PETICE ZA ODVOLÁNÍ Mgr. Hrbkové Hrudkové

M. V.

#26

2012-11-01 13:11

Souhlasím s obsahem petice. Vykonávám vedoucí funkci ve školském zařízení již 10 let. O to více se pozastavuji nad praktikami zmiňované paní ředitelky.
JanMel

#27 26

2012-11-01 13:16

Ještě v uších slyším cinkot klíčů z ulic tehdy ještě československých měst podzimu roku 1989, kdy všichni věřili, že že jednou provždy v této kotlině padne nomenklaturní vláda jedné strany a nastolí se demokracie, jež bude dbát o práva tohoto státu a bude jeho vizitkou. O to více mi zaráží, že třiadvacet let po té, jaksi opět v našem dnes již českém státě, zcela zevšední praktiky soudružsko-komunistického vedení a uvažování. Opravdu není normální, aby vzorem naší mládeže byla osoba, pod jejíž křídli jsou kamarádíčkové typu duševně narušených Zajíců, jež by se měli léčit. O to horší je pak ta bezmoc s tím jakkoliv pohnout. Toť obrázek z jednoho diagnostického ústavu v ČR roku 2012. Je opravdu vše v pořádku?
fjona

#28 HALO

2012-11-01 15:24

Jsme svobodní, svébytní a kvalitní lidé, proto jsme veřejně podepsáni pod tuto petici!!!!!!
Underground

#29 Zajímavé praktiky

2012-11-01 23:11

Dobrý den, mám pro Vás zajímavé informace ohledně zajímavých pracovních praktik paní ředitelky Hrbkové. Tento týden si přišla do školy při DÚ Dobřichovice vyzvednout žáky jednotlivých tříd, aby z nich vyzvěděla informaci, jakže se mají ve škole, jací jsou zde učitelé, jestli se jim ve škole líbí a se kterými učiteli jsou spokojeni a se kterými ne. To vše se dělo bez předchozího informování pedagogického sboru a vedoucí učitelky. Paní ředitelka si děti odvedla ze školy neznámo kam a asi za 20 minut je vrátila zpět. Přinejmenším se jedná z její strany o jednání v rozporu s dobrými mravy. Vše završila tím, když před dětmi prohlásila, že celá reportáž na TV Prima ohledně pana Zajíce nebyla pravdivá a že scéna se zbraní byla nahraná. Taktéž se snažila dětem namluvit, že pan Zajíc se žádného trestného činu nedopustil. Je to zvláštní, že paní ředitelka tak pochybuje o rozhodnutí nezávislého soudu a dost možná, že v minulosti byla sama obětí šikanózního jednání, které nám v posledních několika měsících předvádí. Nebo že by se takto měl chovat manager ve 21. století? Pokud ano, tak to jsme se v našem vývoji posunuli do let komunismu, kdy takové praktiky předváděla státní bezpečnost. Naštěstí většina z nás jsme normální lidí s normálními názory, svou práci máme rádi a rozhodně nebudeme tolerovat praktiky, které nás brzdí v rozvoji a zlepšování chodu DÚ.
maminka

#30 Tak to je velká síla

2012-11-01 23:54

Teda kdyby mi někdo moje dítě někam odvedl za účelem vyzvídání nebo poskytování informací bez vědomí učitele, budu zděšená... Ta paní (říkáte, že je ŘEDITELKA?!?) je normálně manipuluje!!!! Vždyť ty děti jsou kvůli něčemu v diagnostickém ústavu a pak zažijí tohle? Zajíc a pak ředitelka? FUJ, FUJ, FUIJ! A co dělají ministerstva? Sledují, zda nepadne vláda (a jejich prebendy), zatímco padají mravy? To je pěknej hnus....
v.

#31 je to tak...

2012-11-01 23:59

Ředitelka se opravdu snaží mezi dětmi najít " donašeče" přes které by se dozvěděla něco o zaměstnancích. Je to vše neuvěřitelně pokřivené, patologické, a smutné. Těžko se smířit s tím že takto velké ústavní zařízení vede osoba s evidentní poruchou osobnosti.
Ředitel by měl být alespoň v takovémto typu zařízení morálním vzorem a mít přirozenou autoritu i respekt ostatních. Tato paní ředitelka - jak to jen napsat a nebýt vulgární ?? - no prostě - je obrazem toho co je dnes možné...............
Jan.Mel

#32 jo, je to tak...

