Sportovní hala České Budějovice

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Sportovní hala České Budějovice

Jura

#1 Další důvody, které vedou k této petici:

2013-02-21 14:59

1. Na téma výstavby Centra halových sportů se neuskutečnila žádná veřejná diskuse, ani odborná diskuse se zástupci sportovních klubů v Českých Budějovicích. Přitom ve volebním programu Občanů pro Budějovice jsou tyto věty: "Občané se musejí podílet na všech zásadních rozhodnutích… Rozhodování na základě dlouhodobých a projednaných koncepcí, nikoliv ad hoc, podle okamžité situace. Každý občan by měl vědět, proč vedení města dělá jednotlivé dílčí kroky a s jakým cílem."
2. Bez jasné dlouhodobé koncepce sportu se nedá odstartovat jedna z největší investic města České Budějovice do sportu v posledních letech.
3. Nejasné financování provozu nového Centra halových sportů, které má stát 420 milionů korun.
4. Netransparentní postup při realizaci Centra halových sportů.
5. Obava, že nákladná stavba Centra halových sportů může ohrozit financování sportu v Českých Budějovicích podobně, jako stavba bývalé Sazka arény v Praze ovlivnila financování sportu v celé České republice.
6. Za Freetime park Stromovka (v lokalitě Kauflandu) už město vydalo milionové částky a po několika letech projekt nedokázalo dotáhnout do konce.
7. Není jasné, na čí popud vznikla myšlenka postavit Centrum halových sportů.
8. Kdo nese odpovědnost za realizaci daného projektu?
Martin K.

#2 Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

2013-02-21 15:19

Nebudu se opakovat, souhlas s Jurou.

Hlavní důvod , proč jsem se nechtěl zapojit do architektonické soutěže o návrh nové sportovní haly je ten, že nebudu podporovat nesmyslný záměr místních činitelů. Druhý důvod byla informace, že je již předurčen budoucí vítěz této soutěže.

Raději bych přivítal v Č.Budějovicích více sportovních hal než 2 roky žádnou. Proč by nešlo postavit novou halu v těsném sousedství té staré (např. naproti plovárně před lávkou)? Stávající nechat pro mládež a rekreační sportovce, dalších 20 let jistě poslouží - je stále jak nová.
Pod novou halou pak parkování pro min. 200 aut a bude sloužit jak pro utkání a společenské akce, tak hlavně pro OBYVATELE města. Do bazénu , do centra, za sportem, do práce ...... vše velmi pohodlně a 400m od náměstí. Ideálnější místo již město nenalezne..... Zázemí bych ponechal(rozšířil) v té původní hale a propojil lávkou). A nebylo by to ani drahé... Hlavně by bylo několik problémů vyřešených.
SPORTU ZDAR!


Nepřihlášený uživatel

#3

2013-02-21 15:55

Hala je v podstatě nová a bude sloužit ještě dlouho.
Cíl postavit novou halu a zbourat stávající je záměr
podnikatelských skupin kolem volejbalu(Diviš a spol.).

Nepřihlášený uživatel

#4

2013-02-21 17:47

Jsou tam pořád na radnici!Jeden horší než druhý.
Hala je zcela nová a bude sloužit dále.Ti co chtějí novou a zbourat starou dobře známe.Ty co vedli Samson a město ať si postaví halu sami!Už není kde krást,postavte si to ze svých.Je mi z Vás špatně!!!

Nepřihlášený uživatel

#5

2013-02-21 19:19

Jedná se již o třetí akci kdy se prostřednictvim rekonstrukce sportoviště vyvádějí finanční prostředky města do soukromých kapes pod hlavičkou podpory sportu.
Rainman

#6 Další důvod

2013-02-21 22:30

Rád bych zde uvedl, že součástí současné haly je také atletický koridor spojený s posilovnou, tyto prostory jsou velice důležitou součástí sportovní haly. Umožňují totiž zimní přípravu atletů, ale i jiných sportů. Tyto prostory mohou být využívány i školami. Opravdová víceúčelovost haly (a to současná sportovní hala v Českých Budějovicích splňuje) je pro společnost velmi důležitá - umožňuje totiž sportovní vyžití mládeže.

