PETICE ZA ODVOLÁNÍ Mgr. Hrbkové Hrudkové


Nepřihlášený uživatel

#51 jiný pohled.....

2012-11-09 13:01

Pokusím se zde o jiný pohled na věc..To co popisujete zde v diskuzi (a to je můj jediný zdroj o této věci) je dle mého názoru pohled lidí, kterým se dobře dařilo ve zkostnatělém režimu, který vedl 17 let jeden člověk. Je jasné že se teď nemůžete popasovat se směnou v podobě jiného manažera a tím že vaše pozice a pracovní místa nejsou jistotou, nýbrž výsadou, kterou si musíte zasluhovat dobrou prací tak jako v každé jiné firmě.......

Je normální že ředitel si vybírá spolupracovníky, který odpovídají jeho ''kodexu''a těch ostatních se zbavuje. Toto je totiž demokracie!!

A nemůžu se zbavit pocitu, že děti nejsou v této akci na prvním místě.

Rozhodně ale nechci nic co se týká dětí hodnotit, této problematice nerozumím!!

Prosím o chápání těchto řádků pouze jako jiného názoru, nikoli útoku.

Nepřihlášený uživatel

#52 Re: jiný pohled.....

2012-11-09 14:01

#51: - jiný pohled.....

Všichni jsme byli připraveni na změnu i na to, že si třeba někoho přivede, ale když je nemá...a o chodu nic neví, stejně jako vy...a všichni pracovali dobře...a vůbec, není to žádná firma, ale školské zařízení pro děti vyžadující zvláštní péči. A demokracie je úplně o něčem jiném, rozhodně né o tom, že vyházím lidi neetickým způsobem a přivedu si kamarádíčky s kriminálním jednáním.

Dál...no comment....

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2012-11-09 14:29



Nepřihlášený uživatel

#54

2012-11-09 14:31

...je k pláči, že takové lidi dosazuje a platí stát.

Nepřihlášený uživatel

#55 Re: Re: jiný pohled.....

2012-11-09 14:41

#52: - Re: jiný pohled.....

a všichni dobře pracovali....?? No tak se braňte...zase píšete ve věte dřív obhajobu vás a na děti se odvoláváte až poté.......To že pracuje s dětmi někdo s kriminální minulostí je špatné!!!

V této petici se bojuje za odstranění paní ředitelky prvotně z důvodu toho, že je nepříjemná zaměstnancům....a chcete ji vystrnadit proto, že nechcete pracovat jejím způsobem. Ona to cítí stejně, jen má jiné možnosti....

 

no comment...

 

To je jen ukázka toho, že celý tento soubor komentářů je spíš pubertální tahanice a z PETICE se stává něco, čím by být neměla...to je vše, na co jsem se snažil poukázat.

 


Nepřihlášený uživatel

#56 Re: Re: Re: jiný pohled.....

2012-11-09 14:47

#55: - Re: Re: jiný pohled.....

Prvotní důvod je ten, že věděla, koho si bere s sebou, co inženýr provedl a že za to ponese odpovědnost a vědět to musel i zřizovatel a i to, že nemá žádnou praxi s dětmi ani s vedením zařízení


Nepřihlášený uživatel

#57 Re: Re: Re: Re: jiný pohled.....

2012-11-09 14:56

#56: - Re: Re: Re: jiný pohled.....

A já Vám i vám všem držím palce. Jen možná tato forma není nejšťastnější.

 


Nepřihlášený uživatel

#58 Re: Re: Re: jiný pohled.....

2012-11-09 15:17

#55: - Re: Re: jiný pohled.....

