Petice na podporu Ferdinanda Porsche

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice na podporu Ferdinanda Porsche

Aleš Reiner

#126 Re: Re:

2013-12-10 13:41

#125: Rena - Re:

Kde uvádím že by se měl FP uctívat? To se musim smát, protože to zní jako kdybych vedl snad nějaký kult. Nebo jste si to zas špatně přečetla? Myslim že cedulka, která oznamuje že Vratislavice jsou rodištěm FP není rozhodně žádné uctívání, nebo snad ano? To je opravdu velmi zcestná představa. Ještě zdůrazním mluvíme tu celou dobu o malinkaté cedulce při vjezdu do obce, není tu rozhodně řeč o nějaké soše, pamětní mramorové desce atp.

Ano, máte pravdu nemá cenu zde diskutovat a určitě máte lepší věc na práci. Přeji krásný zbytek dne.

Vypůjčil jsem si ze stránek pana Milana Bumby obrázek, aby si všichni mohli udělat obrázek o té cedulce, která podle paní Jiráskové UCTÍVÁ Ferdinanda Porsche. Každý si může udělat sám obrázek. Já si uctívání představuju jinak.

http://www.porsche-club.cz/images/stories/Ferdinand_Porsche/Cedule.jpg...

Grammator

#127 Re: Re:

2013-12-10 20:45

#124: Evžen Huml - Re:

aha, Čechy, Čechům, tuším že SSáci si říkali něco podobného... možná by jsme měli z historie vymazat všechny známky o všech nacistech... najednou je každej hrdej Čech... to už není ani k smíchu...


Nepřihlášený uživatel

#128

2013-12-11 20:04

Stvanice proti Porschemu je pozůstatek bolsevicke demagogie a hnusne propagandy,Meli by jsme si vazit takových rodaku

Nepřihlášený uživatel

#129

2013-12-11 20:42

Silne pochybuji ze byl konstrukter Porsche v SS,ale i kdyby je to jen clenstvi které neznamena ucast na zločinech,samo o sobe to nic neznamena
Marek

#130 Re: Smutné...

2013-12-12 07:55

#73: Baghira - Smutné... ...na druhou stranu tu stejná část čechů naprosto nepochopitelně velebí člověka, kterej byl sudeťák, byl v SS... navíc podporoval celou německou válečnou mašinerii a aktivně se účastil na vyzbrojování Wehrmachtu a SS...ano je to smutné, ale pro český národ naprosto pochopitelné.

mate pravdu, je to typicke. treba takovy Karl Got, nema ani ceske jmeno a za komunistu aktivne podporoval totalitni rezim tim ze do nej privadel zahranicni kapital.

Marek

#131 Re: žádný důkaz o zločinu????

2013-12-12 11:55

#112: Rena - žádný důkaz o zločinu???? A například to, že AKTIVNĚ využíval otrocké prace vězňů z koncentračních táborů ve svém závodu vám nepřipadá jako zločin? Slovem aktivně, myslím skutečně aktivně, tzn. ze si vězně "objednával", věděl, v jakých podmínkách pracují a žijí a přímo tyto podmínky vytvářel. Uvědomte si, že pod pojmem vězni je nutné vidět obyčejné nevinné lidi, nešlo o žádné vrahy a násilníky. Myslíte si snad, že tak inteligentní člověk, jakým FP bezpochyby byl, nevěděl, za co jsou tito lidé vězněni?
Jinak SS byla organizací, která je označována jako zločinecká. Členství v ní bylo DOBROVOLNÉ a již pouhé členství lze považovat za zločin

uz to bylo mnohokrat napsano, ale asi jen zridka cteno:

1, Schindler takze aktivne zamestnaval "vezne" z koncentracnich taboru a s jejich pomoci vyrabel opravdove zbrane - primarne urcene k zabijeni, ne primarne urcene k transoportu. a take byl dost inteligentni aby vedel za co jsou vezneni. I jeho vezni byly vdecni ze jsou usetreni hruz koncentracnich taboru.

2,  doborvolne clenstvi v NSDAP a SS bylo asi tolik doborovolne co odmitnuti clenstvi v KSC pred 40ti lety - a dokud nebude verejne pranyrovano clenstvi v KSC, dokud nam bude bezelstne vladnout AKTIVNI clen STB, tak povazuji PROSTE clenstvi v SS za stejne zlocinne jako treba clenstvi ve skautu.

