podporujeme prezidenta Zemana


Nepřihlášený uživatel

/ #1228 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Trapné urážky spolubčanů jako vánoční dar

2015-01-03 10:24

#1227: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Trapné urážky spolubčanů jako vánoční dar 

To tedy šíříte. Já pracuji ve zdravotnictví dosud a takových lidí, kteří jsou zdraví, cítí se tak a byli i někde vyšetření a za půl roku se u nich najde nějaká závažná nebo dokonce fatálně zhoubná choroba o které do té doby nikdo nevěděl, jsem už viděl stovky. Nevím, jak to dělali tam, kde jste pracoval Vy, ale u nás neděláme každému, kdo přijde třeba se zlomeným kotníkem automaticky celotělové CT a kolonoskopii.

Tak se to prostě nedělá, protože vyšetřovat každého pokaždé na zcela vše je nejen nerentabilní ale v určitém smyslu i nesprávné. Dalo by se říci že to je i non lege artis.

Třeba je správné udělat člověku u praktika nad 40 let vyšetření na OK (okultní krvácení) ale ne hned kolonoskopii. Tu v případě pozitivního nálezu - či jiných příznaků nebo na základě rodinné anamnesy a podobně. Z čehož plyne, že když se to na OK neobjeví (pokud to vůbec praktik provede, ti lepší to dělají) a nemá to v rodinné anamnese a nemá žádné subjektivní obtíže, tak na kolonoskopii nebude odeslán, A - může mít smůlu.

Takto se to dělá všude, je to nejen legální ale i správný postup, protože se má postupovat tak aby rizika vyšetřování nebyly větší nežli předpokládaný přínos. Takto se bude postupovat i u prezidentů, či kandidátů na prezidenty. A i přesto mohou být  důkladně vyšetření.

Navíc projevy stáří přicházejí u každého jindy a jinak. A například každého u koho se objeví dejme tomu diabetes hned vyrazit z práce (či třeba z úřadu prezidenta) je nesmysl.

Já se Zemanem vždy také nesouhlasím. Netvrdím že je dokonalý. Ale tvrdit o něm, že je za všech okolností vždy jen a jen ožralé hovado je nesmysl. Pokud ano, co by jste byl potom třeba Vy?

(předokládám že vždy jen a jen pan dokonalý...)