Petice na podporu Ferdinanda Porsche

Quoted post

Milan Bumba

#46 Re: Re: Geniální konstruktér

2013-12-03 09:56

#26: Petr - Re: Geniální konstruktér

Vážený pane, Porsche byl sice členem NSDAP a SS, ale tyto funkce dostal jako čestné, právě za své konstrukční výsledky. Podívejte se, kolik lidí bylo od roku 1948 v KSČ a jaké zločiny tato strana činila našemu národu. A dnes se lidé nestydí a komunisty volí dál. Tak co by jste ještě chtěl.

 

Odpovědi

Milan Bumba

#47 Re: Re: Re: Geniální konstruktér

2013-12-03 10:26:34

#46: Milan Bumba - Re: Re: Geniální konstruktér

Někteří z vás se tady hádáte o něčem, o čem nemáte ani páru. Seberte se a zajeďte si do rakouského města Gmünd in Kärnten, kde Porsche žil během války a kde měl také svou konstrukční kancelář a továrnu na výrobu prvních Brouků. Zde měl "utiskovat válečné zajatce z koncentráků" jak někteří tvrdí. Proč jej po válce žádný utiskovaný zajatec nezažaloval a proč nebyl Porsche za takové skutky odsouzen. Zeptejte se na to místních obyvatel, jak to bylo a zeptejte se jich také na to, proč v tomto městě mají městský park ve kterém je na čestném místě umístěna busta Ferdinanda Porsche, podle vás některých, válečného zločince? Proč právě v tomoto městě vzniklo soukromé muzeum Porsche, které zná celý svět?

Pokud vám to nestačí, přečtěte si knihu vzpomínek konstruktéra Hrdličky ze Škodovky, který byl během války direktivně převelen z Mladé Boleslavi pod Porscheho do Rakouska. Právě on tam píše, jak byl Porsche KE VŠEM SVÝM ZAMĚSTNANCŮM vstřícný a všem měřil stejně, ať to byl vězeň - dělník, nebo konstruktér násilně sem převelený nebo místní zaměstnanec. Porsche dělil lidi pouze na dobré a špatné pracanty.

Já se historii tohoto člověka věnuji již 30 let a už jsem si opravdu o něm přečetl mnoho stran textu nejen v různých knihách, ale i archívech po Evropě. Nikde jsem ale nenarazil na skutečnost, že by Ferdinand Porsche úmyslně komukoli ublížil, natož že by byl z nějaké své válečné činnosti po právu obviněn. Jeho konstrukce válečné techniky závisely na tom, že bohužel žil právě v té smutné době války a pokud si chtěl splnit svůj celoživotní sen lidového automobilu, musel konstruovat i válečnou techniku. Tak to prostě bylo, je a bude i v budoucnu.

Děkuji panu Reinerovi, ač jej osobně neznám, že založil tuto Petici a děkuji všem, kteří sem přidali hlas. Je mi jasné, že rozhodnutí Vratislavického magistrátu o odstranění cedulí již tato petice nezmění, ale těší mě, že ve svém přesvědčení o osobě Ferdinanda Porsche, že byl slušným člověkem a jen žil v mizerné době, nejsem sám.