PETICE ZA ODVOLÁNÍ Mgr. Hrbkové Hrudkové


Nepřihlášený uživatel

#76 Re: Děti ji neznají ???

2012-11-23 16:13

#73: Honza - Děti ji neznají ??? 

 Dobrý den, nejen děti. Mysleli jsme , že v srpnu sezvání pracovníků a představení se jim neproběhlo kvůli prázdninovému programu. Ale ono neproběhlo dosud. V té souvislosti mám námět ke zřizovateli, zda-li je možné vydat nějakou útlou příručku o některých základních společenských úkonech při nástupech do funkce. U institucí, které slouží výchově, je to myslím namístě.

ztebekoule

#77 "Informace" ředitelky pro všechny pracovníky DÚ Dobřichovice

2012-11-23 20:53

Tuto "informaci" obdrželi všichni zaměstnanci diagnostického ústavu.

http://petice.pointdesign.cz/hrozba-vyp-17.jpg...

Ještě pro úplnost znění paragrafů, aby bylo jasné čím vlastně paní ředitelka preventivně hrozila.

f) nesplňuje-li zaměstnanec předpoklady stanovené právními předpisy pro výkon sjednané práce nebo nesplňuje-li bez zavinění zaměstnavatele požadavky pro řádný výkon této práce; spočívá-li nesplňování těchto požadavků v neuspokojivých pracovních výsledcích, je možné zaměstnanci z tohoto důvodu dát výpověď, jen jestliže byl zaměstnavatelem v době posledních 12 měsíců písemně vyzván k jejich odstranění a zaměstnanec je v přiměřené době neodstranil,

g) jsou-li u zaměstnance dány důvody, pro které by s ním zaměstnavatel mohl okamžitě zrušit pracovní poměr, nebo pro závažné porušení povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k zaměstnancem vykonávané práci; pro soustavné méně závažné porušování povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci je možné dát zaměstnanci výpověď, jestliže byl v době posledních 6 měsíců v souvislosti s porušením povinnosti vyplývající z právních předpisů vztahujících se k vykonávané práci písemně upozorněn na možnost výpovědi,

Že by náznak bossingu?


Nepřihlášený uživatel

#78 Z kola pryč ...

2012-11-23 21:22

Ale prý to dostali jen zaměstnanci DÚ, lidi z DDŠ, DD a SVP nikoliv !!! Že by diskriminace?
S

#79 bossing

2012-11-23 22:17

Chování ředitelky splňuje beze zbytku znaky bossingu. Jednoznačně. Jejím zájmem nejsou děti ani výchova ale mít "MOC". A to chce moc.
A zase ta paní ředitelka

#80 Re: bossing

2012-11-23 23:56

#79: S - bossing 

 Bossing je to každopádně  a ještě za peníze daňových poplatníků. A ještě jedna otázka do pléna: Je normální, že si paní ředitelka dělá veškeré věci po svém, hlava nehlava a že totálně ignoruje své podřízené, kterým naopak dává velmi najevo, co si o nich "hezkého" myslí? Možná, že tyto praktiky se děly a dějí na MŠMT, ale v instituci, která je založena na spolupráci, vzájemném respektu a uznání to prostě možné není a pokud si paní ředitelka tak libuje ve svých proreformních postojích, pak by mě zajímalo, co je proreformního na tom, že díky ní se několik kolegů psychicky zhroutilo, někteří odešli, jiné přestává práce bavit, protože se scházejí se svými vedoucími, aby si vyslechli, co nového si paní ředitelka na nás vymyslela. Celá práce pod vedením paní ředitelky je o tom, že člověk musí makat, makat, makat, za odvedenou práci zásadně nikomu neděkuje, ba naopak, když se osvědčí, tak mu další práci přidáme, ať se z toho třeba ... Pokud by existoval pořad Výměna ředitele, tak bych si přál, aby si paní ředitelka vyzkoušela, jaké by to bylo pracovat pod takovým vedením, jaké nám ona sama od srpna 2012 předvádí. Otázka je, jestli by to sama ustála, když její praxe v oboru je prakticky nulová. 

