PETICE ZA ÚPLNÉ ZRUŠENÍ RALLYE - nechceme hazard se životy!

Marek

/ #140 Re:

2012-11-13 21:36

Předem bych rád projevil soustrast všem dotčeným. Nicméně, měl bych několik výhrad. Vážený pane, nerad bych úrážel, ale co věta, to nepodložený nesmysl pivního znalce. Od začátku. Valaška se určitě nejela. On Lopeník je od Valašska daleko a hlavně, je to úplně jiná soutěž v jiném termínu. To jen aby bylo jasno :) Je smutné, že začnete psát a hned na úvod hovadinou.... i když, ani v průbehu mnoho přesných informací z Vaší klávesnice nevzešlo.

Položil bych otázku? Jak si představujete kvalifikaci rally jezdce? Učiliště automobilový závodník, ukončené zkouškou s komisařem? Ano, startovat může každý. Může si tak vyzkoušet rychlou jízdu v náročných podmínkách a nedělat tak tyto hlouposti za plného provozu, což se bohužel děje všude ve světě (jako například motorkáři ve Chřibech). Dokonce i do ostrých zatáček. Do těch nejostřejších co u nás jsou. Říká se jim vracáky. To na rovině, na letišti  .... to je z jůesej a říká se tomu dragstery. Možná si to maličko pletete. :) Ale zpět bohatým mládencům. Nefandím tomu, ale je lepší zvolit menší zlo, a to zaplatit startovné, postavit si auto (tím si kluci zvýší technickou dovednoust) a zazávodit si na uzavřené trati. A to že se jim metr od cesty postaví slečny do zakázaného prostoru a nevyžene je pořadatel, který má na starost daný úsek, jejich kamrád a příbuzný? Přeji rodině příjemnou žalobu. Sranda ovšem bude, jestli v ní budou pokračovat i poté co zjistí, že žalují dotyčného mladého člověka, se kterým jejich dcery debatovaly. On je totiž měl vykázat z označeného nebezpečného prostotu a z dostupných informací je příbuzným.

A na závěr, "vážený" pane. Pokud máme naplnit podstatu rally, skutečně nemůžeme jezdit na okruhu. Tam patří automobilové "sporty" jiné a věřte, že i tam se občas stanou nehody, které končí smrt diváků, bohužel.

Je třeba se podívat pravdě do očí. Slečny se šly podívat. Na vesnici bylo něco podobného poprvé. K fotbalu a hasičům výrazné zpestření života na vesnici. Tudíž mluvit o nevinných místních obyvatelích jdoucí domů od kamarádky je blbst. Byly to divačky a tečka. Navíc plnoleté a rodiče měly blízko. Rodiče musely vědět, že rally občas může být nebezpečná a měly jim návštěvu zakázat, pokud odmítli podobné riziko nést. Riziko ale podstoupily a dcery nevarovaly. Dokonce dovolili jít i malému děvčeti, které evidentně nebylo v zodpovědných rukách

Mírné doplnění informací podaných sdělovacími prostředy IQ Blesk - Koranteng - Idnes - Novinky byl nabídl zde: http://www.ewrc.cz/ewrc/show.php?id=21070&title=otevreny-dopis-rrtv . Ano, jedná se o stránku příznivců, ale jsou zde napsány informace tak, jak se na místě skutečně udály. Zbytek si může každý přebrat sám!

 

 




Placená propagace

Tuto petici nabídneme 3000 lidí.

Zjistit více...