MojeID

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno MojeID

Anonymni anonymouse

#26 Anonymita

2012-12-26 02:05

Co budete dělat s těmi, kteří se tam nezaregistrují? Dáte jim to povinné?
vlazy

#27 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Karel Třebík

2012-12-26 14:53

#23: verů - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Karel Třebík

"Nabízíte za účelem snížení webových parametrů?" Tak této otázce nerozumím a nechápu proč ji pokládáš mne.

"Heleďte, kdyby služby podobné jako MojeID byly užitečné, využili by to i ostatní státy" Ano s tím naprosto souhlasím. Takové služdy zaměřené pouze na uživatele z jedné země nemohou být v internetu který je celosvětový příliš velký úspěch.

"ne, neprotiřečím si." S tím protiřečením jsem reagoval na příspěvek č. 20 od LOL a ne na tebe.

vlazy

#28 Re: Proč?

2012-12-26 15:04

#24: tangram - Proč?

"Proč jste do toho museli jít. Určitě to nebylo za důvodem, že byste chtěli pro uživatele "pohodlné" přihlášení..." Internetovým službám které do toho šly asi většinou nejde o nějaké pohodlné přihlašování pro jejích uživatele které by údajně to MojeID mělo zajistit. Jde jim hlavně o ty provize které jim CZ.NIC vyplácí za každého člověka kterého do MojeID nalákaji nebo nějak přinutí. Bez toho by to MojeID asi už dávno zkrachovalo. Služba do které se musí lidí nutit a uplácet někoho za to, že jim pomáha do toho lidi nalákat není příliš dobrou službou. O dobré služby mají lidí zájem i bez toho aby je do nich někdo lákal nebo nutil.

vlazy

#29 Spam

2012-12-26 17:14

Tak v podpisech si někdo vyřádil tím, že to tam zaspamoval falešnými podpisy. I to svědčí o nesmyslnosti toho MojeID když někdo věnuje čas na dělání si legrace z toho. Možná si tento člověk myslí jaký je z něho borec, že to dokázal zaspamovat, ale spíše to svědčí něco o něm. Bohužel ne nic dobrého.

verů

#30 Re: Re: Proč?

2012-12-26 22:09

#28: vlazy - Re: Proč?

Ano přesně tak

Tomáš Jogurt

#31 Re: Spam

2012-12-26 22:11

#29: vlazy - Spam Nemůžu za to že tu chce někdo aby se tato petice zrušila. Určitě to budou nějací zakladatelé MojeID

vlazy

#32 Re: Re: Spam

2012-12-26 23:10

#31: Tomáš Jogurt - Re: Spam

Nemyslím si, že ten spam mají na svědomí zakladatelé MojeID i když vyloučít se to asi nedá. Je dost takových co jich to MojeID natolik zblblo, že jsou na jeho obhajobu schopní udělat téměř vše. Na svědomí to může mít i nějaký vtipálek který se baví tím, že jen tak něco někam v internetu pokazí.

grezi

#33 Re: Mojeid

2012-12-27 00:28

#1: tangram - Mojeid

Přesně tak to máš jako kdyby jsi řekl: "Dej mi svoje údaje nebo zemři" taky máš na výběr :D :D :D když to už tak chtějí odůvodňovat

vlazy

#34 Re: Re: Mojeid

2012-12-27 08:56

#33: grezi - Re: Mojeid

To MojeID mi až tolik nevadí tam kde je na výběr zaregistrovat nebo přihlásit se i jiným běžným způsobem. Vadí mi to ale dost hodně tam kde jediná možnost registrace nebo přihlášení je přes to nesmyslné MojeID a kdo s tím nesouhlasí tak mu dávají najevo, že o něho nemají zájem nebo, že je člověkem nějaké podřadné kategorie. Vše je v naprosté většině založené na ne příliš slušném principu dejte nám vydělat peníze tím, že se zaregistrujete do MojeID a nebo zmizte odtud.


Nepřihlášený uživatel

#35 Co Vám konkrétně na MojeID vadí?

2012-12-28 11:05

Můžete mi prosím vysvětlit, jako pětiletému dítěti, v čem je konkrétně MojeID nesmyslné a špatné? Kdo Vás ho nutí používat? Proč nepoužíváte službu někoho jiného, kdo Vás k tomu nenutí?

Proč neprotestujete proti mobilním telefonům, který určitě všichni používáte? Nevadí Vám, že mobilní operátor zná aktuální polohu Vašeho konkrétního telefonu s konkrétní SIM kartou s přesností na desítky metrů? Také zná Vaše telefonní číslo a většinou i jméno, adresu a číslo bankovního účtu.
vlazy

#36 Re: Co Vám konkrétně na MojeID vadí?

