Petice proti zákazu kouření

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice proti zákazu kouření


Nepřihlášený uživatel

#1

2013-03-11 20:48

uz i vodni dymky? to uz je trosku prehnane
Drobeček
Nepřihlášený uživatel

#2 Česká asociace vapingu podporuje tuto petici

2013-03-11 22:12

Občanské sdružení Vapers Club - Česká asociace vapingu podporuje tuto petici.

Karel "Drobeček" Novotný - člen výboru

http://www.elektronicka-cigareta-diskuze.cz/download/file.php?id=134&t=1...


Nepřihlášený uživatel

#4 hysterie

2013-03-11 22:38

To už je přímo zločinný útok na svobodný svět tak jak sme ho znali. A pořád se budou snažit utahovat nám uzdu případně se cpát podnikatelům do jejich svobodného práva určit si zda se v hospodě/čajovně bude kouřit.  Dopadne to tak jak si to uděláme...pokud si zase necháme nasrat na hlavu tak to ti pitomci nahoře schválí.


Nepřihlášený uživatel

#5

2013-03-12 02:06

Tato věta všeobecně platí i obráceně:
Stav zákazů a povinností totiž nutně způsobí bezpráví jedné či druhé strany.
Stav ne-zákazů a ne-povinností totiž nutně způsobí bezpráví jedné či druhé strany.

Anonymous

#6 Re:

2013-03-12 02:50

#5: -

Nemyslím si, je tím myšleno, že co není zakázáno, je povoleno a co není přikázáno, nemusí být nutně trpěno. Tedy právo, nárok, z toho bezpráví nevyplývá.


Nepřihlášený uživatel

#7

2013-03-12 13:17

At se ti nahore laskave uklidni, co by stat bez kuraku delal? Zkrachoval... Ministerstvo zdravotnictvi se paktuje s firmou Phillip Morris, cigarety jsou zarazeny do sorty potravin a tim tyto koncerny ziskavaji obrovske vyhody a bude si tady (MZ) hrat na starostlive??? Fuj... Doktori, farmaceuticky a tabakovy prumysl jsou vrazi a cele to tady ridi... i presto bych si rada svobodne :-)zakourila v restauraci, pokud tedy nebudu svym zlozvykem ohrozovat na zdravi nejakeho neboheho ditete...amen

Nepřihlášený uživatel

#8

2013-03-12 19:08

Kuřáci kuřte si doma. Přestat kouřit je velmi složité. Jako bývalý kuřák vim o čem je řeč. Zdraví máme jen jedno.

Nepřihlášený uživatel

#9

2013-03-16 17:14

Vážené, evidentně se do zadku kopající ministerstvo. Zákaz kouření na zastávkách beru. Kouření na veřejných místech beru. Kouření v restauracích beru. Ale do čajoven se už neserte. Kdo to nemá rád se vším, co k tomu patří, tam prostě neleze. Vodní dýmka narozdíl od cigaret úžasně voní a zda je škodlivější je věc jedince kouřícího. Pokud to někdo nesnese, ať se necpe mezi kuřáky do čajoven a co se týká dětí, ty tam nemají vůbec co dělat. Neznám nekuřáky, kterým by vadila zadýmená čajovna a pokud ano, preferují bez keců jiné podniky. Tak to má fungovat. S Vaším dovolením i bez něj si umřu na zlozvyk dle MÉHO výběru.

Scalex

#10 Re:

2013-03-16 19:59

#9: -

Zákaz na zastávkách a na veřejných místech ano, ale restaurace stavím na roveň čajovnám. I v nich by si měl plně rozhodovat majitel podniku, eventuelně majitel objektu (tj. například majitel budovy by měl mít právo nařídit nekuřácký provoz tomu, kdo je v té budově v nájmu a provozuje tam nějaký podnik). Vše je čistě smluvní vztah. Restauratér nabízí podnik kuřácký či nekuřácký, potenciální host jeho nabídku využije nebo nevyužije. Pokud je někdo nekuřák, vleze do kuřáckého podniku a pak si stěžuje, že tam bylo zakouřeno a že byl ohrožen na zdraví, měl by být okamžitě zbaven svéprávnosti.

