PETICE ZA ODVOLÁNÍ Mgr. Hrbkové Hrudkové

Kamila

#101 Problém?

2012-12-17 09:33

Dobrý den,
koncem minulého týdne tady byl uveřejněný příspěvek pod nickem Makarenko. Bylo v něm mnoho pravdy. Kam zmizel? Proč byl odstraněn? Děkuji.
Monika Veselá

#102 Reakce na sdělení Mgr. Hrbkové Hrudkové v odpovědích do Učitelských novin

2012-12-17 12:43

Dovolím si reagovat a na sdělení ředitelky Mgr. Hrbkové Hrudkové v odpovědích do Učitelských novin (v rubrice „nástěnka“). Mimo jiné uvádí, že někteří zaměstnanci pobírali nestandartní odměny ve výši platů, které dosahovaly téměř úrovně náměstka ministra. Nevím, jestli náměstek ukazuje paní ředitelce Hrbkové Hrudkové svůj plat, ale já to nyní učiním a zveřejním svoji výplatní pásku. Lze tak posoudit nejen tvrzení o nehorázné výši odměn (a v jeho kontextu pak i tvrzení další) , ale i výši platu po 20 letech praxe ve státní správě. Připomínám, že jde o 1,5 úvazku. K tomu, že jde o „přeúvazkování“ odkazuji na stránky MŠMT, kde v metodice na takové praxi nic nezákonného spatřováno není - http://www.msmt.cz/strukturalni-fondy/metodika-prepoctu-uvazku-dle-pravidla-1-5-uvazku
Zda jsem nebyla správně zařazena ve třídě nemohu posoudit, ale vůči chybám bych se ráda důrazně ohradila. Z kontrol, které byly na úseku mnou vykonávané práce prováděny, nebylo zjištěno nikdy žádné pochybení. K práci doma snad už jen tolik, že jednu z mnou zastávaných pozic paní ředitelka zrušila a zřídila místo toho jinou. K ní však bylo třeba ještě najmout brigádnici…. V duchu se pak ptám, jaké mělo toto opatření smysl? Ušetřili jsme několik platů náměstků?

http://petice.pointdesign.cz/vyplata.jpg...


Nepřihlášený uživatel

#103 Makarenko opět

2012-12-17 14:35

Vážení petenti, publikuji na Vaše přání opětovně.


Internet, je Prometheus svobody a může se snadno dostat (petice) i do
rukou bezcharakterních manipulátorů, kteří pod pláštíkem pravdy, lásky a
demokracie manipulují se snadno ovlivnitelnými a věci neznalými lidmi,
kteří nerozpoznají podstatu věci a kdykoli se přidají na stranu
křičícího davu. Nikdo myslím z davu nerozpoznal, že jde o to, aby byla
odstraněna legitimní ředitelka a na její místo nastoupili Ti, jež
konkurs nevyhráli a byli tam před ní a měli královské platy. Lze si
povšimnout, že pan Zajíc je jen zástupný problém. Cílem je Hrudková!!
Jde o totální zneužití práva petičního, i když upřímně řečeno, zákon o
právu petičním je docela impotentní a vymahatelnost petice je
nulová. Takže se tu vztekejte jak chcete, nechte si od manipulátorů napovídat jejich účelové argumenty. Cíl toho všeho je jasný. A jestli
tu jde o dětí? Nebuďte naivní.Jde tu především o peníze. A když jde o
peníze, tak všichni bezcharakterní lidé stejného náboženství. Jednoho
podepsaného petenta mimochodem znám a jde o opravdu bezcharakterního
ksindla. Poděkujme pokroku za internetovou petici, která nám umožňuje
tak krásně a jednoduše uspořádat štvanici na člověka. Vždy se ptejte:
"Komu to prospívá"?.

A. S. Makarenko

Jsem přesvědčen, že můj příspěvek do diskuse nebude odstraněn autory petice tak, jako ten můj z minulého týdne. Věřím, že se tak stalo pouhým nedopatřením…
Blanický rytíř

#104 Re: Makarenko opět

2012-12-17 18:50

#103: - Makarenko opět

Drahý Antone Semjonoviči!

