Petice na podporu Ferdinanda Porsche

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice na podporu Ferdinanda Porsche

Petr

#26 Re: Geniální konstruktér

2013-12-02 12:50

#22: Tomáš Pečenka - Geniální konstruktér

Nechápu, jak můžete upřednostňovat kosntruktérské schopnosti člověka před jeho lidskými kvalitami, a jak můžete považovat za úplně v pohodě fakt, že byl členem SS. Bohužel dnešní mladé už historie nezajímá, jinak by nemohli podporovat nikoho, kdo byl v SS.

Ti, kteří nechtějí vyvěšovat cedule s Porschem, tak jen ctí památku těch, které SS (a Porsche byl členem SS, to je bez diskuse) mučila a vraždila. Nejde o závist, zášt nebo nenávist - ti lidé si prostě jen uvědomují, že lidský život má větší cenu než auťák, a že podporovat člena SS je zvrhlé. Nad svým charakterem by se naopak měli zamyslet ti, kteří tohle nechápou.


Nepřihlášený uživatel

#27 Re: Re:

2013-12-02 12:52

#18: - Re:

Přesně tak, doporučil bych všem, co podepsali tuhle petici, aby si o tom aspoň něco přečetli, nebo si promluvili s nějakým pamětníkem, protože oni vůbec nemají páru, co všechno má SS na svědomí.

náhodný kolemjdoucí

#28 Re:

2013-12-02 13:31

#25: Petr -

Díky za názor, možná se mlčící slušná většina probudí. Doporučil bych jim návštěvu Osvětimi.

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-12-02 13:35


Tomáš Pečenka
Jablonec nad Nisou

#30 Viz. příspěvek č.23

2013-12-02 15:32

#25: Petr -

Přečtěte si příspěvek č.23. Oháníte se historií a asi ji patrně neznáte. Porsche nebyl válečný zločinec.

Jarda

#31

2013-12-02 17:54

Po celém světě jezdí miliony pomníků F. Porsche a pr.el světa Vratislavice nezná nikdo. Čím to je?
TM

#32 Re: Viz. příspěvek č.24

2013-12-02 18:15

#30: Tomáš Pečenka - Viz. příspěvek č.24

Vy si přečtěte něco z literatury příspěvku č.18. Já jsem ji prostudoval, vy očividně nevíte nic. FP byl nacista a prominent režimu. Všechny pocty a privilegia nacistického režimu dobrovolně přijal. Je opravdu směšné a zároveň trapné, jak tady všichni bojujete za člověka, který se vzdal československého občanství a sloužil ochotně a dobrovolně Hitlerovi. V případě konečného vítězství nacismu byste v nejlepším případě skončili jako honáci krav v Argentině.


Nepřihlášený uživatel

#33 Re: Viz. příspěvek č.24

2013-12-02 18:24

#30: Tomáš Pečenka - Viz. příspěvek č.24

Porsche byl nacista - to je bez diskuze. A to by slušným lidem mělo stačit k tomu, aby ho neuctívali.

Petr

#34 Re: Re:

2013-12-02 18:25

#28: náhodný kolemjdoucí - Re:

Problém je bohužel v tom, že ti, kteří nejsou fanatičtí fandové aut, o téhle petici ani neví, takže se k ní ani nemohou vyjádřit.

TM

#35 Re: Re: Re:

2013-12-02 18:45

#34: Petr - Re: Re:

Lidé činí špatné skutky většinou z nevědomosti. Ta touha a sny o jízdě ve sporťáku (vlastním) je zaslepuje. Jen mě překvapuje, že se tak bezelstně podepisují. Třeba si na ten podpis vzpomenou, až vybřednou z té naivity a třeba si něco o FP přečtou.

Aleš Reiner

#36

2013-12-02 22:11

Pochybuju že všichni kdo podepsali mají doma v garáží Porsche. Já osobně Porsche nevlastním a ani po něm netoužím. Ani  nemám kdo ví jakou zalibu v autech, jako spíš v technice celkově. Tohle je úvaha na úrovní první stupně obecný školy....Asi jako: Ten chlápek nemá vlasy, tak to bude asi krvežíznivej nacista....

