Petice na podporu Ferdinanda Porsche

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice na podporu Ferdinanda Porsche


Nepřihlášený uživatel

#151

2013-12-20 20:06

Myslím, že se jedná o stále živenou národnostní nesnášenlivost. U nás má stále prostor, asi se to záhadným způsobem vyplácí....
ivan

#152

2013-12-20 20:40

Já si myslím, že pan starosta chce hlavně prožít klidné volební období a potřebuje si nad celou věcí pěkně umýt ruce, aby si to nerozházel ani na jedné, ani na druhé straně a tak se schovává za jakéhosi obecního právníka. Obavě, kvůli žalobě, skrze nápisu na vjezdových cedulích, se musím pousmát, ta by měla opravdu velkou šanci na úspěch. Jestlipak ve Vratislavicích neslyší trávu růst?


Nepřihlášený uživatel

#153

2013-12-21 08:13

v minulosti vždy bývalo, že velmi schopní lidé holt museli narukovat do stran, které byly v tu dobu u moci ať se jednalo o komunisty či nacisty. pan Porsche byl genius, který si zaslouží, aby měl své pevné místo v historii automobilového průmyslu hned vedle pana Forda či obuvnického magnáta Tomáše Bati.
bobedelweiss - bydliště Vratislavice

#155 NACISTA jak svině !!

2013-12-21 18:07

Tak byl to především konstruktér motorů do tanků, náklaďáků a Kdf pro Wehrmacht a Waffen-SS, byl to nacistický karierista , dnes by se řeklo - jeden z Hitlerových manažerů. Vzdal se Československého občanství, přijal občanství Velkoněmecké Říše, svou naprostou oddaností národnímu socialismu - konstruováním pro válečný průmysl - pomáhal Hitlerovi porobit a ovládnout celou Evropu. Následoval svého Vůdce a plnil jeho přání v oblasti konstrukce pro vojenskou mašinerii. Jeho členství v SS jen podtrhuje jeho bezpáteřnost a to, jak moc jel systému "po srsti".
NIKDY neudělal nic, čím by Hitlerovi zabránil pokračovat ve válce, NIKDY neudělal nic proti systému, NIKDY neudělal žádnou sabotáž na zbrojní výrobě,
VŽDY plnil zadání - lepší a rychlejší stroje na zabíjení lidí.
Osádky ruských a amerických tanků které spálila německá technika s Porscheho motory by to asi viděly stejně kdyby válku přežily.
V přepadových vozech Steyr 1500A s Porscheho motory se jistě nejezdilo na výlety ale jezdilo se zabíjet lidi.

On těsně spolupracoval s katy Českého národa proboha! Po válce když by ji Němci vyhráli byste sotva nějaký brouky sbírali, protože byste tu nebyli !!! Jako méněcená rasa buď za prací na východě nebo vyhlazeni!

A SAMOZŘEJMĚ MĚL JINOU MOŽNOST A MOHL SE ZACHOVAT JAKO ČESTNÝ ČLOVĚK A NEMUSEL SPOLUPRACOVAT A BÝT NACISTOU - mohl emigrovat do USA jako třeba genius Einstein.

To je úhel pohledu historie a pravdy.
Nemusí se líbit ale s historií už nikdo nic neudělá.

#156 Neskutečné!

2013-12-21 18:27

Neskutečné!!!!! Nikomu nevadí stejná praxe s lidmi z koncentráků úplně stejně využívala rodina Karla Schwarzenberga. Velmi aktivně a velmi finančně zainteresovaně pracovali pro Hitlera a pro Heydricha a nikomu to nevadí??? Mám dojem, že to je mnohem horší zlo než to co hlásáte. Takže posuzujte všechny stejně. Dovedu si představit proč byl pan Porsche aktivní nebo lčenem SS stejně jako tisíce lidí u nás za komunistů byli členy jen proto, že chtěli vzdělání, dobrý život pro děti a přesto nebyli posluhovači ksč. Ale byli z nutnosti členy. Tomu věřím více, než tomu člověku, který rozpoutal tento lynč, který je naprostý nesmysl. Tisíce cikánů a tisíce českých lidí dostal Schwarzenberg do koncentráků ze svých lesů a polností jen za práci. Když nemakali, vrátili se do koncentráků ke zplynování. A tento člověk si dovolí kandidovat na českého prezidenta, kdy dostával od Bílé Hory majetky za likvidace českých pánů po celou dobu historie této země. A je to zdokladované také. Ale to zřejmě nikomu nevadí.

Nepřihlášený uživatel

#157 Re: NACISTA jak svině !!

2013-12-21 19:39

#155: bobedelweiss - bydliště Vratislavice - NACISTA jak svině !!

bez dementa tvého ražení bych se v české kotlině klidně obešel...