Vraťte se do hrobu. Nejsou naštěstí 3o. léta, kdy jste sepsal svůj román o převýchově mladých provinilců v nové, poctivé a pracovité lidi (Pedagogická poéma). Je 21. století...

A ano - jde o Hrudkovou. Vždyť to petice má v názvu a jde nikoli o nějakou štvanici, ale o legální a demokratický způsob vyjádření názoru.

Takže si broukám s brouky  "back in the U.S.S.R." - v Čechách už sověti nadělali škody dosti.

S pozdravem Sir Blaník

 

Honza Kubát

#105 Re: Makarenko opět

2012-12-17 21:18

#103: - Makarenko opět

Vzhledem k nevhodnému obsahu byl vymazán mnou a dopatřením. Jsou určité zásady slušnosti a vy soudruhu je překračujete. Můžete se rozčilovat jak chcete, ale zde prostor pro nadávky a propagaci jakékoliv ideologie není. Nyní příspěvěk nechám, aby mohli ostatní posoudit osobnost soudruha Makarenka, i z toho lze odvodit jakými lidmi se obklopuje naše legitimní ředitelka. Možná právě teď jsem pochopil, koho máme před sebou. Děkuji !!!

Jaroslav Hašek

#106 Re: Makarenko opět

2012-12-17 23:36

#103: - Makarenko opět

Slovy ožralého polního kuráta Otto Katze: "... přál si, aby v něm byl uznán člověk, stejně cenná jednotka s prasetem."

V případě některých střízlivých lidí, bohužel neplatí ani to.

Tomáš Václavík

#107 Kultura projevu ve 21. století

2012-12-17 23:45

Milý pane anebo paní Makarenko,
To, jakým tónem píšete Váš komentář v petici, je dost smutné. Je mi Vás upřímně líto. O bolestivých, nepříjemných věcech se dá diskutovat i jiným způsobem. Ano, našim cílem je, aby MŠMT, ale i samotná paní Hrudková pochopili, že jako ředitelka DÚ Dobřichovice bohužel pohořela, a to jak manažersky, tak lidsky. Pokud by takoví manažeři řídili všechny státní organizace v naší republice, tak bychom se v našem vývoji vrátili hodně nazpět a možná bychom jako stát už vůbec neexistovali. Možná by stálo za to, abyste paní nebo pane Makarenko odtajnil-a svou identitu, abychom si třeba určité věci mohli vyříkat přímo a adresně. Možná, že jste osobou z blízkosti naší paní ředitelky, možná jste i jejím sympatizantem (sympatizantkou), možná se i známe, možná se setkáváme na poradách, možná jsme spolu už někdy i hovořili. Možná. Každopádně Vám a všem ostatním lidem přeji hezké svátky a pevně věřím, že pravda a spravedlnost zvítězí nad egoismem, osočováním a ulpíváním na vlastní nenahraditelnosti.
A.S. Makarenko.

#108 A. S. Makarenko potřetí

2012-12-18 01:31

Vážení petenti a diskutéři,
právě proto jsem v závěru svého prvního příspěvku uvedl to, proč jste to vymazali. Mám neblahé osobní zkušenosti s nekorektním zneužíváním demokracie.Obvykle se pak kritik jdoucí proti davu, nazývá komunistou, estébákem, židákem a skutečně i homosexuálem. Povšimněte si prosím, že se vždy začíná i končí sloganem, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Přisvojujete si právo soudit a to Vám nepřísluší. Berete si na sebe velkou odpovědnost za zničení člověka. Jste opravdu tak čistí? Jste čistý pane bývalý řediteli, pane Kubáte, paní Veselá a další? Znám Vás a vím, že čistí nejste. Jsem Vám blíž než si myslíte. Je to teď jen na Vás a vaší poctivosti.
Věřím Vám, že se nad mým textem upřímně zamyslíte. Vy totiž máte jak vzdělání tak inteligeci a to zavazuje. Mne i veřejnost můžete oklamat, ale sami sebe neoklamete. Časem se to pro Vás stane vniřně neúnosné.
S pozdravem pod pravým jménem Ahasver
Tomáš Václavík