2012-12-28 18:28

#35: - Co Vám konkrétně na MojeID vadí?

"Můžete mi prosím vysvětlit, jako pětiletému dítěti, v čem je konkrétně MojeID nesmyslné a špatné?" Pokud jako pětileté dítě už umíš číst, tak stačí si přečíst celou tuto diskuzi a najdeš v ní nejedno konkrétní zdůvodnění svědčíci proti MojeID.

verů

#37 Re: Co Vám konkrétně na MojeID vadí?

2012-12-29 14:24

Jestli neumíte číst předchozí komentáře, tak požádejte stát ať vám dá "vyjímku" dostudování základní školy.


Nepřihlášený uživatel

#38 :)

2013-01-07 15:32

Gratuluji, máte 4 podpisy...
vlazy

#39 Re: :)

2013-01-08 22:33

#38: - :)

Ty podpisy zde nemají příliš význam. CZ.NIC možná ani neví a netuší, že zde jsou nějaké podpisy proti tomu jejích MojeID a i kdyby věděli tak to pravděpodobně stejně budou ignorovat. Význam má ale to, že zde lidí vyjádřují nesouhlas s tím nesmyslem zvaným MojeID a dokážou to i zdůvodnít. Je alespoň vidět, že existují i lidí kteří dokážou přemýšlet a nenaletí na vše co je jim nabízené nebo do čeho jsou lákání např. možností získat zdarma flash disk.


Nepřihlášený uživatel

#40 :)

2013-01-11 11:14

Svůj nesouhlas zde vyjadřují 4 lidé. To ovšem mě nutí přemýšlet, zda-li to nejste právě vy, kdo nedokáže přemýšlet...
Přezdívka je osobní údaj taky... určitě!

#41 Re: Re: :)

2013-01-11 15:22

#39: vlazy - Re: :)

Ta diskuze mě fakt pobavila. :-)

Doufám, že vy čtyři podepsaní používáte nějaké anonymizační nástroje, protože na základě vaší IP adresy si vás může "někdo" najít. Stejně tak určitě máte prohlížeč v anonymním režimu, protože by mohl přijít někdo a projet vaší historii! A na e-mailu máte stosedmdesátipěti místné heslo, protože se bojíte, že si někdo přečte vaše hustodémonskykrutopřísné e-maily. SMS autorizaci samozřejmě nepoužíváte, protože se bojíte dát někomu číslo mobilu. Jo a bankovní účet, ten taky předpokládám, že nemáte! Protože by vám tam někdo mohl poslat "omylem" peníze a hned vás zažalovat za bezdůvodné obohacení a soudit se s váma! A vůbec, proč byste měli dávat adresu, telefon a rodné číslo bance? Nějaké instituci, která ani není ve vlastnictví subjektů z ČR!!!

Jo a po ulici určitě chodíte s falečným knírem, slunečníma brejlama, kloboukem, v dlouhém černém plášti... aby vás náhodou nemohl nikdo poznat a omezovat na bezpečnostních kamerách. Jo a rukavice! Určitě nosíte rukavice, protože byste jinak zanechávali otisky prstů! A máte oholená těla, abyste neztráceli chlupy. To zase kvůli DNA!

Ještě na něco jsem zapomněl?

vlazy
Nepřihlášený uživatel

#42 Re: Re: Re: :)

2013-01-11 23:38

#41: Přezdívka je osobní údaj taky... určitě! - Re: Re: :)

Ano zapomněl jsi napsat, že nejsme až tak naívně hloupi jako ty a proto nevymyšlíme takové naívní hloupé nesmysly. My narozdil od vás fanatických zastánců toho MojeID dokážeme dostatečně dobře zdůvodnít proč je to k ničemu.

Já i když jsem jednoznačně proti MojeID tak jsem tuto petici nepodepsal. Nevidím v těch podpisech zde žáden smysl.

Přezdívka je osobní údaj taky... určitě!

#43 Re: Re: Re: Re: :)

2013-01-11 23:52

#42: vlazy - Re: Re: Re: :)

Mně MojeID nevadí. Nikde ho neprosazuju, ale stejně tak ho nikomu nezakazuju. Kdo ho chce použít, ať ho použije. Kdo ho nechce použít, ať ho nepoužívá.

Já jsem si ho zaregistroval, protože stejně - jako vlastník několika domén - mám svoje osobní údaje volně k dispozici ve WHOIS databázi, a protože to nejsou .cz domény (kde se právě tyto údaje dají díky MojeID skrýt), tak tyto údaje ani nemůžu skrýt. A tak asi přežiju, když zadám tyto volně dostupné informace do služby MojeID. Stejně tak jsem OSVČ, takže se moje osobní údaje - VČETNĚ RODNÉHO ČÍSLA - vyskytují v živnostenském rejstříku, který je také volně k dispozici na internetu... A nenadělám s tím nic. Tedy jo, nadělám... budu ovečkovat někde v zaměstnání a pokud zaměstnavatel něco někde neposere, tak se moje osobní údaje nikam nedostanou. Snad...

