podporujeme prezidenta Zemana


Nepřihlášený uživatel

/ #1102 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-12-05 20:29

#1100: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

To je ale jenom hypothesa. Naproti tomu USA se už ze řetězu totiž zřetelně urvaly (Kosovo, Irák, Sýrie, Libye, Afghanistán... ). Důvod, proč jsem pro Rusko je pragmatický. Když se Rusko trochu vzmůže a bude důstojnou protiváhou USA, tak ani jeden se nebude moci dále "utrhávat" z toho řetězu. Neuvažuju tak proto, že bych byl "rusofil" nebo jak mě to nahoře někdo nazval tuším"kolaborantský grázl" a tak dále. 

Jen bych rád dále žil ve světě, který je alespoň trochu stabilní a alespoň základně spravedlivý.  Ono si můžete všimnout, že nejednom u nás, ale i na tom "západě" lidé mají krizi, přicházejí o sociální výdobytky, o jistotu v životě a přitom existuje velmi malá skupinka, která velmi extrémně bohatne. Není to ale závist - jak mi někdo může (a jistě to udělá) podsunout. Nevadí mi někdo kdo vydělává desetkrát či dvacetkrát tolik co já. Ale desettisíckrát či milionkrát... to není pro udržení společnosti správné, protože na tohle on musí vytvořit tisíce až miliony chudáků. 

Dokud existoval bipolární svět, musely obě strany dodržovat určitá pravidla i pro "plebs", pro lidi jako jsem já a podobně. Bylo to nutné, aby lidi neměli důvod proti systému bojovat a nebo chtít utéci. To že to nyní zmizelo skoro všude, má pragmatický důvod, státy (či spíše kapitál) se už tohohle nebojí a tak přestali mít na lidi ohledy. 

Nesouhlasím vždy se Zemanem, ale snaží se - alespoň občas - bojovat za zájmy naší země. Ostaní to nedělají, jsou to loutky v moci silnějších. Ale je jasné že takové zájmy McCaina a zájmy lidí naší země nebudou totožné. McCain na válce v Evropě vydělá (podobně jako Albrightová a nebo gen. Clarke na Kosovu). My umřeme. 

Klidně budu pro druhý za Komunistickýho grázla, nebo ať mi říkají jak chtějí :-), hlavně když budou moje děti živé a nebude tu válka. Ale jestli máte lepší nápad, co nadělám. Zkuste se ale zamyslet. (Pokud tedy nejste placený trol...)