#109 Re: A. S. Makarenko potřetí

2012-12-18 08:53

Dobrý den, pokud je zneužíváním demokracie právo na presentaci svého názoru, pak máte, pane - paní A.S. Makarenko, pravdu. Mám pocit, že se stavíte do role oběti, ale přítom nejste obětí ničeho. To, že s Vámi na tomto místě někteří lidé diskutují (podotýkám, že velmi slušně), je důkazem toho, že si chtějí věci vyjasnit a chtějí, aby z nesystémových kroků byly vyvozeny nějaké závěry. Když někdo udělá chybu, mělo by se mu jasně říct, že ji udělal, pakliže si ji sám neuvědomí. A i o tom je demokracie. Není možné se tvářit, že je všechno v pořádku, zahodíme to pod stůl a jedeme dál. To už tady kdysi bylo a jak to dopadlo, to všichni víme. Jinak děkuji alespoň za částečné odkrytí Vaší identity. A ještě k Vašemu názoru, že se to pro nás časem stane vnitřně neúnosné. Jsme profesionálové, s poměrně značnými zkušenostmi v oboru, troufám si říct, že i vyrovnaní a připravení na různé situace, vnitřně neúnosné se to alespoň pro mne rozhodně nestane, protože vím, co dělám, proč to dělám a stojím si za svým názorem. A určitě je nás takových více. A to je demokracie.

 

Z

#110

2012-12-18 08:55

Filozofická témata cti a morálky jsou poměrně složitá a chceme-li být poctiví, nelze opomenout, že je lze nahlížet z mnoha hledisek a úhlů. Jednou věcí je čistá teorie. Je třeba si uvědomit, že přejatou teorii a získané morální imperativy každý z nás a v každém okamžiku cedí skrz svoji neopakovatelnou, jedinečnou, a také neustále se rozvíjející subjektivitu. Tato petice je, jako každá jiná, svobodným vyjádřením skupiny lidí s podobnými zájmy, cíli, a podobným smýšlením a zároveň jejich žádostí o podporu veřejnosti. Je samozřejmé, že jde o skupinu, s níž jiné skupiny nemusí souhlasit. I s tím je třeba počítat a přijímat to jako součást oné výsady svobodného vyjadřování, kterou využili i lidé podílející se na petici.

Prosím tímto o zachování důstojné formy vyjadřování souhlasu či nesouhlasu s daným tématem bez uchylování se k výhrůžkám či jinak nevhodným projevům. Diskutéry, kteří se od pravidel odchylují bych si dovolil odkázat na jiná média, kterých internet nabízí nespočet.

Myslím si také, že tato petice je, co se týče své funkce, již za zenitem a aby měla smysl, měla by být využita jako jeden z podkladů k osobnímu a konstruktivnímu vyjednávání.
A.S. Makarenko

#111 Makarenko naposledy

2012-12-18 12:13

Již bylo řečeno vše podstatné. Další slova jsou zbytečná. Účelné jsou jen činy. Děkuji Vám za pochopení mých mých názorů. Nejsou myslím tak komplikované. Děkuji Vám, že při pohledu do nastaveného zrcadla jste se někteří zamysleli. Přeji Vám Všem klidné Vánoce.
A v novém roce se nezapomeňte smát. Špatné nálady bylo už dost. Těm kteří nesouhlasí, na což mají právo, doporučuji zakoupit knihu "Vykoupení z věznice Shawshank" aby viděli, že může být i hůře.
Celým jménem Ahasver Ibn Jusuf

PS: Filozofovat by se dalo. Ale podststu věci to neřeší.

S.