Great Chicago

#158 Herr Edelweiss comments no. 155

2013-12-21 22:30

Am I living in a country where people are full of hatred? Or am I dreaming? If after 70 years citizens can not reconciliate with the past, then nobody can help them. Just look around in Europe, old enemies shake their hands, wictors of war help the defeated nations, hatred is not in anymore, if you did not notice.
But Herr Edelweiss has his own truth, probably one of few who was vehemently fighting the communist tyrany, or is it just my wishfull thinking? Sort of "nice guy" who knows it all, perhaps you could help this country from the gutter it is in? If you put your knowledge into something valueable, maybe you could be as famous as Professor Ferdinand Porsche, but I doubt that.
Your half truths about Ferdinand Porsche are not anymore fashionable, you should have presented these the time he was tried, obviously he would have walked from the court a free man anyway.
If you would like to change this world, then do something constructive, for axample to improve the life in this country, one always begins on his own doorsteps, don´t you know? It seams to me in the Czech society is too much hatred, envy, dishonesty and many more negative characters which bring citizens into despair.
Do me a favor, only once hear the Porsche engine and maybe you will change your mind about Ferdinand Porsche, but that is only my opinion.



Aleš Reiner
Nepřihlášený uživatel

#159 Re: Herr Edelweiss comments no. 155

2013-12-21 22:37

#158: Great Chicago - Herr Edelweiss comments no. 155

Great Chicago :  It seams to me in the Czech society is too much hatred, envy, dishonesty and many more negative characters which bring citizens into despair.

 

Its very sad my friend, but I must agree with it. This is the reason why I started this petition. Thx for support and sorry for my very bad english :)

Aleš


Nepřihlášený uživatel

#160

2013-12-22 21:03

Vzkaz pro starostu Vratislavic:LIDSKÁ BLBOST JE JEDINÉ NEKONEČNO,KTERÉ JDE PRAKTICKY DOKÁZAT!
Jaruška KRÁLÍKOVÁ

#161 Z OSTUDY KABÁT

2013-12-26 04:37

.... "SPRÁVNĚ" !!!! I V DNEŠNÍ DOBĚ SE MUSÍ, TEN CO KDYSI NĚCO DOKÁZAL, PO ZÁSLUZE POTRESTAT (ještě že se toho PAN Porsche nedožil)
Marek

#162 Re: NACISTA jak svině !!

2013-12-27 13:25

#155: bobedelweiss - bydliště Vratislavice - NACISTA jak svině !!  NIKDY neudělal nic, čím by Hitlerovi zabránil pokračovat ve válce, NIKDY neudělal nic proti systému, NIKDY neudělal žádnou sabotáž na zbrojní výrobě,

takovych  bylo v Evrope miliony (nekteri z nich dokonce byli z rad tech nebohych veznu, kteri v robote pro Schindlera nebo Porscheho a dalsich unikli koncentraku) a na zadneho z nich se spina nehazi.

VŽDY plnil zadání - lepší a rychlejší stroje na zabíjení lidi.

ten Schindler delal mimo jine munici, to se proste neda pouzit na nic jineho nez na zabijeni nebo trening na zabijeni.  Steyr 1500A se pro civilni ucely hodi a da vyuzit mnohem lepe nez munice.

pokud chcete obvinovat kazdeho kdo vynalezal/vylepsoval/objevoval nebo konstruoval lepsi a rychlejsi stroje na zabijeni, tak hodte klackem a padne na nekoho kdo tomu napomaha, protoze cokoliv (jakykoliv nastroj) je mozne zneuzit pro zabijeni. za domaci ukol si zjistete neco o historii internetu.


Nepřihlášený uživatel

#163

2013-12-30 21:13

Je s podivem, co muze napachat 150 ceskych tupych hlav!!!! A vedeni mesta misto aby se tomu vysmalo, jeste tenhle exces vezme vazne!!! Takze ted by mely obchody stahnout z pultu vsechny kavovary Krups nebo elektromaterial Siemens, protoze jako vsechny nemecke firmy i tyhle za valky slouzily Hitlerovi... uboha ceska malost! Sorry, ale ve Vratislavicich u Liberce jsou idioti!
Ladislav z Liberce

#164 muzeum a turistika

2013-12-30 21:41

Tohle, kdyz vypravim mym znamym v zahranici, tak si mysleji, ze si delam srandu!!! Nikdo neveri, ze muze nekdo byt takovy blbec a odmitat fakt, ze se v jeho meste narodil slavny automobilovy konstrukter!!!!!
Zippich

#165 Re:

2014-01-02 11:01

#25: Petr -

Petře, strašně smutný je pokrytecký dvojí metr, kterým se v Česku měří i fakt, že Vratiskavičtí radní servilně naslouchají šovinistům, kteří byli členy organizací potlačujících lidská práva, jejichž působení má celosvětově na svědomí daleko víc nevinných životů a teď tu kážou o morálce. Zatímco v českém parlamentu sedí za naše peníze lidé, kteří se veřejně hlásí k jejich odkazu, tak ve Vratislavicích se kope do mrtvol jen proto, že mluvili jazykem původních obyvatel a neudělali nic jiného, než spousta Čechů za vlády komunistů. Páni radní by měli více prověřovat, komu naslouchají, aby se nestali jedněmi z nich. Hluboce se za ně stydím.


Nepřihlášený uživatel

#166 Re: Re:

2014-01-02 15:38

#165: Zippich - Re:

Vy mladší, počkejte si, co časem vyplave na povrch o Havlovi a spol...


