Petice na podporu Ferdinanda Porsche

Kontaktujte autora petice

Téma diskuze bylo automaticky vytvořeno Petice na podporu Ferdinanda Porsche

Jouda

#101 jo lzi, nenavist a zavist tot ceske geneticke deformace

2013-12-09 11:09

Aleš Reiner

#102 Re: Ve Vratislavicích jen jednou

2013-12-09 11:15

#90: Jiří Juránek - Ve Vratislavicích jen jednou

Netřeba děkovat. Já udělal to nejmenší, tím že jsem petici založil. Největší podíl máme všichni, kteří jsme podepsali, takže naopak já děkuji Vám všem. Výsledky kterých jsme zatím dosáhli jsou dle mého měřítka velmi dobré a ani jsem takovou účas nečekal. Díky.

andy

#103

2013-12-09 11:30

Pokial clovek nie je odsudeny podla prava je nevinny. tot vsjo.
M. Macoun
Nepřihlášený uživatel

#104

2013-12-09 12:34

Spousta nenacistů byla členy SS (i když nevím jaký byl politický názor pana Porsche, ale i tak samotné bytí nacistou neznamená, že se jedná o zločince), Himmler uděloval čestné hodnosti SS určitým osobonostem a je potřeba si uvědomit, že v té době, kdy se Porsche stal jejím členem, bylo SS spíš elitní uskupení než vykonavatel holokaustu, kterým se stalo později a vůbec tvrdit, že každý člen SS byl zločinec nebo se podílel na holokaust je špatné (viz třeba W. Best a dánští židé). Pan Porsche byl špičkový a nadčasový konstruktér, dost možná nejslavnější rodák, kterého kdy Vratislavice budou mít. To že jako Němec stál na špatné straně barikády na tom nic nezmění. A to, že se to nějakému hyperaktivnímu blbovi nelíbí by nemělo být směrodatné.

Tomáš Pečenka
Jablonec nad Nisou

#105 Má podpora pana Porsche se stále upevňuje.

2013-12-09 14:05

Doposud jsem četl všechny příspěvky. S mnohými se plně ztotožňuji. Jsou určitě od historicky znalých a především inteligentních lidí. A příspěvky, které jsou zde v menšině, tak jako petice se 150 podepsanými lidmi, která vyvolala tuto proti petici, založenou panem Alešem Reinerem. Můžeme proto brát vážně příspěvky od některých anonymů, kteří jsou natolik zbabělý, že se již jaksi zapomínají ze setrvačnosti podepisovat i v dnešní netotalitní době? Stydí se za svůj veřejně napsaný nebo vyřčený názor? Bohužel je vážně brát musíme, neboť je jich stále mezi námi mnoho. Tito lidé vůbec nepochopili o čem tato petice je, proto je mi jich líto. Velice si ulevím, až jednou budou lidé, především u nás v ČR, brát věci s nadhledem a seriózním přístupem s velmi důležitým přihlédnutím k nezkresleným historickým faktům bez vlastního zviditelnění na úkor například slavného jedince, kterému nesahají ani po kotníky. Zkuste milý pánové něco dokázat samy. A jestli se na to necítíte, tak nešpiňte ty druhé, slavnější rodáky …… Mě osobně velmi těší, že doposud podepsalo tuto petici více jak 900 osob a pevně věřím, že podpisy budou i nadále přibývat. Děkuji Aleši Reinere. Děkuji všem, kteří tuto petici podepsali a ještě podepíší.

Nepřihlášený uživatel

#106

2013-12-09 14:06

Netušila jsem nic o rušení cedulí,ale také nic o spolupráci s SS...jsem hrdá,že pan Porsche byl z Vratislavic a nic to nezmění....

Nepřihlášený uživatel

#107

2013-12-09 14:27

Je jen dobře že tato petice vznikla protože pan Ferdinand Porsche byl geniální konstruktér a je ostuda jak se u nás v jeho rodišti skoro 70let po válce zachovali!

Nepřihlášený uživatel

#108

2013-12-09 14:27

jen blbec si neváží vzdělaných a inteligentních lidí....kteří na rozdíl od jiných hodně dokázali a mohou si dovolit mít to štěstí, dobře reprezentovat svoje rodiště.....

E.Minář

#109 Sedmero zamyšlení

2013-12-09 17:34

Při četbě diskuzních příspěvků mě donutilo udělat tato zamyšlení:
1. Proč cedulku F.Porschemu a ne K.Henleinovi? Proč je někdo hází do jednoho pytle? Já bych se za jednoho z nich nestyděl ani náhodou. Ale i druhému bych dal cedulku, ale malinkou, inu historii nezměníš a v době internetu ani nezamlčíš.
2. Všichni ředitelé za ČSSR museli být v KSČ a to nebyla válka! Musel tedy být F.Porsche v NSDAP a v SS? Jsem přesvědčen, že jestliže chtěl dělat svoji práci, musel.
3. Proč F.Porschemu někdo vyčítá, že se nechoval jako Čech nebo rodák z Čech? (Kdo by se tím chlubil mezi r.1945-1989 - kromě politických důvodů i z důvod jeho profese - znáte ty auta, co se zde vyráběly?)
4. Jsou všichni vynálezci a výrobci zbraní zločinci nebo jen ti na "druhé" straně? A kde se používají české zbraně dnes? Např.SEMTEX. Přejmenoval bych Semtín i ten nápoj, protože můžou za smrt civilistů a ještě to propagují.
5. Líbila se mi i úvaha, zda je Bára Špotáková zavrženíhodná, protože je voják, a dokonce nosí uniformu. Její kolegové z NATO kdesi ve světě totiž zabíjejí lidi.
6. Téma co sem nepatří? - vyhnání Němců v r.1945. Žiji v Ašském výběžku, jsou zde obce, kde bydlelo méně než 10% Čechů. Před válkou v ČR bylo 30% Němců - 3 Miliony. Jak tu spolu žily? Nedokážu si představit tu křivdu, co cítily, když opouštěli domy svých otců, dědů i pradědů. Bojíme se, že se vrátí? Byla by to pohroma nebo požehnání? U nás v ulici (14 domků) bydlí 2 Němci, Ukrajinka a Rus. Všechno fajn lidi! Nechte té kolektivní viny. Hodnoťte každého člověka zvlášť!
7. Ještě na závěr mne napadlo, že navrhnu chebským, aby odstranili cedulky s Albrechtem z Valdštejna z muzea a přejmenovali Valdštejnovu ulici, vždyť to byl v podstatě masový vrah, a to se v Chebu nenarodil, ale byl zavražděn! Asi má štěstí, že ho nezabili ve Vratislavicích, to by o tom nikdo nevěděl.

