PETICE ZA ODVOLÁNÍ Mgr. Hrbkové Hrudkové


Nepřihlášený uživatel

#126

2012-12-20 21:35

,,Věřte, nevěřte po česku “
.Je smutné, že se naplňuje tvrzení, které tvrdí, že když dva dělají totéž, není to totéž. Narážím na poslední konverzace mezi panem Kubátem a panem Zajícem.

Pan Zajíc poukazuje na to, že pan Kubát mezi jinými problémy, které nejen v petici rozkrývá, oprávněně hájí zájmy své ženy, která z pohledu nejen kmenových zaměstnanců DÚ, ale i spolupracujících organizací a subjektů navzdory velmi krátkému působení nového vedení, pracovala celé roky velmi dobře.

Pan Zajíc, tehdy ještě pracující v zařízení, mezi zaměstnanci, když vyšla na povrch jeho ,,kauza se zbraní“ rozšířil tvrzení, že hájil zájmy – čest své ženy…

Pan Zajíc napadá práci pana B., potažmo i bývalého p. ředitele za pochybení při péči o správu budov. Jak si někdo může myslet, že stav objektu byl všem lhostejný? Vy si myslíte, že pan ředitel se nesnažil získat finanční prostředky nejen na běžný provoz, ale i na opravy nezbytné a nutné, popřípadě na realizace průběžné rekonstrukce? A jaká byla asi ochota ministerstva nasypat někomu víc, když má nejen ono díky hospodaření politiků dávno utažený opasek?

Paní ředitelka mocně podporována i p. Zajícem se možná snaží ukázat, jaká to byla dobrá volba vyměnit vedení v zařízení navzdory výsledkům konkurzu, když poukazuje pouze na nedostatky, nikoliv neoceňuje přednosti zařízení, kterým se může DÚ i nedaleké zařízení může pyšnit (venkovní bazén, sauna, rozsáhlé udržované pozemky, 2 pěkná sportoviště, rozšířená budova školy atd.
Najednou se najdou peníze na nezbytné opravy, následně se o zařízení zajímá i sekce z ministerstva, která rozhoduje o finančních prostředcích a patrně bude pamatovat v dalším roce na navýšení prostředků na opravy, rekonstrukci atd. Když chtěl peníze pan Stárka, nebylo to možné; když o ně požádá bývalá min. pracovnice u bývalých kolegů, zdaří se?


Pan Zajíc chce vzbudit pozornost či soucit tím, že do textu vpravil zprávu o tom, že někdo ,,využil či zneužil“ jeho zdravotní stav, když se měl vyjádřit k jasně dané situaci, která se potažmo stala dávno předtím, než byl na lékařském zákroku. Pokud se necítil zdráv, měl zůstat na nemocenské stejně tak, jako toho mohou využít i jiní pracující. Jen u dětí se do jisté míry toleruje chování, kdy svalují vinu na někoho jiného a neunesou pravdu

Když onemocněly zaměstnankyně DÚ, byla zpochybňována práce a kompetenčnost jejich lékařů, byli oni i zaměstnankyně šikanováni řadou kontrol, z nichž některé které byly svou intenzitou i způsobem velmi kuriózní. Pro nové vedení bylo něco nevídaného, když se vrátily až tehdy, kdy se cítily zdrávy a mohly plně vykonávat svou práci.


A našlo by se více situací, které odpovídají první frázi. Je to ovšem hodně frustrující chytat někoho za slovo, a ukazovat mu rozpory, zejména pokud se jedná o dospělého člověka. Přeju p. Zajícovi stálé zdraví a hodně osobní statečnosti při hledání pravdy a fikce. Každopádně petice vypovídá o celkovém stavu dění, které opravdu není stále optimální.

A. S. Makarenko

#127 Nick či naostro?

2012-12-20 23:42

Věřte, že mne to taky netěší být zde pod nickem. Ale je to tak, že když jdete do marastu berete si gumovky, když kolem fičí jedovatý plyn, berete si plynovou masku. Prostředí zde je takové, že si nepřeji být likvidován prostředky typu Kubátova petice. Rozlišuji naštěstí podstané věci od nepodstatných. A vůbec, proč bych se měl nechat likvidovat davem v boji, kde jde o peníze panů a paní Stárky, Veselé, Kubáta a Nádeníkové?

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-21 01:45


Agáta

#129 Re: Nick či naostro?

2012-12-21 13:14

#127: A. S. Makarenko - Nick či naostro?