Když jsme teda u toho moralizování, tak zrušme i osvobozenecké pomníky rusů a američanů. Rusové na záčátku války dávali poměrně vydatnou pomoc řežimu AH no a Amící už rozpotali tolik válek, kde podle vašeho měřítka bylo zmařeno hodně životů, že si taky žádný pomník nezaslouží, že? A zákážeme i katolickou církev, vždyť o těch křížových výpravách, to byly docela jatka. Na a co islám, pro ten už taky pár lidí zařvalo, tak ho taky zrušíme. Potom bych pověsil všechny konstruktéry zbraní a zničil všechny zbraně na světě. No a potom to tady bude úplně sluníčkové krásný.....

Vás bych chtěl poznat osobně...

Na všechny jeden metr, ano?


Nepřihlášený uživatel

#37

2013-12-02 22:15

Nechápu v čem je problém. Někdo chce na sebe upoutat a začne tahat špinavé prádlo. Jediný člověk co by k tomu mohl něco říci už nežije. A co tak zrušit kostely a tak .. vždyť kněží a lidé kteří zabíjeli ve jménu Boha dnes od státu dostávají miliardy korun a všechny nás to zadlužuje. Pokud se chtějí zviditelnit ať rejpou do tohoto a né do Porscheho. A co pronajmeme reklamní plochu a tam budeme Porscheho oslavovat.

Zamne 100% podpora
Jaroslav K.

#38 Re: Re: Geniální konstruktér

2013-12-02 22:22

#26: Petr - Re: Geniální konstruktér

A co když členem musel být? A co když to dělal aby sám přežil. Byl jste tam??? Papežové nechali jménem Božím povraždit a umučit miliony lidí!!! nebo to snad není podložená historie? Dnes těmto lidem vracíme majetky za miliardy a přitom jim vracíme to co předtím než to vlastnili ukradli. Nebo snad ne??? Ale chápu to Boha nikdo nesesadí ale lidi kolem SS. Jistě Já chápu že to byl hnus co se dělo za války, ale je to historie proboha. Já nechápu proč třeba nezbouráme vše co nechal postavit Hitler. Všechny dálnice, mosty a tak. Vždyť kvůli tomu zemřelo statisíce lidí o život. No jo to potřebujeme tak to se bourat nebude. Ale jedna cedule .. to někomu rozhodně prospěje a jsme si jist, že jak ji sundáte tak se všem uleví a budeto. Možná když by o tom nikdo nemluvil a přijal to jako holou historii tak by tam ta cedule mohla zůstat a byl by klid stejně jako když jedete po německé dálnici nepřemýšlíte nad tím kolik zemřelo lidí při její stavbě.


Nepřihlášený uživatel

#39 Re:

2013-12-02 22:26

#36: Aleš Reiner -

No každý porsche nemáá, ale hodně lidí má VW,škodu, seat, audy a mnoho dalších značek, které vlastní porsche. Tedy každý majitel této značky má doma svoje malé porsche.

Aleš Reiner

#40 Soud

2013-12-02 22:30

Takže ještě jednou pro ty kterým to pomaleji myslí:
F Porsche byl SOUZEN a shledán NEVINNÝM, protože se neúčastnil žádných VÁLEČNÝCH ZLOČINŮ. Je mi jasný, že některý lidi jsou chytrý jako rádio, takže POKUD MÁTE NOVÉ DŮKAZY NEBO SNAD CHYTŘEJŠÍ NEŽ MEZINÁRODNÍ TRIBUNÁL, MŮŽETE VZNÉST NÁMITKU ONI SE S TÍM URČITĚ MILE RÁDI BUDOU ZABÝVAT. Pokud nemáte žádné důkazy, nevim kdo vám dává právo zpochybňovat platný výsledek soudu. 