Na čem bych ale notně přitvrdil, jsou tresty za nedůsledné označení podniku (tj. na dveřích není symbol označující typ provozovny - kuřácký, nekuřácký či s oddělenými prostory) a tresty za lhaní (značka "stavebně oddělené prostory" na provozovně, kde je jedna místnost a uprostřed děravý dřevěný paravan. Hosté by neměli být klamáni, jakmile je jednou napsáno, že v podniku jsou oddělené prostory, tak tam nezakouřený prostor být musí a basta. V tom bych zákon změnil a důsledněji jeho dodržování vyžadoval. Ovšem rozhodnutí o kuřáckosti či nekuřáckosti by mělo být čistě na majiteli, jakýkoli jiný stav nemá logiku.

c-bob

#11 Právo a bezpráví

2013-03-17 00:45

Ne každý žije v Praze, kde je na výběr... A pokud chcete jít přes poledne na oběd pak ani dočasný zákaz kouření smrad z restaurace nevytáhne. Všichni se vymlouvají, že hospody nebudou mít tržby, nevím, Frantíci to tak mají a žádné hromadné zavírání restaurací a kaváren se nekonalo a to před cca 20 lety kouřili jak mokrá sláma. Dokud budou existovat vyjímky, pak budou zvýhodněni ti kdo nabídnou "víc" - tj. kouření, pokud bude jen jeden způsob, bude to fér. Tolerance el. cigarety by však měla zůstat zachována, stejně tak vodní dýmka v čajovně, ale ne cigarety a doutníky ty do čajovny nepatří.

Nepřihlášený uživatel

#12

2013-03-21 16:55

co je komu dotoho jestli si jednou za měsíc u piva dám cigáro?restaurace,nerestaurace,večer kolem sedmý už se stejně nevaří.rovnou zakažte kouření při venčení psa.

Nepřihlášený uživatel

#13

2013-03-25 16:16

Zakaz koureni je proste kravovina. Navic, farizejstvi statu . Krabicka cigaret, ktera ma vyrobne hodnotu v desetnikach se prodava za skoro 100 korun. A tim je oterena cesta k cernotam. Ze. Od Vietnamskych vyrobcu, pres pasovani z Polska a Ukrajiny. Asi na tech podvodech Heger participuje :):):)

topvam
Nepřihlášený uživatel

#14

2013-03-26 16:08

Jsem dlouholetý kuřák. Vím, že je to nezdravé, ale každý normální člověk má nějakou neřest. Nepiju, nekradu, neloupím, netýrám zvířátka. Pokud mi ministr Heger vyhrožuje různými zákazy svobodného provozování mé neřesti a argumentuje ochranou zdraví mého i ostatních občanů-nekuřáků, vyzývám jej, aby byl v ochraně mého zdraví důsledný. Žádám ho o vypracování a prosazování takových zákonů, které budou důsledně chránit zdraví mé, jeho i ostatních občanů planety před škodlivými vlivy automobilové dopravy (zrušení veškerých motorových vozidel), letecké dopravy (zrušení všech letadel)těžby všech surovin, zpracování těchto surovin a vlastně všeho možného,... Pokud vedete kampaň proti kuřáctví ve jménu zdraví buďte dusledný, jinak jste Vy i ostatní kuřákobijci obyčejní populisté a pokrytci. A to nemluvím o mém dobrovolném příspěvku do státního rozpočtu ve formě spotřební daně. Bude chodit některý zapřísáhlý kuřákobijec pěšky a nechá své nové auto sešrotovat? Jeho auto ohrožuje mé zdraví svým hlukem, produkovanými zplodinami,...Dalo by se pokračovat, ale půjdu si zapálit cigaretu. Právě jsem přispěl do státního ropzpočtu,...

luke

#15 Re:

2013-03-26 23:00

#7: -

Vážená paní!

Tady nejde o stát bez kuřáků (mně osobně je opravdu jedno jestli kouříte, jen pak nechodte po doktorech že máte problémy se zdravím) ale jde tady o to, že si místo cigaretky u piva zvednete svůj zadek a půjdete si ji vyhulit někam kde nebudete kouř foukat druhým pod nos. amen


Nepřihlášený uživatel

#16

2013-04-05 12:14

Lidé, občané jsou svéprávní a najdou si sami zlatou střední cestu. Politici-zákonodárci nejsou naší šéfové ni bohové.
Kostas

#17 Re: Re:

2013-04-05 12:19

#15: luke - Re:

Choďte do nekuřácké hospody a já budu chodít do té kuřácké. Tak jak říkáte ámen...


Nepřihlášený uživatel

#18

2013-04-26 06:24

Svobodní jsou zděšeni novými regulačními nápady ministra Hegera

Publikováno: 8.1.2013
Svobodní nesouhlasí s návrhem ministra zdravotnictví Leoše Hegera, který chce regulovat ceny nápojů v restauracích, zakázat v nich plošně kouření a znovu omezit prodej alkoholu. (viz zde)

Povinnost, aby restaurace v nápojovém lístku nabízely aspoň kohoutkovou vodu levnější než pivo, je absurdním požadavkem a odsuzuje k pokutám provozovatele hospod a stánků, kteří nebudou o této absurdní povinnosti vědět nebo se jí nepřizpůsobí. Další omezování prodeje alkoholu jen na licencované obchody je poloprohibicí a omezováním svobody podnikání.