2012-11-02 02:47

Jak říkám, vlastně píšu - silně mi to připomíná zkorumpovaný, komunisticky - nomenklaturní úřad STB, kde i po protržení hráze žumpy se do poslední chvíle dělalo jako by se vlastně nic nestalo, vedoucí soudružky i soudruzi se snažili pomyslného stébla chytat. Když to pak prasklo definitivně a jejich praktiky vyplavaly na povrch zemský - byla rychlá snaha o skartování, jakoby se slehla zem a hurá pryč... Byl by úspěch, i kdyby tato aféra tak skončila. Leč obávám se, že to tak jednoduché nebude - když si bere soudružka řídící jako rukojmí i děti... Svět se zbláznil... Existuje ještě něco jako spravedlnost, nebo už i toto slovo se stalo běžným komerčním póvlem?
Kl.

#33 Re: jo, je to tak...

2012-11-02 09:50

#32: Jan.Mel - jo, je to tak...

Je to mazec a v komentářích jsou pouze střípky toho, co se zde děje (hlavně porušování zákoníku práce, naprosté znevážení práce ped.pracovníků, děti, kterými manipuluje...), proto je dobře, že se alespoň veřejnost o dění u nás v DÚ zajímá, MŠMT zatím dělá "mrtvého brouka". Nikdo vlastně neví, co paní ředitelka s diagnosťákem zamýšlí, leč prozatím šikanuje hlavně zaměstnance DÚ a ostatní zařízení, která pod nás spadají, nechává vklidu. Sice se tu zmiňují komunistické praktiky, ale paní ředitelka zastihla revoluci max v pubertě, tak jimi musela "nasáknout" jinde.


Nepřihlášený uživatel

#34

2012-11-02 13:03

V jedenácti snad ani ještě v pubertě nebyla, že by to bylo výchovou? Nikdo neví co zamýšlí s diagnosťákem, ani co zamýšlí se zaměstnanci, její psychický nátlak a šikanózní jednání pokračuje, když na webu a na pracovním portálu nabízí zaměstnání na místa lidí, kteří tam normálně pracují, výpověď nemají... Co čeká tyto zaměstnance, když se na jejich místo opravdu někdo přihlásí? Donutí je, jako ty předchozí, podepsat výpověď pod nátlakem? V takovém ovzduší pracovat, to je velmi náročné. Jak musí být zaměstnancům, pracujícím s dětmi s poruchami chování, když jsou sami šikanováni? Hlavně, že má p. ředitelka plná ústa řečí, že je pro děti vzorem..., který se do nich může lehce otisknout...atd.
vychovatel

#35 Re:

2012-11-02 15:02

#34: -

No nevím, kdo by chtěl nastoupit po přijímacím pohovoru. Každý schopný pedagog by zjistil o co jde a rozhodně by se do takového místa nehrnul. Leda že by to byl sociopat a chtěl přiložit ruku k dílu současné ředitelky.

Cyril

#36

2012-11-03 01:28

Lídři dělají správné věci, manažeři dělají věci správně.
Vaše ředitelka .....
MM

#37

2012-11-03 08:53

děkuji za zaslání informace o této petici, ráda připojím svůj podpis - "úřednická" zvůle nemá mít místo nikde, natož v poskytování sociálních a vzdělávacích služeb dětem! Jako studentka jsem vloni spolupracovala s DÚ Krnsko a skoro všechny děti tam prošly Dětřichovicemi, žádné "zběsilosti" o kterých čtu v komentářích nikdo nezmiňoval. Věřím, že ryba smrdí od hlavy.
Luba

#38

2012-11-03 11:48

Pěkné je, když má někdo ve svém štítku ke kandidátce do voleb psáno mimo jiné
...se mohu zapojit ..... také v přípravě a ladění žádostí o projektové granty ...
Jakpak to ladění asi vypadá, to si umíme většinou představit. Stačí prostě jen znát do které kanceláře a za kým jít.


bara

#39 tunel

2012-11-03 21:28

pani Hrbkova chce podle meho vytunelovat ustav .Se Zajickem a se svym otcem .Je to krasna vila a velky pozemek .Na detech ji nezalezi .Ta by mela jit delat BACHARKU mohla by si v klidu lecit sve mindraky.
Agáta

#40 Novinky z DÚ

2012-11-03 22:41

Tak nás zase paní ředitelka překvapila svou arogancí, klidně si znovu vypsala výběrové řízení na post vedoucího vychovatele, přestože toto místo je obsazeno osobou, která je po odborné stránce, tak i profesní na svém místě, toho času na nemocenské. Tak proč ji tímto způsobem ještě více nedeptat a "nevyštípat", když je v kolektivu oblíbená, má tam velký vliv a důvěru kolegů? Kdo bude další na řadě, tohle nemůžeme dopustit. Znovu díky za hlasy a komentáře, které tak rychle narůstají a jsou velkou vzpruhou!