Grammator

#132

2013-12-12 14:00

tady se z obou stran nějak moc škatulkuje, nebudu vyčítat nikomu členství v čemkoli, ani v sektě, ani členství v církvi, prostě nic, budu ho hodnotit jako člověka, a ne jen jeho skutky, ale i jeho motivy k nim, zavrhování celých skupin kvůli malichernostem je to, co potom využívají oportunisté jako Hitler, Stalin atd. Antisemitská byla v první polovině 20. století, včetně Francie, Československa, Británie a dokonce i rasismem prorostlá USA nebyl ideál demokracie pro všechny, tak tu laskavě přestaňtě bazírovat nad tím, kdo byl členem toho či onoho, běžte před Liebegovku do parku a tak dlouho si čtěte ten nápis v zrcadle, než vám to konečně dojde...
Marek

#133 Re: Re:

2013-12-12 15:52

#125: Rena - Re: rovněž vám bych doporučila nějakou literaturu, třeba Hitlerovi manažeři - Guido Knopp, již to zde padlo, např. příspěvěk č.18.

pokud budeme zklouzavat do konspiracnich teorii, tak zahodte veskere vydobytky moderni doby, protoze podle konspiracnich teorii je nejvetsi chemicky gigant (firma basf) zosnovatelem druhe svetove valky, no a bez teto firmy bychom nemeli prakticky nic na co jsme dnes tak automaticky zvikli.

 

>>> Celou diskusi jsem četla, jen se radši řídím informacemi uznávaných historiků než různých samozvaných soukromých badatelů. A že nebyl FP odsouzen? To ještě neznamená, že si zaslouží být uctíván. <<<

nema byt uctivan proto ze nebyl odsouzen, to tak trochu prekrucujete fakta, ma (a je) uctivan pro svou tecnickou genialitu. stejne Albert Einstein neni uctivan proto ze ho nikdo neobvinil (a proto ani neodsoudil) za pomoc pri vyrobe atomove bomby, ale proto ze byl genius.


Nepřihlášený uživatel

#134

2013-12-13 10:59

Nevim proc nekomu vadi pametni deska konstruktera Porsche,kdyz sjou ulice plne soch a nazvu komunistickych zlocincu
z Jihlavy

#135 Re: Geniální konstruktér

2013-12-13 11:24

#22: Tomáš Pečenka - Geniální konstruktér 

Zdravím a plně souhlasím. Nechápu tenhle český národ a stydím se,že jsem Češka.A to nejde jen o tenhle případ.

Myslím,že tohle je jediný národ, který se ještě nevyrovnal s válečnou minulostí a vůbec se svou historickou minulostí.

A když to napíši hodně primitivně -  teplé peřiny po odsunutých Němcích asi nikomu nevadily a to se týká všech naplavenin v pohraničí a bývalých německých oblastech.

 

Přeji pěkný den 

 

Jan Hegr

#136 Jan Hegr

2013-12-13 11:52

Zeptám kolik lidí bylo za komunistů v jejich straně? Dokážu si představit že 90 procent! Kolik lidí se k tomu dnes hlásí? Řekl bych tak 10 procent! Kolik významných lidí kteří něco dokázali? Řekl bych skoro 100 procent jinak by o nich nikdo nevěděl to samé v bývalém SSSR dnes jsou to uznávaný vědci a vynálezci! Kdo mohl za to že v době pana Ferdinanda zde byli Fašisti urči tě ne pan Ferdinand! Děte tady všichni vy odpůrci do o nech míst protože mě připadá že jste závistivci co v životě nic nedokázali a ani nedokážou tak se snažíte zviditelnit tím že pořád někoho špiníte a pomlouváte! Všichni co tady špiníte budu psát pan Ferdinanda Konstruktéra který je známí v celém světě napište co jste dokázali vy a jestli mu saháte alespoň po kolena! Protože by jste měli nejdříve si zaméct před svým prahem spoustu z vás kritiků co zde píšete píšete anonymně proč? protože se bojíte a protože možná sami nemáte čisté svědomí!