#112 profil makarenka

2012-12-18 14:55

Ze způsobu jak "Makarenko" píše tak neskrytě číší metody Stb a podobných lidumilů (zastrašování, vyhrožování - jsem vám blízko a.p.) že se okruh lidí kteří by toto "krycí jméno" mohli používat velmi zužuje. Přemýšlejme a nenechme se touto morální bažinou pohltit. Ty doby jsou naštěstí pryč.
xxx

#113

2012-12-18 22:00

Tak se blíží svátky a nový rok, a vyřešení vleklých problémů v zařízení se nekoná. Paní ředitelka je již druhý týden nemocná, slibované výsledky kontrol se tudíž nikdo nedozví, stejně tak, jako obsazení některých pozic v novém roce. Zařízením již prošlo několik adeptů na různé pozice a zatím to není žádná hitparáda. Po účinkování pana Zajíce, pobývala několik dnů na zkoušku paní na pozici učitelky, popřípadě vychovatelky (neobstála profesně; byla bezradná - nezvládala děti). Další člověk - učitel (zástup za nemocnou p. učitelku) odešel v těchto dnech (selhal profesionálně; neustál práci s dětmi s poruchami chování a choval se jako jedinec s podobnými symptomy). Rovněž nově přijatá ped. síla na pozici vychovatelky si počíná tak, že svou pracovní morálkou, nasazením i přístupem k pracovním povinnostem i dětem je značnou zátěží pro sloužící kolegy, a přestože se holedbá, jaké má zkušenosti i s vedoucím místem, je zřejmé, že ani pro děti není přínosem, že je nezvládá. Také personální přeobsazení pozice sociální pracovnice nepřineslo nic pozitivního (zmatky, neochota a neosobnost). Pokud tedy většina zaměstnanců volá po nějakém pořádku a spravedlnosti, nevolá proto, že by jim nešlo o děti, ale právě naopak. Proto je nadále tato petice aktuální a smysluplná.
Vám, kteří máte dobré srdce, dokážete jednat racionálně i ve chvílích, které jsou jednoznačně stresové, kteří chápete, jak je obtížné vychovat vlastní potomky tak, aby v životě obstáli se ctí, natož cizí, Vám všem přeji, aby ten nadcházející rok byl pro Vás klidný a nám přinesl to, co potřebujeme pro realizování kvalitní práce: kompetentní vedení.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-18 22:32


Ilona

#115 Pani ředitelé, pedagogové, vzdělanci.

2012-12-19 11:40

Marný je boj s lidskou hloupostí. Chápu, že se názor tzv. Makarenka nehodí do rámu panu Starkovi, Veselé, Kubátovi a podobně. Proto se asi v příspěvku č. 100, který smazal Honza Kubát podepsal tak, aby ukázal, že když napíše cokoli proti Vašemu názoru, bude okamžitě označen za komunistu, agenta STB, sionistu. To se naplnilo. Ukazuje to jen hloubku krize společnosti. Toto vše co provádíte, je špinavá hra o Vaše platy. Pod pláštíkem pravdy a demokracije oblbujete normální lidi. Na podpisy petice si sháníte podpisy cizích lidí od Aše po Zlín.
Mějte se a můžete mě smazat, abyste měli pravdu.


Nepřihlášený uživatel

#116 Re: Pani ředitelé, pedagogové, vzdělanci.

2012-12-19 14:04

#115: Ilona - Pani ředitelé, pedagogové, vzdělanci.

Ano,marný je boj s lidskou hloupostí. Dnes tento boj vzdal další zaměstnanec...Blahopřeji


Nepřihlášený uživatel

#117 Re: Pani ředitelé, pedagogové, vzdělanci.

2012-12-19 19:38

#115: Ilona - Pani ředitelé, pedagogové, vzdělanci.

Ilono, Kamilo, Karolino nebo jak se jmenujete, co furt máte s těma platama? Petice vznikla na základě chování Ing. Zajíce a ředitelky Mgr. Hrbkové k zaměstnancům. Zajíc spáchal trestný čin, přesto si jej ředitelka, která nezvítězila v konkurzu, zaměstnala ve školském zařízení, na základě porušování veškerých morálních i lidských zásad, na základě nekompetentnosti a neznalosti práce ve školském zařízení a oba pak natropili tolik chyb svou neznalostí a tolik zlého svým šikanózním jednáním lidem, kteří jim nic neudělali, že by to vydalo na román...Zaměstnanci se jich báli a dodneška bojí, namísto respektu a uznání a nechápou, jak někdo s takovými poruchami chování může vést školské zařízení pro ohrožené děti.

