potvrzení faktu, že za reálného socialismu byli schopní lidé vyhazováni ze škol.

Mimi

#484 Re: Stydím se za třeboňské gymnázium

2012-11-15 00:05

#481: amiel - Stydím se za třeboňské gymnázium : jste odpad třeboňského gymnázia, když toto napíšete. Když jste prožil, jak říkáte kádrování, tak pak nechápu vaše bláboly, jde přece o totéž, co jste si prožil. Bude kádrování, bude vyhazování pro názory. Bude je stačit říct: není přizpůsobivý /Mráz - místostostarosta Třeboně o ředitelce školy - vyletěla/ a to ted bude běžné. Tak čím to vlastně hájíte Baborovou?

 

jasan

#485

2012-11-15 00:09

Vidím že diskuze není nikdy dost tak ode mně ještě jedna připomínka. Zajímavých petic se poslední dobou objevilo skutečně hodně . Jedna z těch zajímavějších asi na úrovni této je petice za zachování hostince u Černého vola. Vřele místním sympatizantům doporučuji. Ostatně myslím že odtud své příspěvky píší.

Nepřihlášený uživatel

#486 Čtenář

2012-11-15 00:19

Vystoupí na plánované demonstraci i Mádl s Issovou? Budou frikulíni pod taktovkou Mgr. Rosochy opět přemlouvat bábu? : )
Mimi

#487 Re: Čtenář

2012-11-15 00:37

Tak to ždimolovi a spol musí tect hodne do bot, když nasazují tento kalibr do diskuse. Ždimolo jdi do toho nebo od toho? Už je to docela humorné , jaké praktiky soudruzi nasadili.
Pepa

#488 Re:

2012-11-15 00:39

To jako jasánku myslíš toho Vola kraj? Dobrý
Petr Šejk

#489 Cenzůru tu uplatnuje autor petice. Chová se stejně jako před 60ti lety ti proti nimž vystupuje !!!

2012-11-15 01:17

Autor petice situ smaže co chce, nechá jen to, co chválí jeho petici. Všichni musí jen jednohlasně souhlasit jako jeden muž !!! To je úroveň příkladná ODS. Ať žije pseudo demokracie!!!
amiel

#490 Re: Re: Stydím se za třeboňské gymnázium

2012-11-15 01:50

O tom to právě je: není důvod Baborovou hájit, nic neprovedla. A studentů třeboňského gymnázia se opravdu štítím. Kádrování, skandalizování, prostě metody novodobých pravicových frikulínů. Jejich snaha vlísat se do zadnice mocných se přitom tolik podobá snaze jejich tatínků vlísat se do zadnic komunistů. Inu, když myslí, že jim tam bude tepleji a útulněji...

 

chajda

#491 Re: Cenzůru tu uplatnuje autor petice. Chová se stejně jako před 60ti lety ti proti nimž vystupuje !

2012-11-15 01:52

amiel

#492 Re: Re: Stydím se za třeboňské gymnázium

2012-11-15 01:55

#483: - Re: Stydím se za třeboňské gymnázium Na okolnosti se zeptejte třeba signatářky petice, bývalé ruštinářky Heiderové (Homolkové). Ta si určitě vyhození Lehocké pamatuje. Bohužel dnešní poměry jsou mnohem horší, současný totalitní režim pod taktovkou ODS a jejích mladičkých přisluhovačů je vulgárnější a hrubší než ten komunistický. Doufám, že si uvědomujete, jak se autoři a signatáři petice podobají mladým komunistům z padesátých let a příslušníkům hitlerjugeng z let třicátých.

 


Nepřihlášený uživatel

#493 Re:

2012-11-15 02:05

#41: Dominik H. -  

 Ano, máte pravdu, také mne zaujalo, že si soudružka Baborová myslí, že vyjadřovat se lze jen k věcem, se kterými máme empirickou zkušenost. Myslím, že tím se člověk liší od zvířete, že dokáže vyhodnotit i zkušenosti, které sám nezažil. Já si naopak velmi vážím toho, že Vám to není lhostejné, že školství a kultuře má šéfovat komunistka. Maturoval jsem v roce 1980, studium bylo demagogií prostoupené od tělocviku po matematiku, hlavní vyučovací předmět - lež a přetvářka. Držím palce, v sobotu na demonstraci dorazím.

