PETICE ZA ODVOLÁNÍ Mgr. Hrbkové Hrudkové


Nepřihlášený uživatel

/ #126

2012-12-20 21:35

,,Věřte, nevěřte po česku “
.Je smutné, že se naplňuje tvrzení, které tvrdí, že když dva dělají totéž, není to totéž. Narážím na poslední konverzace mezi panem Kubátem a panem Zajícem.

Pan Zajíc poukazuje na to, že pan Kubát mezi jinými problémy, které nejen v petici rozkrývá, oprávněně hájí zájmy své ženy, která z pohledu nejen kmenových zaměstnanců DÚ, ale i spolupracujících organizací a subjektů navzdory velmi krátkému působení nového vedení, pracovala celé roky velmi dobře.

Pan Zajíc, tehdy ještě pracující v zařízení, mezi zaměstnanci, když vyšla na povrch jeho ,,kauza se zbraní“ rozšířil tvrzení, že hájil zájmy – čest své ženy…

Pan Zajíc napadá práci pana B., potažmo i bývalého p. ředitele za pochybení při péči o správu budov. Jak si někdo může myslet, že stav objektu byl všem lhostejný? Vy si myslíte, že pan ředitel se nesnažil získat finanční prostředky nejen na běžný provoz, ale i na opravy nezbytné a nutné, popřípadě na realizace průběžné rekonstrukce? A jaká byla asi ochota ministerstva nasypat někomu víc, když má nejen ono díky hospodaření politiků dávno utažený opasek?

Paní ředitelka mocně podporována i p. Zajícem se možná snaží ukázat, jaká to byla dobrá volba vyměnit vedení v zařízení navzdory výsledkům konkurzu, když poukazuje pouze na nedostatky, nikoliv neoceňuje přednosti zařízení, kterým se může DÚ i nedaleké zařízení může pyšnit (venkovní bazén, sauna, rozsáhlé udržované pozemky, 2 pěkná sportoviště, rozšířená budova školy atd.
Najednou se najdou peníze na nezbytné opravy, následně se o zařízení zajímá i sekce z ministerstva, která rozhoduje o finančních prostředcích a patrně bude pamatovat v dalším roce na navýšení prostředků na opravy, rekonstrukci atd. Když chtěl peníze pan Stárka, nebylo to možné; když o ně požádá bývalá min. pracovnice u bývalých kolegů, zdaří se?


Pan Zajíc chce vzbudit pozornost či soucit tím, že do textu vpravil zprávu o tom, že někdo ,,využil či zneužil“ jeho zdravotní stav, když se měl vyjádřit k jasně dané situaci, která se potažmo stala dávno předtím, než byl na lékařském zákroku. Pokud se necítil zdráv, měl zůstat na nemocenské stejně tak, jako toho mohou využít i jiní pracující. Jen u dětí se do jisté míry toleruje chování, kdy svalují vinu na někoho jiného a neunesou pravdu

Když onemocněly zaměstnankyně DÚ, byla zpochybňována práce a kompetenčnost jejich lékařů, byli oni i zaměstnankyně šikanováni řadou kontrol, z nichž některé které byly svou intenzitou i způsobem velmi kuriózní. Pro nové vedení bylo něco nevídaného, když se vrátily až tehdy, kdy se cítily zdrávy a mohly plně vykonávat svou práci.


A našlo by se více situací, které odpovídají první frázi. Je to ovšem hodně frustrující chytat někoho za slovo, a ukazovat mu rozpory, zejména pokud se jedná o dospělého člověka. Přeju p. Zajícovi stálé zdraví a hodně osobní statečnosti při hledání pravdy a fikce. Každopádně petice vypovídá o celkovém stavu dění, které opravdu není stále optimální.