Tradiční pravidlo „neznalost zákona neomlouvá“ dává smysl v nepřeregulovaných právních řádech, kde zákony nejdou zcela proti intuici a zdravému rozumu.

Svobodní jsou pro svobodnou volbu a proti trestání činů, které nepoškozují druhé. Ministr Heger se bohužel ukazuje jako jeden z největších odpůrců svobody podnikání, tentokrát pod záminkou vnucovat lidem zdravou životosprávu.

Petr Mach
www.svobodni.cz

Nepřihlášený uživatel

#19 Re: Re:

2013-04-26 07:52

#15: luke - Re:

Tady jde o to,ať nekuřáci chodí do nekuřáckých hospod a nemontují se mezi nás!Já do nekuřácké také nelezu a pokud tam jdu tam samo nekouřím.

 


Nepřihlášený uživatel

#20

2013-04-26 12:02

Tuto petici zveřejněte zdarma,pokud Vám jde o přísun peněz od kuřáků do státní kasy,ve formě spotřební daně,DPH a samozřejmě z daně ze zisku.Jsem přesvědčen,že kuřáci,alkoholici a motoristé jsou jedinými velkými přispivateli do státní pokladny.Kromě petice by chtělo ty protikuřácké aktivisty mlátit po hlavách,aby se jim v nich rozsvítilo,protože jejich mozky tam snad nejsou,nebo pracují v režimu NOUZE.

Nepřihlášený uživatel

#21

2013-04-26 14:57

Lidi proberte se :D Není pravda, že elektronické cigarety jsou bez zápachu a bez kouře, nejsou cítit tolik, jako klasika, ale cítit jsou a obláčku dýmu si snad všimne každý. Bohužel hodně kuřáků pořád skáče na reklamy výrobců a má pocit, že je v pořádku kouřit e. cigarety na místech, kde je kouření zakázáno (třeba v obchodě, doufám, že alespoň v nemocnicích to respektují).
Když holt většina nemá tu slušnost, aby si to odpustila, musejí nám to zákonodárci nějak ošéfovat, proti tomu rozhodně nic nemám.
Proti zákazu kouření v hospodách taky nic nemám, těžko každou hospodu přehradíte na kuřáckou a nekuřáckou. Když jdeme do nekuřácký, člověk si holt musí odskočit ven a nebo to vydržet, jednou za čas to fakt neublíží. Když jdeme do kuřácký, zase to musí vydržet druhá strana. Ale ne každý má možnost výběru a pro nekuřáka je větší omezení nemoct do začouzený hospody vůbec, než pro kuřáka skočit si na jednu rychlou ven. Funguje to tak v řadě zemí Evropy a hospody se nezavírají, nevím, proč by to zrovna u nás měl být problém :D
Co se čajoven týče, tam asi opravdu chodí jen určitá skupina občanů, která s vodními dýmkami atd. počítá a všichni ostatní se jim snadno vyhnou, takže tam je ten zákaz asi opravdu mimo. Mě osobně se čajovny hnusí, ale co jsem pochytil, tak je tam stejně zasmraděno vonnýma tyčinkama, takže nějaká dýmka nebo žváro navíc asi vážně vadit nebude :)
Nesmíme to prostě brát tak vážně, teď přes léto stejně bude mnohem příjemnější posedět s pivkem a cigárkem u grilu, než být někde zavřenej, a přes zimu se tolik nechlastá, tak o co jde ;)

Nepřihlášený uživatel

#22

2013-04-26 22:02

Je potřeba zastavit magory, kteří nám chtějí regulovat životy.
ad

#23 hospody se nezavírají :D

2013-04-28 22:26

pro ty informované, co tvrdí, že v evropě to funguje http://www.novinky.cz/ekonomika/264375-posledni-zhasne-v-nemecku-zmizela-za-10-let-ctvrtina-hospod-i-kvuli-facebooku.html
neříkám, že za to může zákaz kouření (možná za to může právě kouření), ale neohánějte se nepodloženými argumenty

Nepřihlášený uživatel

#24

2013-05-12 09:22

Tato omezení jsou pouze dalším a dalším krokem, jak nejen omezovat podnikání - pomalu znárodňovat, ale spíše důkaz toho, jakými nesmysly jsou politici schopni se živit. A co dělá Boris Šťastný v pravicové ODS vůbec nechápu. TOP 09 je podnikatelský záměr, tam chápu ten diletantismus....

Nepřihlášený uživatel

#25

2013-06-09 16:20

zákazy slouží k obcházení, diskriminaci a odporuje listině lidských práv a svobod