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-24 00:35


ztebekoule

#82 Jednání s náměstkem ministra

2012-11-25 13:23

xxx

#83

2012-11-27 09:45

Tak proběhlo setkání zaměstnanců, vedení a odborníků z ministerstva.
Až na několik okamžiků to byla jasná fraška. Paní ředitelka mluvila víceméně obecně, takže nic nového ke svému tažení napříč své působnosti v DÚ neřekla. Kolegové z Řevnic a Kolína byli pohoršeni či otráveni ze situace. Bombasticky zapůsobilo tzv. Prohlášení kolegů ze Slaného, kdy na žádost vedoucí ono zařízení vystoupila pilná a patrně velmi snaživá paní D., aby přečetla jejich stanovisko, kde obhajovali práci paní ředitelky, chválili ji za vše možné i nemožné, přiřknuli jí zásluhy, o které se zasloužila tak podpisem, nikoliv vlastním přičiněním, odsoudili petici a zpochybnili zainteresovanost a kompetentnost všech lidí, kteří petici podepsali, popřípadě ještě připojili komentář. Když při čtení prohlášení to zašumnělo shromážděním, paní se rozhlédla a tvářila se jak Bůh pomsty. Hodně to připomínalo prohlášení z dob dávno minulých (cca před 25 lety), kdy se občané pod různými pohrůžkami přidávali na stranu dobra – většinou soudruhům ze Sovětského svazu, když se spílalo zlým kapitalistům. Člověk by si myslel, že to už v dnešní době už není možné?! Zástupci MŠMT nabádali ke smířlivosti, ale předtím předeslali, že jejich mise bude jen velmi krátká. To se potvrdilo záhy, když měla začít konečně veřejná diskuze. Pár zaměstnancům se sice podařilo sdělit shromážděným své zkušenosti a pocity i za cenu možných postihů, ale to bylo tak všechno, neboť pánové podotkli, že mají ještě ten den mnoho povinností, a že by se také rádi dostali ještě den dostali domů. Nakonec si chtěli pohovořit soukromě s paní ředitelkou a následně s kolegou Kubátem. Ostatní se tedy se smíšenými pocity zvedli a rozešli se. Většinou však s velmi nespokojenými obličeji. Na adresu jednotlivých skupin setkání pasují některé lidové moudrosti. Komu a jakým způsobem jsou ušita na míru je už na čtenářovi.
Ruka ruku myje. Krásné je tančit v cizí vesnici, ale lepší je sedět na své zadnici.
Čiň čertu dobře, peklem se Ti odmění. Kdo příliš dokazuje, nic nedokáže.
Není ještě tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. Ztraceno, co dáváš nevděčnému.
Trpaslík zůstane trpaslíkem, i kdyby na nejvyšší horu vylezl. Z blbce myšlenku ani párem volů nedostaneš.
Žádný strom do nebe neroste.

Honza Kubát

#84

2012-11-27 12:08

Hlavní informace je, že máme být trpěliví a snažit se spolupracovat. Vážení kolegové, budeme slušní proti neslušnosti a trpěliví proti netrpělivosti paní ředitelky. Budu vždy věřit ve slušné lidi a pana náměstka PhDr.Jindřicha Fryče a pana Mgr.Jakuba Stárka mezi ně počítám a věřím jim!!!!!
Věřím že si udělali včera naprosto jasno, kdo je schopný a kdo neschopný. Pokud ne, je ámen se školstvím. Jsem unaven, a nevím z čeho víc jestli po noční a práci s dětmi, nebo beznadějí, která se opět neodbytně rozprostírá a hrozí nám všem. Prosím všechny podporujte pozitivní emoce a věřte, že slušností nejdále dojdeme. Nátlakové a metody které používá paní ředitelka jsou snad minulostí, ale já se ptám je to v pořádku, že někdo beztrestně někomu ubližuje a projde mu to ? Máme si to nechat líbit?
Karolina

#85

2012-11-28 16:20

Ach jo zase banda neschopnych!!! To dokazou jen zavistivi Cechackove.V te Vasi sekte jsou hovada co vyhrozuji detem!!!!Sikanujete a ublizujete jim!!!! Zvlaste ten plesoun,co nejvic rve. Vase povest a hlavne Starkovi praktiky znaj vsichni. Jste banda nevzdelanych lenochu. Praci na Vas!!!!!!!!
Honza Kubát

#86 Re:

2012-11-28 21:06

#85: Karolina -

Hmm, vzdělaná, schopná a pracovitá, že by ......