Agáta

#118 Re: Pani ředitelé, pedagogové, vzdělanci.

2012-12-19 19:40

#115: Ilona - Pani ředitelé, pedagogové, vzdělanci.

Zajímavý názor, leč nemáte pravdu, projeďte si všechny komentáře a jsou zde i negativní a ty nikdo nesmazal, jen "Makarenko" zašel za hranice slušnosti, a ptoto byl smazán. Který slušný člověk se podepsal jako - "Aby to všem bylo jasné. Jsem A. S. Makarenko, tedy komunista, sionista, homosexuál, člen STB a Hitlerjugend....."? Tohle není čistá hra, i kdyby to onen člověk myslel jakkoli. Nevím, proč se tato debata zvrhla k nějakým osobním útokům určitých anonymů, kteří se snaží naznačovat, jak jsou blízko týmu DÚ, protože o této situaci nic neví, nebo ji cíleně překrucují. Tohle není boj za původního ředitele, a už vůbec ne za platy, práci ve školství člověk nedělá jen pro peníze, ale je to protest proti neslušnému, nekorektnímu jednání a porušování zákonů ze strany nově příchozí paní ředitelky. Nebo, Vy útočící, víte o nějakých pozitivech, která její příchod do zařízení přinesl, jak pro pedagogy, tak hlavně pro děti? Navíc, když běžný občan udělá přestupek, tak ho ihned stihne trest, ale paní ředitelka vědomě již několikrát hrubě porušila zákon a byla na to i upozorněna a stále jí to prochází, nad jejími chybami se zavírají oči. Měl by to snad být nový standart chování i pro podřízené, nezlob te se, ale tohohle se nechci účastnit! Jo a pokud narážíte na podpisy lidí ze vzdálených koutů republiky, tak si hlavně povšimněte, že největší část podpisů přichází právě z Dobřichovi a okolí a lidé zdaleka jsou v mnoha případech ze zařízení pro děti, která nějakým způsobem spolupracují, či znají naše zařízení. Každý má právo vyjádřit svůj názor a tady nikdo s hlasy nekupčí. A jelikož petici podepsalo min 80 procent zaměstnanců s DÚ a DD, tak to asi nebude o sympatiích vůči panu Stárkovi, Kubátovi a paní Veselé, jak se nám snažíte předsouvat, to asi těm lidem bude vadit něco "víc", ne?

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-19 23:44


Honza Kubát

#120 STB

2012-12-20 00:25

Vážení čtenáři této taškařice, nechtěl jsem nemocným lidem dělat radost a reagovat na jejich výlevy. Reaguji jen na odpovědi. Ano, když jsem četl věty: "Znám Vás a vím, že čistí nejste. Jsem Vám blíž než si myslíte." Naskočila mě okamžitě vzpomínka na první výslech na Barťáku. Tehdy jsem byl opravdu zaskočen a dostal strach i museli mě lidé znalí těchto metod poradit. Je to už pár let a na ten pocit jsem rád zapoměl. Teď je mě z toho jen špatně. Proč se to vrací? O co jde Iloně, Kamile, Karolině, Hrbkové Hrudkové, Zajícovi ? O peníze určitě ne, o ty jde přeci nám zaměstnancům. Tak o co tedy jde?
Musím se přiznat k jedné věci, často o sobě pochybuji, ač se to na venek nezdá. Mám občas strach jestli to, co mám udělat zvládnu, a často zvažuji, zda se do toho pustit. I o této petici jsem často uvažoval, zda je správná, ale Makarenko mě ujistil, že je.
Jedno je jisté, nechci aby odcházeli lidé, kteří něco dokázali a nejsou žádní provinilci. Dnes skončil Beňa a mě to moc štve. Ten kluk udělal moc věcí dobře a mám toho kluka za ty léta moc rád. Hrbková ho šikanoval jen proto, že jí vozil jako šofér z domova do ústavu. Myslí si snad, že jí měl upozornit, že to není normální?
To snad ne? Vždyť byla legitimně vybrána ministerstvem na post ředitelky a nařídila mu to! Snad byla připravena na tuto funkci. Jak mě bylo řečeno ředitelem odboru Mgr.Jakubem Stárkem z MŠMT, máme ředitelce pomoci a zaučovat ji? Ano to by bylo potřeba, ale je to vůbec možné? To budou teď pravidelně chodit z ministerstva nezkušení úředníci na posty ředitelů a zkušení praktici je budou zaučovat, jak správně fungovat a řídit školská zařízení??? To je nějaký nový kariérní systém?
Promiňte, ale mám stejné pocity jako kdysi a bohužel pro mě, vím co musím dělat.