Promiňte, ale jste směšný, všem se zde snažíte namluvit, jak jste blízko kolektivu, jak se bojíte ústrků, atd. Leč, když už zmiňujete vaše pomyslné kolegy, není divné, že jmenujete jakousi paní Nádeníkovou, která zde ale nepracuje a nikdy nepracovala. Je to trapas, co? Možná si radši běžte sednout zpět k vašim knihám, které nám tu podsouváte a nesnažte se vysvětlovat a mluvit do věcí, o kterých nic nevíte. Díky

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-21 13:24


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-21 17:36


Lubor

#132 Trochu bilance a oživení nedávné historie

2012-12-22 00:01

Možná by stálo za to tuto diskusi uzavřít bilancí. Takže pane Zajíci, blíží se konec roku, kdy všichni bilancují, sčítají plusy a mínusy. Tak pojďme tedy na to:
1. minus - Váš nástup na pozici zástupce ředitelky DÚ Dobřichovice
2. minus - šikana z Vaší strany vůči některým zaměstnancům našeho zařízení
3. minus - nulová náplň Vaší práce, za kterou jste inkasoval peníze ze státního rozpočtu (kontrola přítomnosti na pracovišti nepatří do náplně práce)
4. minus - vedl jste výběrová řízení na pozice, kterým absolutně nerozumíte
5. minus - nikoho z účastníků výběrových řízení jste tudíž nevybral, ale hodiny strávené výběrovými řízeními Vám zajisté byly započítány do Vašeho fondu odpracovaných hodin
6. minus - společně s paní ředitelkou jste navštívil dva z pěti v té době nemocné pracovníky našeho zařízení - proč ne všechny, když podle Zákoníku práce bychom neměli rozlišovat mezi jednotlivými zaměstnanci
7. minus - "výběrové řízení" na firmu, která bude provádět stavební práce v DÚ Dobřichovice - je zajímavé, že toto "řízení" vyhrála firma z Vašeho blízkého sousedství, i když tato firma nenabídla nejlevnější nabídku (plusem je, že tato firma nakonec práce neprováděla, ale ne již Vašim přičiněním)
8. minus - Vaše projevy chování v reportáži TV Prima, které poškodily dobré jméno našeho zařízení
9. minus - neschopnost přijmout spolupodíl viny na současném stavu našeho zařízení
A nakonec obrovské plus za to, že jste byl odejit.
Krásné svátky všem.

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-22 02:02



Nepřihlášený uživatel

#134 Mravní a morální aids

2012-12-22 06:32

Mravní a morální aids v naší společnosti je stále větší a viditelnější. Sám se léčit nebude, nechce a nemůže. Posiluje šířením strachu. Tomu je třeba se postavit. Zvu veřejnost na demonstraci před Pražský Magistrát na Mariánské náměstí 2, ve středu 9.ledna 2013 od 16:00 hod. Jde o čistě občanskou akci, kde dostane každý prostor.
Jan Šinágl - www.sinagl.cz
B. Klein

#135 Re: Hrdinní pisatelé

2012-12-22 15:00

#128: Jiří Zajíc - Hrdinní pisatelé

Pane Zajíci, na psychicky narušené jedince se reagovat nemá, nicméně ve Vašem případě učiním výjimku.

Pokud paní Hrbková tlačila na obě zmíněné zaměstnankyně, aby daly výpověď, zřejmě soudila, že začátek roku hravě zvládne bez nich. Nebo si představovala, že během výpovědní lhůty zvládnou začátek roku, s radostí předají agendu a půjdou si hledat nové zaměstnání?

Vaše fakta jsou také dost jednostranná, jak už to tak ve sporech mezi lidmi bývá.

Hlavně po mě nestřílejte, s úctou B. Klein

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-23 00:38


Jiří Zajíc

#137 nelíbilo?

2012-12-23 22:34

Co se Vám pane Kubáte na příspěvku nelíbilo?