Díky za názor, leč se nemohu ubránit velkému nedorozumění. Tady vůbec nejde o změnu vedení a obranu původního ředitele. Paní ředitelka byla dosazena ministerstvem za pochybných okolností a i to by se dalo přejít. Jenže místo spolupráce nastavila vedení naprosté nekomunikace s podřízenými, nátlakem na některé pracovníky, aby odešli dohodou, jinak dostane zmíněný paragraf, navíc tito lidé spolehlivě pracovali na svých místech a nějakou dobu i paní ředitelka ráda využívala jejich služeb,než se "rozkoukala". Ano manažer má právo si vybrat své podřízené, ale jedná se o způsob a zákonné řešení, což se zde neděje - jak by se někomu líbilo, že aniž by ho někdo informoval, tak je na jeho místo vypsáno výběrové řízení? Tady nejde na pubertální tahanice, tady jde o spravedlnost, věřte, že v tomto druhu zařízení je člověk zvyklý na ledacos, děti i jejich rodiče přicházejí s různých poměrů a my jsme tu pro ně. A že se tu o děti nejedná, není pravda, ano zpočátku byly útoky vedeny hlavně na dospělé, ale nyní se nekorektní jednání týká i dětí, dětí, kteří si v životě prošly mnoha ústrky, dětí, které samy mají dost starostí samy ze sebou a nemají být zatahovány do sporů dospělých a nemá být jimi manipulováno. V diagnosťáku svojí práci máme rádi a proto ta petice, proto se obracíme na veřejnost, protože takovéto jednání nemá mít místo v žádné firmě, natož pak v zařízení pro ochranu a výchovu dětí. Jo a že nechceme pracovat jiným způsobem? Dodnes nikdo nepředložil žádné změny, nikdo neví, jaký záměr má paní ředitelka s ústavem, zda ho chce ponechat, zda přetransformovat, zda majetek rozprodat, věřte v této nejistotě se dobře nepracuje.

Vat

#59 Re: Re: Re: Re: jiný pohled.....

2012-11-09 16:16

#58: - Re: Re: Re: jiný pohled.....

Všem nám je naprosto jasné, že tvrdými frázemi typu no comment apod. se nic nevyřeší. Toto není správný způsob komunikace. O věcech se má konzultovat. Ale aby se mohlo konzultovat, tak musí existovat strana, která naslouchá té druhé straně. Bohužel v našem zařízení se však druhým nenaslouchá, jede se tady ze strany vedení jedna linie, bez možnosti změny a pokud má někdo na věc jiný názor, je okamžitě v neoblibě a je mu zdůrazňováno, jak by se měl chovat. A když jsme u těch dětí, tak je opravdu neetické, když se děti dovídají lži a nepravdy o našem dnes již bývalém zaměstnanci ze strany paní ředitelky. To jenom pro doplnění tomu, kdo má pocit, že v této diskusi mluvíme málo o dětech. Domnívám se, že tato petice je hlavně pro zaměstnance a další lidi v této zemi, aby si uvědomili, že pořád jsou mezi námi takoví, kteří si myslí, že sebou necháme manipulovat a budeme bezděčně všechno odkývávat. Troufám si tvrdit, že my takoví rozhodně nejsme a všechno odkývávat rozhodně nebudeme. Jednou máme všichni právo na svůj názor, tak jej můžeme svobodně vyjádřit, samozřejmě v mezích slušnosti a bez urážlivých frází.

Bohemina

#60 Mily neprihlaseny

2012-11-09 16:29

#55: - Re: Re: jiný pohled.....

Co se tyce te "pubertalni tahanice", me je dost pres sedesat, a mam mnoho zkusenosti z prace v oboru. Jeste jsem nikde neslysela o tom, ze vyhrozovani pracovnikum vyhazovem ci dokonce fyzickym nasilim jak cinil pan "inzenyr" je prijatelnym zpusobem jak zmenit zestarle klima na pracovisti. Jeste jsem nikde neslyslea ze protusovani zakonu je akceptovatelnym pristupem k zavedeni noveho rezimu na pracovisti. Me se zase naopak zda ze Vy mate zelizko v oh ni a kopete za pani reditelku, nemam pravdu?

 

lukas

#61 Re: jiný pohled.....

2012-11-09 19:43

#51: - jiný pohled.....

Dobrý den už jen to že nejste schopný(á) se pod svůj jiný pohled na věc podepsat o něčem svědčí.Jestli odpovídal vybraný zástupce ředitelky jejímu kodexu nevím, nevím jestli na tom bude paní ředitelka lépe než pan zástupce.

P.S. POUZE JINÝ NÁZOR

Divák

#62 Re: jiný pohled.....

2012-11-09 19:52

#51: - jiný pohled.....

Zaráží mě, jak může někdo napsat tak jako v každé jiné firmě?!!! Copak tato petice je o firmě?? Je to o školském zařízení, takže prosím lépe číst a zabývat se problematikou, než psát své domněnky a filosofovat! Kdyby daní lidé nedělali práci dobře a neměli ji rádi, šli by, jak píšete do "firmy" a nesetrvávali by ve školském zařízení s nepřetržitým provozem pro pomoc dětem! Škoda, že osoba, jež na něco poukazuje se nepodepíše a nestojí si tudíž za svými názory.