Nepřihlášený uživatel

#137

2013-12-13 12:45

Dobrý den, pana Porsche uznává celý svět a jeho um a technická řešení jsou dodnes obdivovány špičkovými odborniky po celém světě.na tohoto rodáka bychom měli být hrdí a je smutné že jsou lidé kteří to neuznávají a chtějí odstranit pamětní desku.Můj názor na působení p. Porsche v SS a NSDAP - domnívám se že nemohl nic jiného dělat pokud chtěl zůstat u své prácé, stejně tak jako mnoho komunistů kteří dnes nejsou komunisty, ale určitě by tam opět byli kdyby se to otočilo. děkuji jaromír Bednář
Gryf

#138 kdo lže, ten i krade

2013-12-15 08:01

Ukradli jim majetek, vzali si jejich životy a teď by je ještě chtěli vymazat z historie. Doba díkybohu pokročila a totalitní myšlení už není v kurzu.
Milan Bumba

#139 Re: Re: Re:

2013-12-15 12:04

#126: Aleš Reiner - Re: Re:

Už několik dní marně přemýšlím o tom, oč vlastně panu Hrstkovi a Jiráskovi ve Vratislavicích jde, že neustále plivou na památku geniálního automobilového konstruktéra 20. století, který byl tímto titulem v roce 2000 oceněn i světovou automobilovou nadací. Co oni dva pánové ve svém životě tak významného dokázali, že si přivlastňují právo dnes, po více jak 60 letech vytahovat již dávno zapomenutou válečnou špínu na Ferdinanda Porsche, která mu nebyla mimo jiné nikdy potvrzena žádnými válečnými soudy. Myslíte si, že kdyby byl Ferdinand Porsche skutečný válečný zločinec, že by jej světově známý židovský aktivista a lovec válečných zločinců Simon Wiesental nechal na pokoji? Je mi opravdu smutno z toho, že se k tomu nyní propůjčila i místní židovská obec.

Podívejte se ale do Německa? Jak se jmenuje celým názvem automobilka Porsche? Tato světoznámá automobilka sportovních automobilů nese od svého vzniku až do dnešních dnů stejný a hrdý název: Dr.Ing.h.c. Ferdinand Porsche AG. Myslíte si, že by si tak významný a světově známý podnik mohl ponechat bez povšimnutí jiných ve svém názvu jméno "válečného zločince" ???

Asi je v Čechách v myšlení některých lidí něco špatně.

A mimochodem, na památníku Ferdinanda Porsche ve Vratislavicích nad Nisou připomínka Porscheho válečné činnosti je dost jasně napsaná, takže se nic nezakrývalo. Ale ani to některým nestačí a nejradeji by vše zrušili a zakázali. To se ale nestane!!! Porsche srazy v rodišti Ferdinanda Porsche pořádám přes 20 let a budu je pořádat dál. Po této smutné epizodě ale ještě s větší razancí. Jsem přesvědčen o tom, že těm rejpalům se to náležitě vymklo z rukou a tato epizoda k propagaci Ferdinanda Porsche naopak prospěla, místo aby jej vymazala. Již se těším, že 5. září 2014 přijede do Vratislavic nad Nisou dvojnásobek automobilů Porsche, než jezdil doposud, a nebudou to jen lidé z Čech, ale celé Evropy. Již nyní se mi tito lidé hlásí. A myslíte si, že nás rozeženou za mějakou propagaci nacismu? Hloupost. Bude to současná propagace svobody a demokracie, propagace sportovních automobilů Porsche, které nám s velkou vervou zakazoval již komunistický režim. Když jsem v roce 1985 pořádal první sraz Porsche v tehdejším Českoslovenku, byl jsem předveden k velmi nepříjemnému výslechu za propagaci západu. Ani komunisté ale na mne tehdy nevytáhli zaklínadlo "podpory válečného zločince". Prostě k tomu neměli důkazy. A to je asi závěr této trapné kauzy, která ze všeho nejvíc neuškodila Ferdinandu Porsche, ale jen a jen samotným Vratislavicícm nad Nisou.

 

Tomáš Pečenka
Jablonec nad Nisou

#140 Re: Re: Re: Re:

2013-12-16 09:33

#139: Milan Bumba - Re: Re: Re:

Lépe by to nikdo nenapsal, než-li pan Milan Bumba. Výstižné a přesné. Na srazu jsem nikdy nebyl, neb sportovní vozidlo značky Porsche nevlastním. Srazu a srazů se samozřejmě začnu zúčastňovat také, abych uctil památku pana Ferdinanda Porsche a i já dokázal, že v našem státě má a musí být svoboda a demokracie bez pomluv, urážek a spekulativních obviňování nevinných osob. A také začínám silně uvažovat, že si nějaký sportovní automobil této velmi známé a uznávané značky pořídím také.