Tomáš Václavík

#87 Re:

2012-11-29 00:26

#85: Karolina -  

 Vážená paní Karolíno či vážený pane Karolíne,

Je jasné, že jste se ve svém komentáři omezil-a na slovní zásobu, která samotnou petici spíše znevažuje než aby v ní zachovávala poměrně slušný tón, kterým je doposud vedena. Je mi Vás upřímně líto a možná bychom si vše mohli vyříkat osobně, abyste se přesvědčila nebo přesvědčil o tom, že Vaše tvrzení se nezakládají na pravdě. A to nezmiňuji řadu pravopisných chyb, kterými Váš komentář jen hýří, ale zřejmě jste si zapomněl-a přepnout z anglické klávesnice na tu českou anebo možná z přílisné přepracovanosti a zaslepenosti jste si jich prostě nevšiml nebo nevšimla. Tak už se těším na Vaši reakci nebo že by osobní setkání. Nechám to na Vás a zítra hurá do práce (doufám, že dorazíte také a budete pilná nebo pilný jako ta včelička).

Honza Kubát

#88

2012-11-30 11:03

Od kolegyně jsem obdržel tuto zprávu:

"Po vydané dohodě, na které jsme se nedohodly, jsem dostala výtku za pozdě odeslanou monitorovací zprávu projektu EU, za což byla ústavu daná sankce. Jelikož projekt EU nesouvisí s pracovní náplní učitelky ani vychovatelky, domnívám se, že mně byla výtka daná neprávem. Nebylo to mojí povinností a p. ředitelka se zřejmě řídí heslem, že dobrovolná práce a každý dobrý skutek musí býti po zásluze potrestán. Jakoukoliv jinou činnost k projektu, než výrobu pracovních listů, kterou jsem vykonávala, tak bezplatně a ve svém volnu.

Pokud mi prokáže, že jsem způsobila DÚ škodu z odpovědnosti své funkce, tak podle ZP je možné tuto škodu uhradit. Své povinnosti jsem si plnila, a to tak, že i nad rámec svých běžných povinností, proto se domnívám, že je výtka daná a osobní ohodnocení sebráno, neprávem!"

Pokud to mohla udělat ředitelka, tak proč ne jiní? A když vyhrožuje kolegyni, že porušení povinností může mít za následek výpověď, tak proč nemůže být ona za zneužívání služebního vozidla k osobní potřebě potrestána? Paní ředitelka má nějakou imunutu? Vztahují se na ní jiné předpisy a zákony?

http://petice.pointdesign.cz/Vytka_opakovani.jpg...

Honza Kubát

#89

2012-11-30 23:31

Vážení přátelé a kolegové,
zde jsou mediální záznamy. Ptám se po třech měsících ve funkci, kdy paní ředitelka splní svoji povinnou část úvazku přímé práce u dětí? Díky vytíženosti podávání trestních oznámeních na bývalého ředitele a formulování výhrůžek mým kolegům nemá na povinnou přímou činnost čas? To opravdu nevadí? Tak já se omluvím, že nemám čas protože musím organizovat nápravu věcí veřejných a nemusím k dětem? Všichni moji kolegové ředitelé jsou běžně schopni a ochotni přímé práce se účastnit. Nebo ne????
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/205693-zamestnanci-diagnostickeho-ustavu-se-bouri-proti-nove-reditelce/
Honza Kubát

#90 výstupy

2012-12-03 10:07

V televizním rozhovoru paní Hrbková Hrudková uvedla, že by chtěla výstupy.
Mám takový pocit, že před jejím příchodem jsme měli jako ústav vysoký kredit a kvalitní výstupy naší práce. Po té co paní ředitelka nastoupila a její zástupce pan Zajíc donutil k odchodu sociální pracovnici 0,5 úvazek, která vedla správní agendu 1 úvazek se začaly množit přehmaty a velké nedostatky v přemisťování dětí. Rodiče neměli šanci reagovat, když se nedodržela lhůta na přemístění dětí(pouhé 4 dny), rodiče dorazili do ústavu a jejich děti již byly jinde. O jejím přístupu k dětem snad zatím pomlčím. Bylo mě řečeno, že se to musí nejdříve naučit.
Mám takový pocit, že výstupy jsou přeci například výstupní zprávy, vedení agendy apod. Paní ředitelka se opravdu moc neorientuje v naší práci a jen mluví prázdná slova. Odvádí pozornost do minulosti, když nám připravila s panem Zajícem tak šílenou přítomnost.

Na její přehmaty se rychle zapomene, vždyť to se může stát, že si někdo splete auto.
Nechat se vozit šoférem z domova do práce služebním autem ?
Zaplatit škodu, když se po měsíci zjistí auditem, že to je soukromá jízda ?

To je moc pěkné hospodaření se svěřenými prostředky!!
To ministerstvu nestačilo a potřebuje, aby paní ředitelka udělal nějaký obrovský průšvih?