Dovolím si takovou malou dedukci s pomocí VAŠICH myšlenkových pochodů:
Tak vemte si dejme tomu takovýho dnešní padesátníka s vysokoškolským titulem. Tento člověk musel titul získat za bývalého režimu, kde se určitě na vysokou školu nedostal nikdo ,,nevhodný,,. Takže takový člověk by dejme tomu byl ve straně, ale to jen proto aby si mohl dodělat v klidu školy a využít svůj potenciál v nějakým lepším povolání, napříkald někde ve výzkumu. Tak a teď se dostávám k VAŠÍ BRILANTNÍ DEDUKCI... takže tenhle člověk byl komunista, mlátil lidi do hlavy při sametce a popravil pár nepohodlných lidí. Tleskám...parádní dedukce....

Aleš Reiner
Nepřihlášený uživatel

#41 Re: Re:

2013-12-02 22:32

#39: - Re:

Takže můj starej Passat B5 je Porche? Diesel Porche? Porche v kombiku? :D

Dostal jste mě....

To je asi jako říct...Porche má čtyři kola takže vlastně všechny auta jsou Porche. Myslim že nedávné obchodní tahy nemění nic na tom že krom Brouka, T1, T2 a možná pár dalších nemá žádnej Volskwagen s Porsche společný ani 1%....

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2013-12-03 06:29


Náhodný čtenář

#43 Re: Soud

2013-12-03 06:40

#40: Aleš Reiner - Soud

Pane Reinere!
Měl byste si o FP opravdu něco přečíst. Vaše argumentace je velmi chabá. Morálka versus moc, o to tu jde. Lidství proti barbarství. K tomu, že FP svůj boj se svody moci prohrál, nepotřebuje být odsouzen mezinárodním tribunálem. To je každému vzdělanému člověku jasné. O nasazení vězňů z koncentračních táborů ve svém podniku jednal osobně a z vlastní iniciativy i s Heirichem Himmlerem (cíl: dodejte vězně, já dodám SS přednostně auta - za to dostal SS-Prsten cti). Argument, že to dělali i jiní, neobstojí. Těmto lidem se památníky a pomníky za veřejné peníze nestaví.
Náhodný čtenář

#44

2013-12-03 07:39

Pane Reinere!
Ještě jedno malé doplnění. Je uklidňujícím zjištěním a jsen tomu velmi rád, že v dnešním demokratickém Německu by Vaše petiční akce neměla šanci na úspěch. Kdo dnes v Německu a německy mluvících zemích obhajuje libovolného bývalého nacistu, je společensky znemožněn (viz seriál Derrick - herec Horst Tappert byl členem SS, Vídeňská filharmonie - polovina členů byla v NSDAP, atd.). Vaše petiční akce je pouze ukázkou, co všechno se může stát v Čechách!
Aleš Reiner

#45

2013-12-03 08:38

Proboha, tak pokud máte s verdiktem soudu, který ho shledal nevinným problém, tak vzneste námitku. Stěžujte si třeba až do Bruselu, ale já ten verdikt uznávám tak mi necpěte co si mám nebo nemám přečíst. Prostě byls hledán nevinným a tečka. Zřejmě máte nějaké nové důkazy, kterýma můžete svoje pochybnosti podložit, pokud ano předejte je určeným orgánům a dejte nám už proboha pokoj pane Jirásko....
Milan Bumba

#46 Re: Re: Geniální konstruktér

2013-12-03 09:56

#26: Petr - Re: Geniální konstruktér

Vážený pane, Porsche byl sice členem NSDAP a SS, ale tyto funkce dostal jako čestné, právě za své konstrukční výsledky. Podívejte se, kolik lidí bylo od roku 1948 v KSČ a jaké zločiny tato strana činila našemu národu. A dnes se lidé nestydí a komunisty volí dál. Tak co by jste ještě chtěl.

