Petice na podporu Ferdinanda Porsche

Zdenek Base

/ #62 Genialni vratislavsky rodak

2013-12-05 13:33

Ti kteri kritizuji jmeno Ferdinanda Porsche nikdo nezmeni, jsou to hypokrate, lide kteri vyjmou jeden fakt z mnoha a s tim mavaji aby je nekdo vyslechl. F.P. bylo ukradene obdivovat tvrdy nacismus, byl az moc zamestnany na rysovacim prkne technickymi myslenkami v konstrukci svych vyrobku. Prave v tom je jeho genialita.

Videl nekdy F.P. v jakekoliv vojenske uniforme? Ne mnoho lidi dostavalo cestne tituly profesoru a doktoru ved. V teto dobe se i za technicke zasluhy ocenovalo clenstvim v nacisticke strane, jako byla podobna praxe komunistickeho aparatu.

Nejdulezitejsi faktem zustava, ze behem dvouleteho lyonskeho vezeni a vysetrovani byl shledan francouskym soudem nevinny s podileni na valecnych zlocinech. Proto vysel jako svobodny obcan se venovat opet svemu oboru konstruktera, velka tecka.

Co si budeme pamatovat z teto akce "pilnych sousedu" z Vratislavic je ostuda ve svete, je to shledani opravdovych charakteru "want to be´s", jinymi slovy lidi kteri v zivote nic nedokazali.
Kdyby si lide(Cesi) zametli pred svym prahem a zacali brat zivot vazne tak v ceske spolecnosti nebude takova moralni dzungle kterou denne vidime.

Jmeno Ferdinand Porsche, rodaka z Vratislavic navzdy zustane zapsano v historii automobilu, bohuzel bude vymazano z mesta kde se narodil, a to je fatalni chyba.