Honza Kubát

#121 Re: Re: Re: Pani ředitelé, pedagogové, vzdělanci.

2012-12-20 00:54

No koukejme, že by Makarenko?

To bych ani neřekl.

Typické, budou fakta? Tak to bude přímo odhalení spiknutí proti státu. Začínám se opravdu bát. Pana Zajíce už nikdo nechce ani v Liběhradě? Od mládí vykazoval znaky agresivity, začalo to vyhození nástěnky náloží v 17 letech a končí to Magnem, které nosí a vytahuje v ulicích Libčic? Co dál nám poví? Jak všechno ví a zná a je ten největší odborník na všechno? Nenávist, ne, jen jste nás dobře pobavil. Děkujeme pěkně !

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-20 01:58


T.

#123 Re: Re: Re: Re: Re: Pani ředitelé, pedagogové, vzdělanci.

2012-12-20 08:58

#122: Jiří Zajíc - Re: Re: Re: Re: Pani ředitelé, pedagogové, vzdělanci.

Vážený pen Zajíci.

Na svém osobním webu si uveřejňujte,co chcete. Ale za všechny slušné lidi Vás žádám, abyste nás na těchto stránkách již nezatěžoval nesmyslnými výroky a pomluvami, hloupostmi a bezduchými fakty. Je jasné, že se cítíte ublíženě, ale Vašimi postoji, chováním  a výroky jsme Vás nikdy nepřijali a nikdy nepřijmeme do našeho týmu, protože pro Vás mezi námi není místo, takže snad jen ta Vaěe stránka. Tak si to hlavně užijte a buďte v pohodě.

A.S. Makarenko

#124 Makarenko zase zlobí

2012-12-20 11:15

Jako, pedagog rozpoznám typické znaky různých písemných projevů. S pobavením čtu zde různě podepsané texty a ať se Vám to líbí či nikoli, tvrdím, že lekteré projevy jsou stále od stejných pisatelů. Tak je to zde na foru taková trapná komedie. Komedie, která se tváří jako veledůležitá a jejíž vliv na chod věcí je zanedbatelný. Velmi zajimavým objektem pozorování je Honza Kubát, který se stylizuje do pozice tvůrce absolutní pravdy a konečného soudce kohokoli, kdo s ním nesouhlasí. Pro takového člověka má Honza Kubát bleskový odsudek. Odborníci si těchto jeho povahových rysů jistě povšimni. Doporučuji autorům odborníkům prostuovat práce MUDr. Františka Koukolíka, DrSc českého neuropatologa. Bude jistě i pro vás prospěšné zjistit, jak zhoubné pro funkce mozku je lhaní. Zejména když někdo lže sám sobě. Je to na Vás kolegové.

PS: Docela mě rozesmálo, že prý jsem Zajíc. Kouknul jsem se pro jistotu do zrcadla a do občanky a jsem Makarenko.

Nepřihlášený uživatel

#125 dotaz na makarenka

2012-12-20 11:28

Odvoláváte se na neuropatologa MUDr. Koukolíka, budiž, nejsem obhájcem pana Kubáta, ale co si myslet o vás, když proti němu útočíte pod "krycím jménem" ?? Za co se schováváte, když jste takový odborník na lidské profily?? Pak jistě víte jak lehké je psát jako bezejmenný a jaká je "osobní statečnost" psát pod svým jménem. A ti co tu píšou pod svým jménem a zároveň jsou zaměstnanci jsou lidé co se opravdu nebojí, takových si třeba vážit. Budete tak statečný/ná/ i pod svým jménem?? To asi ne , co?