podporujeme prezidenta Zemana


Nepřihlášený uživatel

/ #1315 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutn

2015-01-21 17:45

#1314: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Co má společného nechutný "p 

Ono nezáleží tolik na tom, jestli to je ruská či jiná agentura (ono to asi ani dobře nelze zařídit aby to prováděla třeba čínská agentura, technicky to nelze, kde by sehnali rychle víza, povolení, dost rusky vypadajících číňanů a rusky mluvících...) Rozhodující je zadavatel zakázky - a to může být kdokoliv. Třeba i nějaká "neziskovka" placená ve skutečnosti vládou jiného státu. Tam si to už asi představit dokážete. Třeba průzkumy před volbami běžně platí různá media, ta někomu patří, ten má své zájmy...

Pokud u Ukajiny máte na mysli vyjádření naší vlády, tak to jistě máte pravdu. Jenom na nás to nezávisí. Ale kdyby EU a NATO nepodporovaly vstup Ukajiny do EU (a víme, že na to Ukrajina ještě dlouhé roky mít nebude) potažmo do NATO (tam nejenže nesplňuje předpoklady, ale je jasné že to Rusko nemůže nikdy skousnout, mít základny nepřítele - a my jsme jejich nepřátelé - přimo za zadkem. To věděl každý, že to musí takhle skončit. Putin by musel být idiot, kdyby si nechal od NATO takhle klidně sebrat Sevastopol na Krymu. Možná je leckdo, ale idiot není.)

Ale my víme, že - ať už byl Janukovič jakýkoliv, nemám o něm žádné íluze - tak byl o moc připraven nezákonným pučem. Přečtěte si jejich zákony z té doby jakým způsobem může prezident být sesazen. Podle zákona to nebylo. Dále EU pomáhalo vytvořit dohodu nezi ním a opozicí, kterou opozice okamžitě porušila. Nikdy jsme neřekli (jako EU neřeklo) ani půl slova, že to nebylo správné. A to jsme byli garanty té dohody... Vývoj šel směrem, který "nám" vyhovoval, tak proč dbát na detaily, nějaké zákony či smlouvy. Naopak, vyhrožovali jsme Janukovičovi vším možným, kdyby použil sílu, ale druhou stranu jsme sílu použít nechali a dneska je k tomu přímo povzbuzujeme. Dvojí, neli trojí metr. Teď pro změnu vyhrožujeme Rusku.

Myslím že kdybychom se chovali (EU) ke všem stejně, tak je tam Ukrajina stejná doposud, jako posledních 25 let. Nic moc, ale lepší nežli teď.

BTW teď najednou začíná US couvat a mluví o Asadovi že by mohl zůstat. Poté, co ho několik let proklínají, cvičí opozici (u nás by se takovým lidem, kdyby je někdo připravoval proti nám říkalo teroristé, nezapomeňte), dodává jí zbraně, peníze, zázemí... mám v Sýrii známé a pro většinu z nich je Asad v posledních letech jediná záchrana. Kdysi před ním utekli, a dnes jen díky němu ještě žijí jejich rodiny. Pokud padne, skončí jejich příbuzní v lepším případě někde ve stanu v uprchlickém táboře bez budoucnosti, v tom horším v hrobě z písku. Takhle to může vypadat, že jejich rodiče jsou nějací politici či vražedné komando smrti. Ale nejsou, jsou to třeba učitelka, lékař, majitel nějakého krámku, úplně běžní a nijak neškodící lidé.