PETICE ZA ODVOLÁNÍ Mgr. Hrbkové Hrudkové

Honza Kubát

/ #120 STB

2012-12-20 00:25

Vážení čtenáři této taškařice, nechtěl jsem nemocným lidem dělat radost a reagovat na jejich výlevy. Reaguji jen na odpovědi. Ano, když jsem četl věty: "Znám Vás a vím, že čistí nejste. Jsem Vám blíž než si myslíte." Naskočila mě okamžitě vzpomínka na první výslech na Barťáku. Tehdy jsem byl opravdu zaskočen a dostal strach i museli mě lidé znalí těchto metod poradit. Je to už pár let a na ten pocit jsem rád zapoměl. Teď je mě z toho jen špatně. Proč se to vrací? O co jde Iloně, Kamile, Karolině, Hrbkové Hrudkové, Zajícovi ? O peníze určitě ne, o ty jde přeci nám zaměstnancům. Tak o co tedy jde?
Musím se přiznat k jedné věci, často o sobě pochybuji, ač se to na venek nezdá. Mám občas strach jestli to, co mám udělat zvládnu, a často zvažuji, zda se do toho pustit. I o této petici jsem často uvažoval, zda je správná, ale Makarenko mě ujistil, že je.
Jedno je jisté, nechci aby odcházeli lidé, kteří něco dokázali a nejsou žádní provinilci. Dnes skončil Beňa a mě to moc štve. Ten kluk udělal moc věcí dobře a mám toho kluka za ty léta moc rád. Hrbková ho šikanoval jen proto, že jí vozil jako šofér z domova do ústavu. Myslí si snad, že jí měl upozornit, že to není normální?
To snad ne? Vždyť byla legitimně vybrána ministerstvem na post ředitelky a nařídila mu to! Snad byla připravena na tuto funkci. Jak mě bylo řečeno ředitelem odboru Mgr.Jakubem Stárkem z MŠMT, máme ředitelce pomoci a zaučovat ji? Ano to by bylo potřeba, ale je to vůbec možné? To budou teď pravidelně chodit z ministerstva nezkušení úředníci na posty ředitelů a zkušení praktici je budou zaučovat, jak správně fungovat a řídit školská zařízení??? To je nějaký nový kariérní systém?
Promiňte, ale mám stejné pocity jako kdysi a bohužel pro mě, vím co musím dělat.