Nepřihlášený uživatel

#7

2013-02-21 22:46

Připadá mi krajně nesmyslné bourat stávající halu. Cítím v tom zase nějaký lobbing pro někoho.
Ondřej Havelka

#8 Re: Koridor

2013-02-22 09:14

#7: -

Nezbývá než souhlasit. Ale koridor proskledný a ve vzduchu ? Ani si raději nebudu domýšlet kolik budou provozní náklady. Jsem pro rozvoj atletiky v ČB, ač jsem členem florbalového oddílu. Ale pokud je nám známo, tak i pozvánka atletických oddílů se před vyhlášením soutěže se z radnice někam zatoulala. Jsem pro rozvoj sportu jako takového a jednání o nás bez nás opravdu není v dnešní demokracii správným řešením !


Nepřihlášený uživatel

#9

2013-02-22 11:16

Tupost našich městských zástupců je viditelně bez hranice. Při nakládání s vlastním majetkem by každý z nich postupoval určitě jinak. Problém je v hospodaření s městským rozpočtem bez výraznější zodpovědnosti za případné propady a vzniklé problémy. V podstatě se není čemu divit u neproduktivních osob odměňovaných ze státních režií.
A o zmiňované partě Diviš a spol. si myslím své. Své nedobré.

Nepřihlášený uživatel

#10

2013-02-22 11:16

Vaši snahu naprosto podporuji, je to další tunel a útok na rozpočet města ČB. Jsou to vyhozené peníze, stejně jako za Letiště.

Nepřihlášený uživatel

#11 Re: Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

2013-02-22 16:00

#2: Martin K. - Sportovní hala - jiné možné a lepší řešení?

Mohl bych mit dva dotazy ? Ucastnite se jinych architektonickych soutezi a s jakym vysledkem? Kdo a kdy Vam dal tu informaci? Dekuji.


Nepřihlášený uživatel

#12

2013-02-22 16:21

Zkusme myslet konstruktivně a smysluplně. Stávající hala slouží atletům, studentům JU PF KTVS, florbalistům, volnočasovým organizacím, gymnastům a dalším sportovcům. Tím, že se srovná se zemí, tak nebudou mít kde cvičit. Volejbalisti budou mít halu, ale děti se nebudou moci hýbat.


Nepřihlášený uživatel

#13 Re:

2013-02-22 17:35

#12: -

Plně souhlasím! Navíc je třeba si uvědomit, že v této hale se odehrává ročně nemalé množství koncertů, kulturních i politických akcí (jak jsem měl možnost se na vlastní kůži přesvědčit)! A najednou dva roky nic!? Přiznejme si, že v Českých Budějovicích podobných prostor moc není! I z tohoto důvodu jsou reakce typu "kdo to uživí" zcela mimo. Já sám hraji florbal a ze zkušenosti mohu říct, že sportovců (nejen v našem oddíle, který má cca 200 aktivních členů) ochotných platit nemalé výdaje za amatérský sport je zde víc než dost. Přičemž v současnosti naprostá většina naší mládeže trénuje ve velikostně nevyhovujících halách bez mantinelů a často mimo město! Jen ve florbale je tu podobných subjektů více, takže o využití opravdu nouze určitě nebude, i vzhledem k tomu, že členská základna v tomto sportu silně narůstá!

Pokud bych se měl zamyslet smysluplně a konstruktivně! Proč není schůdná varianta ponechání si stávající haly (tím by byla zajištěna návaznost) a současné výstavby první etapy předloženého projektu ("supermoderního volejbalového kurtu")? Rozumím tomu, že jsou to architektonicky zcela neporovnatelné stavby a jejich existence v těsné blízkosti se mnohým lidem nemusí líbit, ale osobně bych preferoval funkční hledisko nad tím estetickým!!!