Nepřihlášený uživatel

#167 auuu

2014-01-02 15:55

Byl je a vždy bude významným rodákem Vratislaslavic. Pokud jeho bystu, ve svém městě nechcete dobrá. Je to Vaše volba.
Jeho konstrukcím a technickému odkazu to nic neubere.
Chcete upozornit na jeho život a členství v SS? Umístěte do expozice, tuto pasáž z jeho života, a to i se souvislosti, jak se do SS dostal, co by se pravděpodobně stalo, pokud by toto odmítl, jak to v době nacizmu vypadlo v jeho konstrukční kanceláři a továrně, atd., a nakonec, že byl za toto souzen a nakonec osvobozen . Tím, že historii schováte ji nezměníte. A uberete si příjem s turizmu.
Marek

#168 Re: Pamatnik

2014-01-03 08:06

#142: Pavel - Pamatnik Pripominka valecne minulosti pana Porsheho je na "pamatniku" dost jasne popsana asi tak mesic (netahejte mne prosim za slovo, pokud jsem to presne netrefil). Text byl doplnen teprve nedavno a to az na natlak pana Hrstky a Jiraska a pravdepodobne take v souvislosti se zmenou starosty.

Do te doby se tato cast jeho minulosti ZATAJOVALA, alespon na pamatniku, ktery byl mimochodem postaven z verejnych penez. To vy moc dobre vite, takze nechapu, proc to zde popisujete tak, jako by cinnost techto aktivistu byla zbytecna, protoze pravda byla na pamatniku odjakziva napsana.

je celkem jedno jak dlouho je tato informace na pamatniku uvedena. podstatne a dulezite je, ze to zadnemu rozumnemu, treba ze zapalenemu, obhajci F.P. nevadi - nikdo z nas nepozvedl hlas proti zverejneni tech informaci, ale neskutecne nam vadi naopak "zatajovani" informace ze Vratislavice byly jeho rodistem.

Robert

#169 Vazeni

2014-01-06 02:46

Kazdy by se Mel zamyslet co je dulezite k budoucnosti. Ukazat Nasim detem ze se ma kazdy clovek hodnotit podle co se rika ve vetsine a nebo co je propagovano? Podporte historiii a ucte lidi nebyt zarputili jako za komousu. Vratislavice by mohly inkasovat patricny prisun € za turismus a mesto bude prosperovat lepe.
Ale ne , ja vidim ze nekteri v Cechach jsou stale zarputili komunisticky myslejici lidi. Otevrte Sakra oci a nedelejte ve svete ostudu! Ve vlade je hromada paznehtu kteri maji spinavou minulost a nic s tim nedelate !

Pan R.

#170 #155

2014-01-06 03:00

Pokud by jste byl ve stejne pozici a Mel stejnou vasen jako Porsche tak by jste delal vse pro to aby jste vy a vase rodina prezila.
Hrdinu bylo na svete dost ale o tech se moc nemluvi. Proc?
Mate jednoho hrdinu ve Vratislavicich pana starostu !
Cech

#171 Dodatek to Great Chicago

2014-01-06 03:14

Tento clovek #155 nikdy nebude poslouchat motor Porsche nebo VW. Nebot je bezohledny a retardovany.
Jsem hrdy na to ze a Porsche ma neco zpolecne z Cechy......
Divim se ze jeste nejaky porsche fanatic neposlal starostovi darek k Vanocum......treba. :)

Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-01-06 16:17


Tento příspěvek byl odstraněn jeho autorem (Zobrazit podrobnosti)

2014-01-06 16:17


bagoun

#174 Porsche

2014-01-07 00:33

To je ukrutná psina.Jedinej konstruktér světového významu a jména se nešťastnou náhodou narodil v česku kdyby to chudák máma jeho věděla tak by asi jela do Polska ty dopadli daleko hůř,proto by měli větší radost že se u nich narodil velikán světového autmobilového průmyslu.Apropo pánové co udělat s Volkswagenem v Mladý Boleslavi ten vw založil Hitler a v současné době dává obživu asi 30 000 čechů.Zkuste s tím něco udělat.Oni si ty mašiny taky odvezou a opět budume mít náš skvělý Favorit. Mnoho zdaru.
Marek

#175 reporteri CT

2014-01-07 07:55

tak jsem vcera (6.1.) shlednul porad reporteri ct tykajici se prave sundavani ceduli.

1, konecne jsem videl ty dva dusevni nahace a jejich projev. jak na me zapusobili? Jasanci (svazaci, dobrosraci). kdyby III. rise neprohrala valku, jak zde jiz nekdo syckoval, tak tihle dva by udavali rodiny ktere by schovavaly zidy a nedelali by to ze strachu nebo z prospechu. delali by to ciste proto ze by sami verili ze je to tak spravne. clovek se na ne ani nemuze zlobit.

2, k vyvazenosti CT, ktera ze sve podstaty ma byt vyvazena? nezaznamenal jsem zpravu o teto petici, ktera zjiskala 10x vice podpisu ani informaci o tom ze FP byl souzen za valecne zlociny a ze byl zprosten.