podporujeme prezidenta Zemana


Nepřihlášený uživatel

/ #1308 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutný "prezident"-kolaborant

2015-01-19 22:34

#1307: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutný "prezident"-kolaborant a p 

Nevysvětlím to ničím, protože to přeci nijak vysvětlit a (omluvit už vůbec) nejde. Stejně jako nejde omluvit vyvraždění indiánů v americe, nejde omluvit Stalinův režim v Rusku, kterej byl možná nejpříšernější. To já vím a nějak se to omlouvat, nebo schvalovat nechystám. 

Ale to, že byl možná Stalin horší, než Hitler, alespoň co se obětí týče, neznamená, že Rusko je navždy démon a že je správné vyvolávat další studenou válku. 

A my se tak chováme, i když v posledních letech jsme znatelně horší, nežli celé Rusko. Alespoň v počtu obětí a zničených zemí. 

Ale hlavně - kdyby nám to něco přineslo, tak pro to sice neexistuje omluva ale dá se to alespoň trošku pochopit. Ale co nám přinese současná situace na Ukrajině? Vždyť kvůli ní zbrojí poblíž našich zemí Rusko i Nato. Nebo přímo v nich. Přicházíme o trh, ekonomiku to poškodí, zvyšují se rizika války. Zbraně stojí zbytečné peníze a na lidi nic nezbude.

Nic z toho není v našem zájmu. Evropa byla přede dvěmi roky bezpečnější a nadějnější místo. Teď není a já to nechci vyměnit za pocit "že jsme to rusákům a Putinovi ale na tej Ukrajině nandali". 

A že jsme to podporovali, jako další řadu věcí před tím, to je zjevné. Neomlouvám Putina, jak mi tu pořád někdo podsouvá, ale tvrdím že jsme minimálně stejný gauneři, spíše ještě horší. 

Podobné věci se dějí vždy před velkou válkou, nejdříve je nutné obyvatelstvo zpracovat, aby mělo pocit, že to prostě tak musí být - a pak se pošlou na jatka. Dělají to tak vždy obě strany - nebo více stran. A je to v zájmu pár lidí v pozadí, kteří na tom trhnou - lhostejno jeslti dolary či ruble nebo Juany. Zbytek, miliony či stovky milionů ztratí, životy, děti, obydlí, perspektivu, budoucnost... 

Před první i druhou světovou byly zblblý na obou stranách miliony lidí, kteří to podporovali. A titíž pak na tom ztratili, často to nejcenější. Nevím, proč jsme tak nepoučitelní a chceme to do třetice. 

No a proto jsem asi rusácká svině...