Nepřihlášený uživatel

#41 Rada do života

2012-11-03 23:00

Děkuji za presumpci neviny, ale v tomto případě bych byl na straně paní ředitelky opatrný a nepodnikal žádné unáhlené kroky, protože by se z právního hlediska mohlo jednat o schvalování trestného činu (hovory s dětma to jen potvrdí). Tedy by si mohla zadělat na pořádný problém. Mrzí mě, že úřady tyto názory nečtou a dělají , že je nevidí. Asi by stálo za to poslat tyto informace na ČŠI, která se tímto zabývat musí a měla by. Pokud nejsou orgány (ČŠI a zřizovatel hluší a slepí a nechtějí sami mít problém) obdrží oficiální stížnost s výčtem prohřešků a podpisy zaměstnanců - musí věc řešit. Jinak máte potom všichni problém a polévku si uvaříte sami. V jednotě je síla a za několik dní dodám oficiální příklad toho, jak se vyplatí postupovat cíleně a společně táhnout za jeden provaz.

Nepřihlášený uživatel

#42

2012-11-03 23:06

Paní magistru jsem měl tu "čest" osobně poznat a i když neznám situaci v Dobřichovicích, naprosto nepochybuji, že její praktiky se nezměnily, bohužel.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-04 00:35


Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-04 00:36



Nepřihlášený uživatel

#45 Šialená děvčica

2012-11-05 21:34

Ředitelka s inženýrem působí jako likvidační komando vyslané do zařízení, které fungovalo a na lidi, kteří nic neudělali, zřejmě zkušenostmi ze stejných (zlikvidovaných) firem, které měly od školství hodně daleko a bossingem, se snaží prosadit své názory na náhradní výchovu. Nebo že by šlo o meziresortní dohodu?
Honza Kubát

#46

2012-11-06 21:56

Dnes paní ředitelka umístila do klubovny mých dětí kontrolu z MŠMT, takže po celém dni, kdy mají právo na osobní volno našli klubovnu zapečeťenou. Nikoho absence televize a pohodlí gauče nezabije, ale nevíme na jak dlouho?? Trochu lidského přístupu by nezaškodilo. V tak velkém domě by se přeci měl najít dostatek možností, kde by kolegové z ministerstva našli stejné pohodlí!!
podzim

#47

2012-11-06 23:08

Je to opravdu smutné čtení. Snad se bude blýskat na lepší časy. Není možné ignorovat co se děje, že si někdo vybere post a pak se posadí na pozici na kterou nestačí odborně a především jako člověk. Ti kteří to vidí a žijí v této realitě musí držet pospolu, jinak zase vyhraje tato dáma...
Honza Kubát

#48

2012-11-08 11:04

V našem Diagnostickém ústavu nyní probíhá kontrola zřizovatele MŠMT která, jak mě bylo řečeno jejím vedoucím pracovníkem, bude kontrolovat pouze pracovně právní vztahy, jsou to ostatně právníci.
Porušování etických norem, prý kontrolovat nebudou!
Dá se s tím souhlasit?
Ptám se můžeme na toto přistoupit jako lidé, kteří tyto normy mají přenášet na děti?
Máme se smířit s jejich porušováním?
Tato petice nám pomáhá se s tím nesmířit, ale bude to stačit panu ministrovi?
Najde odvahu se nesmířit s takovým stavem a pomůže lidem, kteří už před tím, než paní ředitelka dostala diplom prokazovali, že mají dobrý přístup k dětem a umí s nimi pracovat?
Nebo je její setrvání důležitější?

Proč?

Vat

#49 Re:

2012-11-08 15:08

#48: Honza Kubát -

Ono to není jen o porušování etických norem, ale paní ředitelka si zjevně libuje i v porušování zákonů. Jak je možné, že vypisuje výběrová řízení na pozice, které jsou stále obsazeny, když je to zjevné porušování zákona. Počkejme si tedy, co na to řekne MŠMT jako nadřízený orgán. Bude paní ředitelku v takových krocích podporovat anebo řekne a dost. Uvidíme. Každopádně člověk, který schválně (nebo snad svou neznalostí) porušuje zákony této republiky, by na takovém postu neměl co dělat. Paní ředitelka si však prozatím vážnost celé situace, svých kroků a vůbec celkového stavu věci neuvědomuje. Doufám, že si to uvědomí alespoň MŠMT.

Bohemina

#50 Pravnici a etika?

2012-11-08 16:00

Kdo to kdy slysel! :-) Ale pokud nemate profesni komoru, ministerzstvo by melo byt organ ktery udrzuje dozor nad dodrzovanim etickych a profesnich norem v oboru. Nebo snim?