V.Stejskal

 


Nepřihlášený uživatel

#14

2013-02-22 17:46

Sportovní hala mi přirostla k srdci, to je ten hlavní důvod, proč by mne mrzelo její zbourání.
Pro město České Budějovice sportovní hala byla vždy symbolem sportu a kultury. Miloš Dědič

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2013-02-22 20:50


Stanislav Rataj
Autor této petice

#16

2013-02-22 22:00

Aktualni mista s podpisovymi archy uverejnim zitra. Dekuji, Stanislav Rataj

Nepřihlášený uživatel

#17

2013-02-23 08:38

Jsem rad, ze se konečně někdo zamyslel. I když je mi jasné, že firmy, které měly tuto demolici dělat budou malinko naštvané, že přijdou o své vícepráce. Jako tomu bylo při rekonstrukci zimního stadiónu.

Nepřihlášený uživatel

#18

2013-02-23 10:00

Zatin nic
Stanislav Rataj
Autor této petice

#19 Podpisová místa s petičními archy

2013-02-23 12:07


SPORTOVNÍ HALA, Restaurace Eden
SPORT No.15, Pražská 15, 37004 České Budějovice
Česal - Vanišová drogerie, Lidická tř. 480/65, 37001 České Budějovice
KNIHKUPECTVÍ KOPP, Šumavská 582/3, 37001 České Budějovice 7

Jan Kanea

#20 Nebourejme symbol sportu v Českých Budějovicích

2013-02-23 13:33

Proč nenásledují volejbalisté pana Pouzara?

Jelikož má pan Pouzar velký zájem na podpoře českobudějovického ledního hokeje, postavil si svou vlastní zimní halu v okolí bývalých kasáren.
Pokud chtějí volejbalisté Jihostroje vlastní sportovní halu, proč nenásledují v tomto směru pana
Pouzara a nepostaví si svou vlastní halu, třeba i za pomocí města a může stát klidně někde jinde.


Domnívám se, že bourat stávající halu není příliš moudré, neboť by takováto akce mohla ublížit i
jiným sportům, amatérským klubům, školám a v neposlední řadě také samotné veřejnosti, která by tak ztratila poslední možnost, kde by si mohla zasportovat, ať už po pracovní době nebo o víkendech.


Naše sportovní hala je symbolem sportu v Českých Budějovicích a symboly se nebourají, ale stavějí se další.

Jsme přeci město sportů.

V.Z.

#22

2013-02-23 19:24

Ano,postavte novou halu pro volejbal, ale nechte i původní sportovní halu. Ta může posloužit ještě několik let pro trénování dětí a mládeže, pro kluby a oddíly, pro celorepublikové soutěže, pro širokou veřejnost, která měla a má zájem, ale bohužel kvůli vytíženosti volejbalu neměli šanci pronájmu.

Chceme, aby nám děti něco dělali,aby se zapojovali do kolektivních sportů a na druhou stranu jim bereme možnost.

Vždyť je takový nedostatek prostorů k trénování, k turnajům, k zápasům v ČB!!!Místní sportovní kluby jezdí trénovat mimo město, jen aby zajistily tréninky a mohly hrát turnaje.

Nestačí tohle aspoň k zamyšlení a k zachování chodu stávající haly?

Nepřihlášený uživatel

#23

2013-02-24 10:39

Těžko mohu pochopit,že chytrý člověk může takovou nehoráznost vymyslit.Ničit věc, která ještě může leta dobře sloužit! Co za špinavost je zase v zákulisí? L. Zemanová

Nepřihlášený uživatel

#24

2013-02-24 12:39

Už 25 let nejsem Budějčák , a tak asi nemám právo moc rozhodovat , ale nemyslím si , že je čas bořit ... , jo a taky věřím Standovi
mischa

#25 stara hala je naprosto strasna

2013-02-24 13:24

Zimak se takt rekonstruovat a vydrželi sme to. Kdo říká že hala je nová a moderní nejspíš tam nikdy nebyl. Nebo alespoň ne v zázemí. Je tam nevyhovující snad úplně všechno jak pro sportovce tak pro diváka. Pokud by se zachovala muselo se jistě mnoho zainvestovat do modernizace. Takže bychom zaplatili dvakrát.