přihlášená

#63 pro nepřihlášeného

2012-11-09 22:36

Přečetla jsem si teď celou diskusi a ta začíná komentářem, který je právě o dětech a vnímání jejich potřeb. Cítím z něj, že paní ředitelka tyto potřeby asi nevnímá (nedej Bože nezná...). Pak nechápu, jak můžete tvrdit, že jde o diskusi lidí, kterým se dobře dařilo ve zkostnatělém prostředí. O co tedy dle Vás jde nové šéfové? Zatím tu čtu jen o tom, jak se obklopila neschopnými známými a zřejmě netuší, jak to v tom ústavu chodí. Nebo, že by nestačila za kvartál aspoň naznačit, kam chce směřovat svoji "firmu"? Má nějakou manažerskou vizi?
Honza Kubát

#64 jiný pohled

2012-11-09 22:43

Dobrý večer, než bych s jiným pohledem polemizoval, radši jdu v rámci odpočinku lepit jedné holce zimní boty, ač zánovní, tak mají žraloka. To mě uklidní a udělám něco důležitého. Zajímalo by mě, co pro nějaké dítě udělá "jiný pohled"? Mohl by třeba dorazit a předvést nějaký nový nezkostnatělý postup, nebo tak něco. Rád si nechám poradit!
S tou demokracií, to je dobrý vtip. Před hodně lety tu byl v Dobřichovicích na návštěvě náš rodák a kamarád Guido Araujo, který byl jmenován ředitelem jednoho kulturního centra v Brazílii a všichni si o něm mysleli, že je postižený, protože hned všechny podřízené nevyházel. Tenkrát jsme si říkali, jak je těžké žít v tak prohnilé společnosti. A dnes? Musím Gidovi napsat, jak je u nich, že se zase může stavit. Bude se  tu cítit opravdu jako doma!

podepsaná

#65 Re: jiný pohled...

2012-11-11 14:55

Díky za Váš podnět. Víte, divila bych se, kdyby zde novou paní ředitelku DU někdo nebránil, hledat objektivitu je pochopitelné. Všichni by asi uznali, že její motivace je udělat tam, kde bylo třeba změn nový pořádek. Něco takového jako je tato petice, by si pak nově příchozí paní ředitelka ani nezasloužila a já bych jí tu patrně bránila také, ovšem jen v případě, pokud by nezpůsobila tolik vážných profesionálních a etických chyb a provinění. Já osobně si myslím, že řada změn je opravdu potřebná, a že by zaměstnanci měli být ochotní přijmout reformy, které nové vedení přináší. Ale je třeba si uvědomit, že petice vznikla až po řadě především lidsky netolerovatelných, řekněme "chyb" nové paní ředitelky. Promiňte, ale myslíte si, že všichni zaměstnanci jsou tak hloupí, že by se bránili novému schopnému manažerovi? Já se domnívám, že většina z nich soudnost má. Bohužel jediné, co stále ještě udržuje tuto neutěšenou situaci, je především strach lidí o práci a laxní přístup nadřízeného orgánu. Zaměstnanci bohužel dobře vědí, že pokud se oni začnou bouřit, utrpí tím především děti. Tito lidé mají tedy jedinou možnost jak vyjádřit svůj nesouhlas a tou je tato petice. Kdyby si paní ředitelka uvědomovala, kolik lidí (pedagogů, odborníků, rodičů, učitelů, občanů...) ovlivnilo její postupování natolik, že se museli rozhodnout veřejně se k tomu vyjádřit, odstoupila by ze své funkce sama.
Pozn. Pokud jde o dopad na děti, ten je v tuto chvíli méně vidět, protože se všichni pracovníci snaží, aby to především ony tolik nepocítily a aby nepřišly o jednu z posledních jistot, které v životě mají - o lidi, kteří o ně pečují, o to, na co byly zvyklé, o individuální péči, klid, pravidla, bezpečí a ochranu. Toto je třeba si také uvědomit, když se člověk snaží být objektivní. Paní ředitelka už zjevně udělala příliš mnoho chyb - lidských, pedagogických i manažerských. To se může stát, ale nelze to tolerovat.

Honza Kubát

#66 Ing.Zajíc

2012-11-13 22:25

Bývalý zástupce ředitelky našeho ústavu Ing.Zajíc, který v loňském roce vytáhl na svého souseda zbraň, dnes rezignoval na svoji funkci místostarosty Libčic nad Vltavou. Paní ředitelka by snad mohla udělat totéž a odstoupit. Ale to prý zřejmě neudělá, jak mě bylo řečeno Mgr. Trundou, který dnes vede kontrolu ministerstva v našem zařízení a který byl ve výběrové komisi za MŠMT, takže předpokládám, že její manažerské kvality dobře zná.

