PETICE ZA ODVOLÁNÍ Mgr. Hrbkové Hrudkové

Z

/ #110

2012-12-18 08:55

Filozofická témata cti a morálky jsou poměrně složitá a chceme-li být poctiví, nelze opomenout, že je lze nahlížet z mnoha hledisek a úhlů. Jednou věcí je čistá teorie. Je třeba si uvědomit, že přejatou teorii a získané morální imperativy každý z nás a v každém okamžiku cedí skrz svoji neopakovatelnou, jedinečnou, a také neustále se rozvíjející subjektivitu. Tato petice je, jako každá jiná, svobodným vyjádřením skupiny lidí s podobnými zájmy, cíli, a podobným smýšlením a zároveň jejich žádostí o podporu veřejnosti. Je samozřejmé, že jde o skupinu, s níž jiné skupiny nemusí souhlasit. I s tím je třeba počítat a přijímat to jako součást oné výsady svobodného vyjadřování, kterou využili i lidé podílející se na petici.

Prosím tímto o zachování důstojné formy vyjadřování souhlasu či nesouhlasu s daným tématem bez uchylování se k výhrůžkám či jinak nevhodným projevům. Diskutéry, kteří se od pravidel odchylují bych si dovolil odkázat na jiná média, kterých internet nabízí nespočet.

Myslím si také, že tato petice je, co se týče své funkce, již za zenitem a aby měla smysl, měla by být využita jako jeden z podkladů k osobnímu a konstruktivnímu vyjednávání.