Máme být tiše a poslouchat.
Tak pardon, do toho nejdu.


Nepřihlášený uživatel

#91

2012-12-03 21:18

Proč tedy Mšmt dosadilo osobu bez praxe, bez znalostí, která se musí nejdříve vše naučit, namísto osoby s praxí?
Honza Kubát

#92 Re: proč??????????

2012-12-04 01:04

#91: -

No to je právě otázka!!!

Dříve jsem měl pocit, že na ministerstvu by měli pracovat lidé z praxe, kteří mají zkušenosti a jejich kvality a schopnosti je postupně dovedou na MŠMT. Jak jsem zjistil, realita je úplně jiná. Dnes je důležitá politická příslušnost a známosti. Existují různé zájmové skupiny. Možná se nám časem podaří odpovědět na otázku proč? Možná nám někdo odpoví?

Byl bych velmi rád, kdyby všichni účastníci konkurzu na ředitele znovu předložili svoje podklady pro výběrovou komisi, kde je doložena i praxe. Nebo se za to někdo může stydět, proč to nemůže být zveřejněno? Nechápu jak se současná ředitelka mohla umístit na druhém místě???  Zajímavé je, že ředitelka odboru speciálního vzdělávání na  MŠMT Mgr.Ježková, bývalá nadřízená Mgr.Hrbkové Hrudkové se stala ředitelkou Diagnostického ústavu pro mládež v Brně. No to je zvláštní náhoda, nezdá se Vám?????

Doufám, že se podmínky pro výběr ředitelů rychle změní! Poprosíme zákonodárce.

Honza Kubát
Nepřihlášený uživatel

#93 supervize?

2012-12-05 11:34

Diagnostický ústav hledá supervizora!
Měli jsme supervizora a byl dobrý, nikdo nechtěl ukončit spolupráci, jen po nástupu paní ředitelky nedošlo k náležitému jednání. Pan supervizor sice dorazil ve sjednaný termín na schůzku, ale paní ředitelka se nedostavila ani po hodině jeho čekání. K další schůzce už nedošlo. Argument ředitelky je , že nechce supervizora na fakturaci, ale na dohodu. Na dnešní poradě paní ředitelka vznesla otázku, zda vůbec měl náš supervizor akreditaci? Je smutné, že si nezjistila, než se rozhodla s tímto odborníkem nejednat, jeho kvalifikaci. Člen představenstva ČIS předpokládám, že má potřebné předpoklady vykonávat v našem zařízení supervizi. Navíc jsme s ním byli spokojeni. Ze všeho vyplývá pouze to, že veškeré kroky paní ředitelky vedou k opaku. To co bylo funkční se bez rozmyslu musí změnit. Ať to stojí co to stojí! Krize v týmu nastala nástupem nového vedení a nový supervizor nás má naučit poslouchat. Je to ovšem krize úplně jiná, než si představuje paní ředitelka. Lidé se bojí o svoje jistoty a naší ředitelce to zřejmě dělá dobře. I přes domluvu bývalých kolegů a nadřízených z ministerstva pokračuje v nesmyslném chování a nekomunikaci. Její styl je oznámit v úterý, dostavte se ve čtvrtek bude supervize. Zadává práci lidem, kterým nenáleží ji vykonávat. Mám pocit, jako by přišla z Vojenské katedry UK Motol od plk.Hedvábného a ne z MŠMT. Paní ředitelka nespolupracuje, ale velí.
Dnes jsem dostal tento email. Další komentář není nutný.

---------- Přeposlaná zpráva ----------
Od: blanka hrudková
Datum: 29. listopadu 2012 17:48
Dobrý den,
poptávám týmovou supervizi pro tým vychovatelů v Diagnostickém ústavu Dobřichovice pro cca 14 osob včetně ředitelky a vedoucího vychovatele během měsíce prosince ve frekvenci 2 intervenčních supervizí pro tým; supervizor nemusí mít zkušenost s ped. prací s dětmi s nařízenou ústavní výchovou a nebo poruchami chování, musí jít o objektivního a zkušeného, spíše razantního supervizora schopného řešit krizi týmu nebo nastavit komunikaci a dialog mezi lidmi v týmu.

Cena za 1 setkání do 6500 Kč.