Nepřihlášený uživatel

#67

2012-11-14 18:43

Proč musela opustit tato kvalitní manažerka MŠMT?
xxx

#68

2012-11-14 19:47


Na tomto místě už bylo napsáno poměrně dost komentářů, jak od lidí ze zařízení, tak i lidí zvenčí. Každopádně za veškeré komentáře děkujeme. I za komentář jednoho z korespondentů, který si myslí, že petice vznikla jen proto, protože se zaměstnanci bojí o své pohodlí a nechtějí se smířit s kroky nově příchozí ředitelky. Věřte, že paní ředitelka více než život dětí v zařízení, řeší stále minulé vedení zařízení, zaobírá se personálním obsazením a pracovně právní vztahy zakládá na principu libosti a nelibosti. Pokud však vydá nějaké pokyny směřující k dětem, ne vždy odpovídají potřebám dětí. Pak se nedivte, že je obviňována z nezkušenosti a neznalosti dané problematiky (čas s dětmi při jejich běžném programu netráví; byly situace, kdy dětem kladla otázky, které s nimi přímo nesouvisely). Rovněž množství vydaných pokynů, z nichž některé jsou v dané podobě často nerealizovatelné, vyvolávají obavy, zda je o inovaci motivovanou snahu zlepšit stav věcí, nebo jsou založené na principu pokus/omyl. Co však opravdu poškodilo zájmy dětí z DD i dětí z DÚ, neboť některých akcí se účastnila obě zařízení? Nepochopitelný zákaz paní ředitelky pro výkon volnočasových aktivit v DD, placených z darů sponzorů a uskutečněných projektů, díky nezměrné aktivitě projektové manažerky a jejího kolektivu, ale i ostatních lidí, kteří dokázali pro děti z DD i z DÚ připravit  projekty na míru. I díky jejich píli se realizovaly volnočasové aktivity vně i mimo DD. Podařilo se jim pravidelnou osvětou přivést i řadu dobrovolníků, kteří rozvíjeli u dětí zájmy a koníčky, nebo jim pomáhali ve zvládání školních požadavků. Kolektiv, který dokázal zařízení ,,otevřít“ veřejnosti, je nyní rozprášen. Nikdo si neumí představit, kolik úsilí a námahy museli dospělí vynaložit, než se veřejnost naučila vnímat děti z DD jako běžné děti a děti přestaly chodit ze škol s pocitem ponížení, když se jim spolužáci posmívali, že jsou ,,z děcáku“. Jen díky dobré prezentaci DD i DÚ na veřejnosti měly tyto děti klid. Dnes už je také běžné, že lidé přinášejí během roku do obou zařízení nejen dary či věci, které již jejich blízcí nepotřebují, či se poptávají, co by pro děti mohli udělat. I díky tomu děti z DD prožívají nejšťastnější okamžiky v období Vánoc, neboť dostávají adresné dárky ze ,,Stromu splněných přání“. Zda bude ochotna veřejnost nadále spolupracovat, nebo se otočí k ,,zařízením zády“, je ve hvězdách. Jen pro informaci – dítě v ústavní péči má bez ohledu na věk nárok na vánoční dárky v hodnotě max. 500,- Kč. A věřte, že mnoho dětí se těší spíše z dárků od cizích lidí než od vlastní rodiny. Pokud nebude dobrá vůle zvenčí, jak dětem v DD či DÚ vysvětlíme, že jsou nyní v pozici ,,státních klientů“, a že kvantita i kvalita odpovídají jejich nároku. Je proto smutné, když se paní ředitelka tváří, že vše dělá pro blaho dětí. Dětem aktivity chybí a veřejnost vnímá velice citlivě změny v zařízení. Dospělí ztrácí motivaci podnikat cokoliv navíc, protože pod managementem paní ředitelky dospívají k přesvědčení, že nemá cenu pracovat jinak.

vera

#69 dotaz

2012-11-14 21:01

Zajímalo by mě, kde paní ředitelka získala praxi s dětmi, když pracovala jen v kanceláři ministerstva? Zajímalo by mě, kde získala manažerskou praxi, když nikde neředitelovala? Zajímalo by mě, proč zrovna ona byla ministrerstvem vybrána, když konkurz vyhrál jiný kandidát a i další kandidát byl člověk s praxí a kvality těchto lidí předčí kvality paní ředitelky, jak profesně, tak lidsky. A zajímalo by mě, proč jediným a údajným důvodem, pro který nenechalo ministerstvo vítěze konkurzu ředitelovat, je to, že neměl ukončeno kvalifikační studium pro ředitele... když jej v době konkurzu studoval? A dnes už vlastní diplom. Nemělo ministerstvo vzít v potaz to, že i zahájené studium se považuje za studium?
sonny