Jo a nechci ti brát iluze, ale jestli máš pevnou linku a dal jsi svolení ke zveřejnění v telefonním seznamu... tak tam stejnak jsou tytéž údaje, které jsou v MojeID + jako bonus telefonní číslo. ;-)

Myslím, že lidi hrozně lpí na blbostech, ale to, co by měli řešit doopravdy, to neřeší. A nebo řeší, ale jenom v diskuzích na internetu nebo v hospodě u piva.

A každopádně souhlasím s tebou v tom, že tyhle podpisy tady - i kdyby jich bylo dva miliony - nezmění vůbec nic. MojeID je služba DOBROVOLNÁ a každý občan do ní taky tak vstupuje. Nechce-li do ní vstoupit, nemusí. A nikdo nemůže nikomu zakázat - ani miliardou podpisů - aby si vytvořil nějakou službu.

vlazy

#44 Re: Re: Re: Re: Re: :)

2013-01-13 21:33

#43: Přezdívka je osobní údaj taky... určitě! - Re: Re: Re: Re: :)

MojeID sice neprosazuješ a nikomu nezakazuješ, ale snažíš se ho obhajovat a naívně ironicky kritizuješ jeho odpůrce.

Ano, ať se každý sám rozhodne zda to MojeID chce používat nebo ne. Ať to ale nikdo nikomu nevnucuje např. tím, že mnohé internetové služby zavádějí MojeID jako jedinou možnost přihlášení a stavajícím zákazníkům vyhrožuji, že pokud se do toho nezaregistruji tak jim zruší registraci. Provozovatelům internetových služeb většinou nejde o to MojeID, ale hlavně o ty peníze které jim za každého nově registrovaného člověka kterého do toho nalákají nebo nějak přinutí CZ.NIC platí. Jsem přesvědčen, že kdyby za nově registrované lidí CZ.NIC internetovým službám nic neplatili tak by to MojeID mnohé služby nezaváděly a kdyby se lidí do toho nelákalo např. možnosti získat zdarma flash disk tak by do toho nebylo už tolik lidí registrované. Pokud se do toho musí internetové služby a jednotlivé lidí lákat finanční nebo věcnou odměnou tak to svědčí, že to MojeID asi nebudé až tak dobré a užitečné. Bez těch lákadel by už to asi dávno zkrachovalo.

To, že lidí mají svoje osobní údaje volně k dispozici na internetu např. ve WHOIS databázi, v živnostenském rejstříku atp. ještě neznamená to, že by tyto údaje měli jen tak poskytovat všude kde jich o to žádaji a to i přes to, že v mnoha případech osobní údaje pro funkčnost a provozování dané služby potřebné nejsou.

Asi tě zklamu. Pevnou tel. linku už dávno nemám a v době kdy jsem ji měl tak souhlas ke zveřejnění v telefonním seznamu jsem nedal.

Já si zase myslím, že mnozí lidí asi vůbec nad mnohými blbostmi nepřemýšleji a svoje osobní údaje dávají k dispozici jen tak všudy možně a pak se diví jak je to možné, že někdo jich s něčím neustále kontaktuje a obtěžuje nebo, že tyto některé jejích osobní údaje jsou k dispozici i tam kde by to nečekali.

Argumentace, že výhodou MojeID je jedno jméno a heslo, které umožní přihlásit se na oblíbené stránky je nesmyslná blbost. Stejně to všude zavedené není a pokud CZ.NIC k zavedení toho všechny služby nějak nedonutí tak to stejně nikdy všude zavedené nebude. Nedovedu si příliš dobře představit, že bych se nusel přihlášovat např. do internetového bankovnictví prostřednictvím toho MojeID. Ono no se na jedné straně doporučuje aby lidí z bezpečnostních důvodů nepoužívali všude stejné heslo a na druhé straně nám přichází CZ.NIC z nápadem přihlašovat se všude stejným heslem.

Přezdívka je osobní údaj taky... určitě!

#45 Re: Re: Re: Re: Re: Re: :)

2013-01-14 00:43

#44: vlazy - Re: Re: Re: Re: Re: :)

Řekl bych, že každý server využívající MojeID nabízí i normální registraci.

