PETICE ZA ODVOLÁNÍ Mgr. Hrbkové Hrudkové

Marta Vaňková (Haeringová)

/ #96 Podpora

2012-12-07 10:40

Ačkoliv jsem si nemyslela, že budu mít potřebu se do diskuze aktivně zapojovat, teď jí mám. V první řadě bych chtěla vyjádřit podporu Vám všem, kteří máte sílu bojovat za zájmy své i dětí a smekám před těmi, kteří to dělají veřejně a riskují i to málo, co dosud mají jisté.
Hodnotit chování a činy paní ředitelky mi nepřísluší, ačkoliv názor na ně mám, stejně jako odborná veřejnost či kolegové z jiných zařízení. Dlouhou dobu už ale mám pocit, o který se potřebuji podělit hlavně s paní ředitelkou - Blanko, nikdy jsem si nemyslela, že se budu stydět za někoho, s kým jsem studovala, ale je to tak. Mrzí mě, že máš tak špatný odhad na lidi a na prvním místě se zbavíš nejschopnějších profesionálů v zařízení, aniž bys jim dala šanci. Že ubližuješ lidem, kteří mají svou práci a svěřené děti rádi (a to není samozřejmost) a i když možná někdy dělají chyby, dělají je v dobré víře. Že hledáš negativa místo pozitivních a dobrých věcí, na kterých se dá vybudovat profesionální vztah s kolegy a společnou práci tak ještě posilovat.
V oblasti institucionální péče se pohybuji dlouho, osobně znám mnoho zařízení napříč republikou a jsem přesvědčená o tom, že v Dobřichovicích a Letech kolegové odvádějí opravdu velmi dobrou práci. Doufám, že ještě není pozdě a těžiště zájmu se vrátí tam, kde má být - tedy k dětem.
Přeji Vám všem klidné svátky a v novém roce splnění všech přání.