Pavel Mikeš


Nepřihlášený uživatel

#494 Re:

2012-11-15 02:11

#482: Irena Bednářová -  

 Ireno, to nemyslíte vážně, že by se v této akci angažovali sutdenti, co nebyli volit????

Jitka

#495 Re: Re: Re: Stydím se za třeboňské gymnázium

2012-11-15 02:13

#492: amiel - Re: Re: Stydím se za třeboňské gymnázium 

 Vážený pane, dnešní poměry prostě JSOU. Nejsou ani dobré ani špatné. Záleží na úhlu pohledu. A buďme rádi, že vůbec JSOU.

oslik

#496

2012-11-15 03:15

Bezte do haje nebo jeste dal. Dotycnou jsou v zivote nevidel, ale to si opravdu vazne myslite, ze existuje modra, cerna, oranzova, cervena matematika a fyzika. To je holt nevyhoda demokracie, ze rozhoduje vetsina volicu. Krom toho hlavni problem ceska je KORUPCE, a v tom tato pani jiste nejede.
TOMÁŠ KOTT

#497 VOLIL JSEM KSČM!!!

2012-11-15 06:37

NECHÁPU JAK NĚKDO MŮŽE ZPOCHYBNOVAT VÝSLEDKY DEMOKRATICKÝCH VOLEB!!KSČM BYLA NA 2 MÍSTĚ A TEDY RESPEKTUJI ŽE JE LIDÉ CHTĚLI VE VEDENÍ KRAJE!!PODLE MNE VÁM JDE JEN O TO SE ZVIDITELNIT.ZAJÍMALO BY MNE KOLIK Z VÁS JE PLNOLETÝCH??NIC JSTE NEZAŽILI A NEVÍTE O OBDOBÍ SOCIALISMU NIC A NEVÍTE O ŽIVOTĚ TAKÉ NIC.ŽIVÍ VÁS STÁLE RODIČE!!!KSČM JE PLNĚ DEMOKRATICKÁ STRANA A JSEM RÁD ŽE SKORO VŠUDE JE V KRAJSKÝCH VLÁDÁCH A DOKONCE BUDE I HEJTMAN Z KSČM TAK RADŠI TOHO NECHTE A VĚNUJTE SE VAŠEMU BUDOUCÍMU ŽIVOTU,S POZDRAVEM KOTT TOMÁŠ
Mimi

#498 Re: VOLIL JSEM KSČM!!!

2012-11-15 07:47

Pane Kotte, zažila jsem ten báječný socialismus. Tatu vyhodili že školství, učil matematiku a fyziku, byl výborný učitel, takže práci našel, ale denně musel 30 km dojíždět. Babičku zavřeli, protože řekla, že na komunisty přijdou Američani( jaká naivita, že), nedožila se, že přišli Rusáci a spřátelené armády. Já jsem nemohla studovat hned po gymnáziu, musela jsem jít pracovat a teprve pak to šlo, ale jen co mi dovolili. Dobře si pamatuji, jak jsme si žádali o příslib na cestu do Jugoslávie, co to bylo za kádrování a stejně jsme se hrkali přes Maďarsko. Pamatuji se na tu atmosféru strachu, na nedostatek úplně všeho, pamatuji se na nedělní tajné cesty do kostela, aby nás nikdo neviděl a nepráskl. To byl život za reálného socialismu. Přesně to co vy chcete po mladých - hleďte si svého a držte ústa a krok. Zimola a spol něco málo vyhráli a musí vládnout stůj co stůj. Nezapomínejte, že jen necelých 30% lidí šlo volit. Pak se probrali z toho výsledku a protestují. Na to snad máme právo, pokud jsme ještě v demokracii. Z reakcí Zimoly o tom začínám pochybovat.

Nepřihlášený uživatel

#499 Re:

2012-11-15 07:53

#485: jasan -

U Černého? Snad u Rudého, ne?


Nepřihlášený uživatel

#500 Re: Čtenář

2012-11-15 07:54

#486: - Čtenář

Když dorazíte, tak i dědka.