Nepřihlášený uživatel

#141

2013-12-16 12:10

historii nezměníme ale zatajovat ji to je největší zločin, který dělali bolševici:)

 

přeji hezký den a p. Porsche (ho) si moc vážím..:)

Pavel

#142 Pamatnik

2013-12-16 12:49

#139: Milan Bumba - Re: Re: Re:

Pripominka valecne minulosti pana Porsheho je na "pamatniku" dost jasne popsana asi tak mesic (netahejte mne prosim za slovo, pokud jsem to presne netrefil). Text byl doplnen teprve nedavno a to az na natlak pana Hrstky a Jiraska a pravdepodobne take v souvislosti se zmenou starosty.

Do te doby se tato cast jeho minulosti ZATAJOVALA, alespon na pamatniku, ktery byl mimochodem postaven z verejnych penez. To vy moc dobre vite, takze nechapu, proc to zde popisujete tak, jako by cinnost techto aktivistu byla zbytecna, protoze pravda byla na pamatniku odjakziva napsana.


Nepřihlášený uživatel

#143

2013-12-16 14:54

V zemi kde volně pobíhají komunističtí vlastizrádci a společnost jim navíc dovolila účast v privatizaci a následně podnikat (když znárodňovali, tak co mají co podnikat?), jsou podobné snahy pouhou léčbou mindráků několika zakomplexovaných jedinců nebezpečně manipulujících s veřejným míněním. Ale to bylo komoušům vždycky vlastní, že?!

Nepřihlášený uživatel

#144 Re:

2013-12-17 15:41

Já bych si dovolil odpovědět na některé připomínky pana Petra.

Pro nás, stejně jako zřejmě pro Vás, je lidský život na prvním místě. Nikdo z nás co podepsal tuto petici nerozporuje, že SS a celý německý systém byl vražedný a nelidský. Ale napsat, že Porsche se dobrovolně přidal k vraždění tisíců nevinných lidí je trošku přitažené za vlasy. Pokud je to tak, jak píšete, předpokládám, že k tomu máte důkazy, které můžete zveřejnit. Pokud tak učiníte, dám Vám veřejně za pravdu.

Dále bych se Vás chtěl zeptat, z jakých zdrojů jste čerpal inspiraci pro svůj příspěvek. Zdá se mi, že jsou to jen obecné formulace, které nejsou podloženy relevantními informacemi. 

Bohužel nejsem zaregistrován, tím pádem, aby můj příspěvek nebyl anonymní, se podepisuji

Ondřej Brom

Ladis 121

#145 FP a SS

2013-12-18 12:02

Ono v dnešní době je strašně populární někoho odsoudit a nevidět za tim pozadí. Tehdy se v sudetech rozmáhal vliv Henleinovy NSDAP a německého nacismu obecně. Ferdinand Porsche byl konstruktér vozů, člověk, kterej žil pro automobily, byly pro něj celej život. Když viděl, jak se rozšiřuje vliv nacistů v Čechách, došlo mu (protože nebyl debil), že s velkou pravděpodobností, když dojde k válce, budou české továrny zabrané němci a přetransformované na zbrojní průmysl, aby se tomuto vyhnul a moh se nadále věnovat své životní lásce, přidal se na stranu němců, což následně přineslo svoje plody. Ano, stal se členem SS, dostal vyznamenání, ale za co? Určitě to nebylo za to, že by vyvraždil vesnice nebo něco podobného.

Ono v podstatě podobný věci se děly za komunistů, spousta lidí se k nim přidala jen proto, aby se mohla věnovat své věci - a za to je neodsuzuje nikdo. Přitom komunisti byli stejný svině jako nacisti, akorát to dělali potichoučku v ústraní.
Spravedlnost

#146 Re: FP a SS

2013-12-18 14:02


Nepřihlášený uživatel

#147

2013-12-18 14:24

Některým pánům zastupitelům také nikdo nevyčítá komunistickou minulost jejich rodičů.KSČ byla také zločinecká organizace!

Nepřihlášený uživatel

#148

2013-12-18 14:29

Některým pánům zastupitelům také nikdo nevyčítá komunistickou minulost jejich rodičů.KSČ byla také zločinecká organizace! Pokud p.Hrstka pochází z Vratislavic,je třeba připomenout jeho předky jako členy KSč z doby totality!
Ládis 121

#149 obecně

2013-12-19 04:41

Já co tak poslední dobou koukám, spousta komančů háže špínu na nácky, jen proto, aby odpoutali pozornost od jejich komunistický minulosti .... šmejdi ... nebo prostě obecně ... poukazujou na "špínu" druhejch, aby jejich vlastní špí na zůstala v pozadí ... a bohužel i tohle dělá současný vedení Vratislavic


Nepřihlášený uživatel

#150

2013-12-19 19:02

A zrčitě ten k*kot starosta jezdí ve VW...