 

Milan Bumba

#47 Re: Re: Re: Geniální konstruktér

2013-12-03 10:26

#46: Milan Bumba - Re: Re: Geniální konstruktér

Někteří z vás se tady hádáte o něčem, o čem nemáte ani páru. Seberte se a zajeďte si do rakouského města Gmünd in Kärnten, kde Porsche žil během války a kde měl také svou konstrukční kancelář a továrnu na výrobu prvních Brouků. Zde měl "utiskovat válečné zajatce z koncentráků" jak někteří tvrdí. Proč jej po válce žádný utiskovaný zajatec nezažaloval a proč nebyl Porsche za takové skutky odsouzen. Zeptejte se na to místních obyvatel, jak to bylo a zeptejte se jich také na to, proč v tomto městě mají městský park ve kterém je na čestném místě umístěna busta Ferdinanda Porsche, podle vás některých, válečného zločince? Proč právě v tomoto městě vzniklo soukromé muzeum Porsche, které zná celý svět?

Pokud vám to nestačí, přečtěte si knihu vzpomínek konstruktéra Hrdličky ze Škodovky, který byl během války direktivně převelen z Mladé Boleslavi pod Porscheho do Rakouska. Právě on tam píše, jak byl Porsche KE VŠEM SVÝM ZAMĚSTNANCŮM vstřícný a všem měřil stejně, ať to byl vězeň - dělník, nebo konstruktér násilně sem převelený nebo místní zaměstnanec. Porsche dělil lidi pouze na dobré a špatné pracanty.

Já se historii tohoto člověka věnuji již 30 let a už jsem si opravdu o něm přečetl mnoho stran textu nejen v různých knihách, ale i archívech po Evropě. Nikde jsem ale nenarazil na skutečnost, že by Ferdinand Porsche úmyslně komukoli ublížil, natož že by byl z nějaké své válečné činnosti po právu obviněn. Jeho konstrukce válečné techniky závisely na tom, že bohužel žil právě v té smutné době války a pokud si chtěl splnit svůj celoživotní sen lidového automobilu, musel konstruovat i válečnou techniku. Tak to prostě bylo, je a bude i v budoucnu.

Děkuji panu Reinerovi, ač jej osobně neznám, že založil tuto Petici a děkuji všem, kteří sem přidali hlas. Je mi jasné, že rozhodnutí Vratislavického magistrátu o odstranění cedulí již tato petice nezmění, ale těší mě, že ve svém přesvědčení o osobě Ferdinanda Porsche, že byl slušným člověkem a jen žil v mizerné době, nejsem sám.

Aleš Reiner

#48 Milan Bumba

2013-12-03 11:22

Velmi dobře řečeno, tleskám a za tento názor se můžu postavit. Moje vyjadřovací schopnosti určitě nejsou na takové úrovni jako má třeba pan Bumba, ale myslím že v jádru jsme chtěli oba říct to samé. Díky.

Myslím že nikdo z nás tady nepopírá fakt že byl členem NSDAP a SS. Stejně tak nechceme popírat fakt že se (bohužel) narodil ve Vratislavicích. Pouze popíráme to že se podílel na válečných zločinech, tudíž nemůže být žádná řeč o tom že to byl špatný člověk jako ostatní váleční zločinci. Jak prosté. Proč to někdo nedokáže pochopit a pořád nám předhazuje něco co jsme nikdy neřekli?

Josef Friedrich
Nepřihlášený uživatel

#49 Re: Re: Geniální konstruktér

2013-12-03 19:30

#26: Petr - Re: Geniální konstruktér 

 Zamyslet by jste se pane měl vy! Motáte tady hrušky s jablkama! Nikdo tady neoslavuje a nepodporuje SS, ale myslím že přínos pro lidstvo jako takový! Je zde řeč o člověku, který dokázal posunout automobilový průmysl kupředu a to v mnoha směrech, né o zrůdě která by posílala lidi do plynu! Mám zato, že bez členství v SS by nikdy neměl prostor pro svou práci kterou tak miloval a kterou žil. Zcela jistě vám uniklo, že lidé, kteří se pod tuto petici podepisují, znají historii jistě lépe než vy, a nejedná se zde ve valné většině o mladé, ale o znalé. 


Nepřihlášený uživatel

#50

2013-12-03 21:48

Jen hlupáci a ubožáci, co nikdy nic nedokázali, hledají formální, a někdy velmi nízké, důvody, jak odepřít uznání těm, co v životě něco dokázali.