Místo setkávání DÚ Dobřichovice, Pražská 151

Děkuji, s pozdravem,
Mgr. Blanka Hrbková Hrudková
ředitelka DÚ Dobřichovice

xxx

#94

2012-12-06 23:27

Tak tomu se říká hospodárnost při nakládání se svěřenými finančními prostředky! Za dvě hodiny kordinace jakéhosi setkání (byť supervize) si vydělat 6 5oo,- Kč. To je slušný počinek. Ve chvíli, kdy je státem určený minimální výdělek v hodnotě 8 000,- Kč a mnoho lidí žije takřka na hranici bídy, vznáším otázku, je to v pořádku?
Tomáš Václavík

#95 Razantní supervizor

2012-12-07 09:21

Nevím, jestli v supervizi jako takové má místo razantní supervizor. To jako aby nám razantně řekl, že takto teda ne a že to má být tak a tak ? Dle mého názoru je tu supervizor od toho, aby stmeloval a byl prostředníkem v komunikaci a zároveň tím, kdo komunikaci supervidovaných povede. Měl by to být člověk, který je schopen naslouchat, navrhovat možná přijatelná řešení. Souhlasím s názorem, že v době, kdy se všude šetří, je částka až 6500 Kč za jedno supervizní setkání přemrštěná a domnívám se, že by plně postačila částka poloviční.
A jenom otázka do pléna na závěr: Domníváte se, že paní ředitelce přísluší hodnotit práci nás všech za několik let zpět, když v té době nebyla pověřena vedením naší instituce? Já se domnívám, že ne a pokud ano, tak podle jakých kritérií ?
Marta Vaňková (Haeringová)

#96 Podpora

2012-12-07 10:40

Ačkoliv jsem si nemyslela, že budu mít potřebu se do diskuze aktivně zapojovat, teď jí mám. V první řadě bych chtěla vyjádřit podporu Vám všem, kteří máte sílu bojovat za zájmy své i dětí a smekám před těmi, kteří to dělají veřejně a riskují i to málo, co dosud mají jisté.
Hodnotit chování a činy paní ředitelky mi nepřísluší, ačkoliv názor na ně mám, stejně jako odborná veřejnost či kolegové z jiných zařízení. Dlouhou dobu už ale mám pocit, o který se potřebuji podělit hlavně s paní ředitelkou - Blanko, nikdy jsem si nemyslela, že se budu stydět za někoho, s kým jsem studovala, ale je to tak. Mrzí mě, že máš tak špatný odhad na lidi a na prvním místě se zbavíš nejschopnějších profesionálů v zařízení, aniž bys jim dala šanci. Že ubližuješ lidem, kteří mají svou práci a svěřené děti rádi (a to není samozřejmost) a i když možná někdy dělají chyby, dělají je v dobré víře. Že hledáš negativa místo pozitivních a dobrých věcí, na kterých se dá vybudovat profesionální vztah s kolegy a společnou práci tak ještě posilovat.
V oblasti institucionální péče se pohybuji dlouho, osobně znám mnoho zařízení napříč republikou a jsem přesvědčená o tom, že v Dobřichovicích a Letech kolegové odvádějí opravdu velmi dobrou práci. Doufám, že ještě není pozdě a těžiště zájmu se vrátí tam, kde má být - tedy k dětem.
Přeji Vám všem klidné svátky a v novém roce splnění všech přání.
re

#97 Re:

2012-12-07 20:31

#94: xxx -

Toto je běžná cena za supervizi. Supervizoři mají většinou 9000 za dopoledne.

Honza Kubát

#98 Re: Re:

2012-12-13 21:09

#97: re - Re:

Náš supervizor rozhodně takovou odměnu nepobíral, proto bylo nutné ho změnit a zvýšit náklady již tak obrovského rozpočtu Diagnostického ústavu. Nebo jsou k tomu jiné důvody????

To, že nepedagogičtí zaměstnanci nedostali prémie před vánoci, je maličkost. Když vidím paní kuchařky, pradlenu, údržbáře a ostatní, kteří musí každý den pracovat, aby ústav fungoval, jak si stěžují proč oni nedostali prémie, napadá mě jediná odpověď. Zeptejte se paní ředitelky, proč zvyšovala počet zaměstnanců nástupem ing.Zajíce? Proč se nestará o ty nejpotřebnější a nezajistí dostatek financí na jejich platy?

ztebekoule

#99 článek v Učitelských novinách

2012-12-14 12:31

http://petice.pointdesign.cz/un.jpg...



Odpovědi ředitelky DÚ Dobřichovice Mgr. B. Hrbkové na otázky, které jí v souvislosti se sledováním kauzy nespokojených zaměstnanců ústavu a jejich petice za odvolání ředitelky UN položily. http://www.ucitelskenoviny.cz/?nastenka

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-15 23:57