PETICE ZA ODVOLÁNÍ Mgr. Hrbkové Hrudkové

Honza Kubát

/ #88

2012-11-30 11:03

Od kolegyně jsem obdržel tuto zprávu:

"Po vydané dohodě, na které jsme se nedohodly, jsem dostala výtku za pozdě odeslanou monitorovací zprávu projektu EU, za což byla ústavu daná sankce. Jelikož projekt EU nesouvisí s pracovní náplní učitelky ani vychovatelky, domnívám se, že mně byla výtka daná neprávem. Nebylo to mojí povinností a p. ředitelka se zřejmě řídí heslem, že dobrovolná práce a každý dobrý skutek musí býti po zásluze potrestán. Jakoukoliv jinou činnost k projektu, než výrobu pracovních listů, kterou jsem vykonávala, tak bezplatně a ve svém volnu.

Pokud mi prokáže, že jsem způsobila DÚ škodu z odpovědnosti své funkce, tak podle ZP je možné tuto škodu uhradit. Své povinnosti jsem si plnila, a to tak, že i nad rámec svých běžných povinností, proto se domnívám, že je výtka daná a osobní ohodnocení sebráno, neprávem!"

Pokud to mohla udělat ředitelka, tak proč ne jiní? A když vyhrožuje kolegyni, že porušení povinností může mít za následek výpověď, tak proč nemůže být ona za zneužívání služebního vozidla k osobní potřebě potrestána? Paní ředitelka má nějakou imunutu? Vztahují se na ní jiné předpisy a zákony?

http://petice.pointdesign.cz/Vytka_opakovani.jpg...