#70 realita

2012-11-15 21:13

Na všechny lidi v DÚ i DD už padá z celé situace únava a smutek, kam to už vše došlo. Práce zde je náročná sama o sobě je potřeba mít i podporu vedení a ne stát každý jinde. Svět paní ředitelky je úplně jiný "vesmír", než jaký známe. Totálně.
Grilovačka

#71 Paní ředitelka - správná manažerka

2012-11-21 23:08

Kdo jste si přečetl článek v Našich novinách a k tomu ještě text ohledně možného spáchání či nespáchání trestného činu ze strany paní Hrbkové, kterého se měla dopustit (a dle mého názoru i dopustila) tím, že využívala služebních jízd nikoli ke služebním účelům, ale k vlastnímu prospěchu, tak jste určitě naznali, že paní ředitelka je vskutku osobou na svém místě, svou práci vykonává s láskou a s plným nasazením a pro dobro věci učiní cokoli, dokonce i zaplatí více než desetitisícovou částku za to, že si "dovolila" jezdit do a ze zaměstnání služebním vozem s řidičem. Zde bych chtěl pro příště paní ředitelce poradit, že vlakem je to z Dobřichovic do Prahy mnohem levnější, rychlejší a pohodlnější a v neposlední řádě se tím šetří životní prostředí a peníze nás - daňových poplatníků. Co je však zarážející je fakt, že se orgány Policie ČR uspokojily tvrzením paní Hrbkové, že státnímu zařízení vrátila zpět finance, které byly pokryty na její soukromé účely. Kdo jiný, než manažer státního zařízení, by měl být svým chováním příkladem pro ostatní. Je to ale dobrý příklad, když si státní zaměstnanec kupuje Policii ČR tím, že ve chvíli, když se dozví, že mu (jí) hrozí trestní stíhání, okamžitě zaplatí ušlé finance do kasy a ono se vlastně nic nestalo ? A co na to říkají ostatní ředitelé podobného zařízení, široká veřejnost a hlavně zřizovatel (MŠMT)a samotná paní ředitelka. Zřizovatel dělá mrtvého brouka, přece naši bývalou a zároveň současnou kolegyni nepotopíme, paní ředitelka nestíhá podávat trestní oznámení. Ještě že má pod sebou tak schopné vedoucí pracovníky, kteří jí prozatím ještě pomáhají, ale jak dlouho ještě budou. Zaslouží si vůbec paní ředitelka tolik dobra, když okolo sebe neustále smečuje ? Odpověď si jistě nalezne každý sám. Jenom si ještě neopustím jeden dotaz na paní Hrbkovou - Prosím Vás, s těmi trestními oznámeními na autory příspěvků v této diskusi jste to opravdu myslela vážně, nebo je to kachna? Abych si stihnul připravit nějaké peníze navíc, když jste mi tak hezky poradila, jak to se dá snadno a rychle vyřídit.
Karin

#72 věhlas paní ředitelky

2012-11-22 18:22

Jsem speciální pedagožka a psychoterapeutka.Mezi mými známými je řada psychologů a pedagogů,kteří pracují v různých oblastech ústavní výchovy,náhradní rodinné péče a terapeutické práce s dětmi.Přes to,že v DÚ,ani v DD nepracuji,s celou situací jsem obeznámena.Překvapilo mne,kolik negativních zkušeností v odborných kruzích s touto paní jde napříč Prahou a přilehlým okolím.
Honza

#73 Děti ji neznají ???

2012-11-22 21:21

Velice zvláštní je, že v ústavu, který paní ředitelka Hrbková Hrudková řídí, ji děti stále neznají. Dětský domov Lety je součástí Diagnostického ústavu a děti z tohoto domova dodnes neměly možnost se s paní ředitelkou seznámit. Vídávají ji procházet jídelnou a ptají se kdo je ta paní??? Tak se snad postupně všichni seznámí s podobou své ředitelky. Zdá se Vám to normální???

Nepřihlášený uživatel

#74

2012-11-23 00:06

Absence funkčních kontrolních a bezpečnostních mechanismů téměř ve všem v naší zemi nás nutí podepisovat petice jako je tato. JPS

Nepřihlášený uživatel

#75

2012-11-23 01:36

Neznají ji děti a ona nezná je. Někteří lidi ji ještě ani neviděli...