No, ono pokud si člověk zvolí dostatečně silné heslo, nebo se bude přihlašovat tím osobním certifikátem, pak je to asi v pohodě. Navíc je to opravdu bezpečnější než zadávat heslo na servery, protože mnoho serverů si heslo ukádá v textové podobě (což se dá snadno zjistim tím, že jsou schopni toto heslo při jeho zapomenutí zaslat). Proto není dobré mít všude stejná hesla, protože pak stačí jeden takovýhle vykuk a pokud se jako přihlašovací jméno použije e-mail, získá přístup prakticky všude. S MojeID tohle nehrozí, protože vykuk dostane jenom autorizační token a nazdar. Jediné, co se musí dostatečně ochránit je heslo k MojeID, no...

Pravdou je, že lepší koncept pro tohle jednotné přihlašování nabízí Google. S Google účtem se předává třetí straně jen e-mailová adresa a tu člověk zadává stejně vždycky.

Abych to shrnul - osobně mi nevadí koncept jednotného přihlášení. Je pravda, že MojeID může být pro některé lidi až moc dotěrné, ale mně - z důvodů popsaných výše - je to zrovna u CZ.NIC jedno. Myslím si, že i bez MojeID mají přístup ke spoustě osobních údajů od majitelů .cz domén...

vlazy

#46 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: :)

2013-01-14 12:59

#45: Přezdívka je osobní údaj taky... určitě! - Re: Re: Re: Re: Re: Re: :)

"Řekl bych, že každý server využívající MojeID nabízí i normální registraci." Většina serveru asi ano, ale jsou i takové které si na tom MojeID chtějí co nejvíce vydělat dokud to jde a tak dávají k dispozici pro registraci a přihlašování na výběr pouze MojeID a stávající v minulosti registrované uživatelé jejích služeb nutí pod hrozbou zrušení registrace se dodatečně do toho MojeID zaregistrovat, např. http://redir.cz.

"No, ono pokud si člověk zvolí dostatečně silné heslo," "Jediné, co se musí dostatečně ochránit je heslo k MojeID, no..." A kolik lidí voli dostatečně silná hesla tak aby si ho měli problém i oni sami zapamatovat? A co když to heslo k MojeID někdo dostatečně nechrání? Je myslím dost lidí kteří si volí dobře zapamatovatelná hesla a tím i zároveň snadno uhadnutelná nebo si je zapisuji všudy možně a taký jsou ochotní heslo sdělit téměř každému kdo jich o to požádá.

"Pravdou je, že lepší koncept pro tohle jednotné přihlašování nabízí Google." Jakékoliv jednotné přihlašování typu MojeID, Google atp. nemůže být lepší od přihlašování všude s použitím samostatných přihlašovacích údajů. Jednotné přihlašování je stejně nesmysl, protože stejně to nikdy nebude celosvětově jednotné a vždy se najdou internetové služby které do toho nepůjdou.

"Je pravda, že MojeID může být pro některé lidi až moc dotěrné, ale mně - z důvodů popsaných výše - je to zrovna u CZ.NIC jedno." Ano je to až příliš dotěrné. Kdyby nebyli až tolik dotěrní a nevnucovali se všude a také do toho nelákali internetové služby a lidí formou finanční nebo věcné odměny tak by to celé pitomé MojeID asi už dávno zkrachovalo a zaniklo. Je jedno zda to provozuje CZ.NIC nebo kdokoliv jiný. Faktem je, že je to nesmyslná volovina na kterou se bohužel dá nalákat mnoho lidí.


Nepřihlášený uživatel

#47

2013-01-20 13:49

MojeID je čisté vydieranie za účelom kompletnej kontroly nad užívateľom na základe jeho osobných údajov. Plne súhlasím s užívateľom vlazy.
vlazy

#48 Re:

2013-01-20 18:34

#47: -

Ano je to tak. CZ.NIC klidně může každého registrovaného do toho jejích MojeID sledovat kde a do kterých služeb se přihlašují a jak často. Klidně můžou tvrdit, že to nedělají a že nemají k tomu důvod, ale skutečnost může být jiná.

verů

#49 Re: Re:

2013-01-24 00:52

#48: vlazy - Re:

Přesně tak vlazy a Nepřihlášený uživateli. To není možné tohleto... Doufám že se to zruší

vlazy

#50 Re: Re: Re:

2013-01-24 12:45

#49: verů - Re: Re:

Bylo by dobré kdyby se to nesmyslné MojeID zrušilo. Já bych s tím zrušením ale příliš nepočítal. Platné zákony tím asi CZ.NIC neporušuje a tak asi není důvod jim to zrušení nějak nařizovat. Nalákali už do toho dost internetových sluřeb a lidi a také do toho investovali asi i dost peněz. Je proto málo pravděpodobné, že by to nyní jen tak zrušili.