podporujeme prezidenta Zemana


Nepřihlášený uživatel

/ #1313 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutný "prezi

2015-01-21 15:47

#1312: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutný "prezident 

My si jenom úplně nerozumíme. V zásadě s Vámi souhlasím, nechci tvrdit, že je Rusko někdo jinde. Ani tochu.

Ale za prvé soudím, že výsledky nějakých průzkumů jsou nic neříkající. To je něco, co může být nepravdivé - takové i jiné podobné výzkumy často někdo platí a často výsledky dopadají tak, jak si přeje zadavatel aby dopadly. Stačí zadat otázku dobře vybránému souboru lidí. Firma, která to zpracovává chce dostat i příští zakázku. Nebo  i jinak - jedny volby dopadnou dobře pro jednu stranu a druhé pro druhou. A přitom když z odstupu času srovnáte sliby obou stran a jejich následné chování... není to moc rozdílné. Proč jsme tedy volili jednou tak a podruhé naopak?

A za druhé, - a to hlavně - si myslím že není v našem zájmu nekriticky podporovat ani jednu stranu. Tedy ani USA a ani Rusko. Oni spolu vedou tvrdou ekonomickou válku ale chtějí, abychom jí vybojovali my. My za to ale budeme jenom biti, není to naše válka, nebudeme z ní mít nikdy užitek jen poneseme náklady. Nejenom ekonomické.

V našem zájmu, zájmu naší země i Evropy (teď mám na mysli občany, jako jste Vy nebo já, ne papaláše a na ně navázané nadnárodn firmy v Evropském parlamentu) je v tomto ohledu spíše neutralita. Ať si USA bojují svou válku proti Rusku. My bychom se měli starat, aby to byla plichta. Protože potom Rusko nebude mít kapacity ani důvod na to nás případně obsadit a USA totéž na další války v Evropě či jinde a na prosazování obchodních smluv typu TTIP, případně na financování Majdanů v zemích kde to nic dobrého lidem nepřinese.

Tedy bych obchodoval s oběma, nepodporoval bych Majdany u hranic Ruska, pak by IMHO nevznikaly nápady na obnovení základen Ruska na Kubě a podobně. (Logicky jim to (Ukrajina) musí vadit, dobře to víme a právě proto to USA podporují. Podívejte se na ně samotné, když se objevilo rziko, že na Kubě budou znovu Ruské základny, tak se najednou po tolika desítkách let začnou "sbližovat"s Kubou. Zvláštní náhoda, ne? :-)) )

Víte, já nezastávám jednoznačně protiamerický postoj. Jen si myslím že svět není černobílý ale má hodně odstínů šedi. A když jsem v určitém ohledu proti USA, neznamená to, že jsem ve všem pro Rusko (Já jsem hlavně ve většině věcí pro Česko).

Ale teď chvilku trochu ano. Kdybychom bývali nepodporovali násilné převzetí moci na Ukrajině (jedny oligarchy za druhé, proč proboha?), nic z toho by nevzniklo a i těm Ukrajincům by bylo dnes lépe. Lépe nežli teď - občanská válka není nic hifi) Měli by stále Krym i peníze za transport plynu a za pronájem základen v Sevastopolu, měli by trh s Ruskem, vždyť s ním obchovali asi ze 30%. Co my jim za to dáme? Prd, jen je vydrancujeme, co to půjde.

Mějte se také hezky