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-27 00:28


Jan Stárka

#139

2012-12-27 16:59

Všechny petenty srdečně zdravím. Přihlašuji se vlastním jménem, na rozdíl od některých přispěvovatelů. Jsem bývalý ředitel tohoto zařízení, který, ač vyhrál konkurzní řízení, nebyl znovu jmenován. Dlouho jsem váhal s veřejnou prezentací svých názorů. Obával jsem se, že moje stanovisko může být přijímáno jako stanovisko zhrzeného ředitele, který bojuje o svůj návrat. Přiznávám, že tomu tak původně bylo, protože v zařízení jsem nějaký ten rok pracoval
a postup ministerstva při jmenování potažmo nejmenování nového ředitele považuji za eufemisticky řečeno poněkud nestandardní. Pro neinformované, dostal jsem oficiální vyrozumění, že jsem vítězem konkurzu, ale že tento výsledek je pouze doporučením pro pana ministra. To, že nebudu jmenován pro formální nesplnění podmínek (neukončené funkční studium), jsem se dozvěděl neoficiálně. Dne 1. 8. 2012, bez jakéhokoliv doprovodu zřizovatele, v 9.15 dorazila do zařízení současná ředitelka, prokázala se jmenovacím dekretem a v tuto chvíli jsem se oficiálně dozvěděl, že po téměř sedmnácti letech jsem přestal být ředitelem. Protože jsem práci současné paní ředitelky znal z jejích předcházejících angažmá (VÚ Praha 9, MŠMT), nedokázal jsem si naši další spolupráci představit. Ze zařízení jsem odešel dohodou, nevzal jsem si ani zákonné „odstupné“ ve výši dvou platů. Podepsal jsem petici pod svým jménem, tuším pod pořadovým číslem 43. Před téměř sedmnácti lety jsem do tohoto zařízení nastoupil a domnívám se, že se mi podařilo vybudovat kompetentní tým odborníků, který se s maximálním nasazením věnoval problematice ohrožených dětí. Podařilo se nám vybudovat několik specializovaných pracovišť, která neměla v té době obdoby a i v současné době jsou ojedinělá. Byl jsem a jsem hrdý na tým kolegyň a kolegů, se kterými jsem spolupracoval. V současné době jsem svázán v prezentaci svých názorů i díky podanému trestnímu oznámení na mou osobu od současné ředitelky, údajně pro porušování povinností pří správě cizího majetku. Moje provinění má spočívat v tom, že jsem dostatečně nekontroloval a nekoordinoval pracovní dobu zaměstnanců. Nerozumím tomu. A nerozumím stanovisku současné ředitelky. Za svoji téměř třicetileté praxe jsem se naučil, že kvalita práce s dětmi se nepoměřuje odsezením pracovní doby na židli na pracovišti, ale i prací v terénu, která je ku prospěchu dětem. Nyní, přes veškerá rizika, kdy jsem byl svým právníkem vyzván, abych nereagoval na různé invektivy, se ozvat musím. Musím se ozvat poté, co jsem si přečetl reakce v „komentářích“ lidí, kteří se skrývají pod různými pseudonymy a bojí se přihlásit svým jménem. Nerozumím invektivám vůči kolegům, kterých si vážím, se kterými jsem dlouhá léta spolupracoval. Nerozumím invektivám, které se dotýkají mé práce. Nerozumím invektivám a vyhrůžkám člověka skrývající se pod jménem kontroverzního spoluzakladatele dnešní etopedie, který mě a mé bývalé kolegy upozorňuje, že je blíž, než si myslíme. Pokud reakce některých diskutérů má směřovat na kvalitu mé práce a práce mých kolegů, žádám vás, abyste svoje názory blíže upřesnili. Pokud si opravdu myslíte, že výše platů je, jak bylo uveřejněno v některých médiích, nadstandardní, můžete si plat některých pracovníků dovodit ze skenované výplatní pásky kolegyně, která byla pověřena řízením sociální problematiky a správním řízením. Protože znám obsah její práce, domnívám se, že byla ve srovnání s výši platů některých pracovníků ve státní správě podhodnocena. Je těžké reagovat na osočování od lidí, kteří se skrývají pod různými pseudonymy a značkami a nejsou schopni konkrétně označit problém, který kritizují. Jsem hrdý na práci svých bývalých kolegyň a kolegů a žádám přispěvatele do diskuse, aby se neskrývali pod anonymními označeními a přistoupili na otevřenou výměnu názorů, kde každý bude vědět, kdo je kdo. Ohrazuji se proti tvrzení, že jsem někde v pozadí této petice, neřkuli, že jsem jejím organizátorem. Její vznik a zveřejnění bylo pro mě stejným překvapením, jako pro současné vedení zařízení. Ohrazuji se proti tvrzení Ing. Zajíce, že chodím po OSPODech a šířím pomluvy proti současnému vedení. Doposud jsem do této petice nepřispěl, s výjimkou podpisu. Za své názory se nestydím, nestydím se za svou práci a nevnímám potřebu se skrývat pod různé pseudonymy.
P.S. Pane Makarenko, nechcete se sejít a odhalit svou identitu ?

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-27 21:51


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-28 13:26



Nepřihlášený uživatel

#142 pro Zajíce

2012-12-28 14:56

Hej pane Zajíci, mihnul jste se v Dobřichovickém zařízení jen krátce, nadělal tam zla a ostudy co nestihl celý personál s vedením dohromady za posledních 17 let a ještě se snažíte presentovat své pokřivené názory na lidi které vůbec neznáte . Jak v Dobřichovicích, tak i v Libčicích po vás zůstává jen pocit tolik podobný tomu který zanechávají v občanech této země naši politici.Pocit že dnes vítěží bezohlednost, kariérismus, lhaní, proklamace prázdných slov......

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-28 16:47


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-28 16:54


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-28 16:56


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-28 17:30


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-28 17:37


Kubát

#148 Pro pana Zajíce

2012-12-28 20:55

Jak jsem již psal v podrobnostech Vašeho smazaného komentáře. Pan Kubát je na dovolené a já mažu vše dle instrukcí. Nemá tedy smysl abyste nadále přispíval, všechny Vaše příspěvky budou smazány.
Ondřej Novák

Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-28 22:47


Tento příspěvek byl odstraněn autorem petice (Zobrazit podrobnosti)

2012-12-28 22:49