Nepřihlášený uživatel

#110

2013-12-09 19:27

Viděl jsem několikrát na německých kanálech na satelitu reportáže o Ferdinandu Porschem a naprosto s vámi souhlasím.

Nepřihlášený uživatel

#111

2013-12-09 20:19

Pane Reinere, děkuji Vám za Vaši obdivuhodnou iniciativu. V souvislosti s posledními zprávami z České republiky o sílící debilitě současné vrchnosti (Zeman, Rusnok atp.) je Vaše akce příjemným překvapením. Zbabělost vratislavické radnice považuji za zavrženíhodnou. Přeji Vám osobně hodně úspěchů a České republice, aby co nejdříve našla cestu zpět mezi civilizované národy. Srdečně, Mühlberg.
Rena

#112 žádný důkaz o zločinu????

2013-12-09 20:26

Pane Reinere, v úvodu píšete: "Dodnes ale neexistují zmínky o tom, že by se Ferdinand Porsche účastnil nějakých válečných zločinů, nebo snad genocidy." A například to, že AKTIVNĚ využíval otrocké prace vězňů z koncentračních táborů ve svém závodu vám nepřipadá jako zločin? Slovem aktivně, myslím skutečně aktivně, tzn. ze si vězně "objednával", věděl, v jakých podmínkách pracují a žijí a přímo tyto podmínky vytvářel. Uvědomte si, že pod pojmem vězni je nutné vidět obyčejné nevinné lidi, nešlo o žádné vrahy a násilníky. Myslíte si snad, že tak inteligentní člověk, jakým FP bezpochyby byl, nevěděl, za co jsou tito lidé vězněni?
Jinak SS byla organizací, která je označována jako zločinecká. Členství v ní bylo DOBROVOLNÉ a již pouhé členství lze považovat za zločin.
Dominik von Mühlberg

#113 Re: Bohužel je těch blbců

2013-12-09 20:31

#108: -

v české kotlině požehnaně - pronikli už i na Hrad :)

Dominik von Mühlberg

#114 Re: Sedmero zamyšlení

2013-12-09 20:35

#109: E.Minář - Sedmero zamyšlení

báječný příspěvek :-D mám jen obavu, že to spousta Vašich krajanů bude jen s obtížemi pochopovat ....

Dominik von Mühlberg

#115 Re: žádný důkaz o zločinu????

2013-12-09 20:43

#112: Rena - žádný důkaz o zločinu????

Milá soudružko Reno ... otroky pro svůj vykořisťovatelský zločinný podnik si u Himmlera objednával i jistý Oskar Schindler, rodák ze Svitav. Zajeďte si do Izraele a plivněte tam na jeho památku.  Máte trochu divné historické konotace, ale na to jsem u Čechů zvyklý, tedy pokud Češka jste.

Aleš Reiner

#116 Rena

2013-12-09 21:55

Pan Muhlberg už řekl to podstatné a já bych dodal jen jednu věc. Sama uvádíte že to byly vězni z koncentračních táborů. Tak co si myslíte že by ty vězně čekalo v tom koncentráku, kdyby nešli do té továrny? Smrt. Nevim co je lepší, já bych raději volil život a továrnu.

Zkuste si projít diskuzi trochu zpět, protože tam je tip na nějaké čtivo ohledně svědectví právě těch vězňů, o kterých zde mluvíte. Třeba změníte názor.

Vám, pane Muhlberg děkuji za přání. Je to hlavně iniciativa nás všech, a to včetně Vás. Děkuji za podporu.


Nepřihlášený uživatel

#117

2013-12-09 22:13

Dámy a pánové moji rodinu likvidovali jak nacisti tak komunisti prarodiče a praprarodiče byli v jak v pracovních táborech tak i na bartáku a mám snad za toto odsuzovat někoho kdo je dávno po smrti? řešme přítomnost dnešní politiky dnešní osoby typu Hřebíček Zeman Klaus Gross Topolánek, který nám veřejně rozkrádají stát a dělají ostudu..... to, že F Porsche se narodil na našem území potvrzuje zlaté české ručičky a kdyby se pánové a dámy z Vratislavic starali trošku o jiné věci vůbec by to nebylo špatné. To že se někdo nudí začne tudle kampaň a rozhlásá to v mediích akorát nacionální socialisté se toho teď chytnou ... vždy tu bude někdo komu se něco nelíbí a nelíbí. Ano F Porsche byl asi rektalní alpinista nacionalního socializmu aby přezil a byl uspěšný ale kolik z vás rejpalů dnes jezdí ve vozech VW group? nebo jiné německé značky? Kolik lidí bylo ve straně za bývalého režimu kvůli postupu ano.... nikdo jsme národ svatoušku

Nepřihlášený uživatel

#118

2013-12-09 23:03

Pan Porsche byl genius a proto ma byt cti pro nas vsechny ze se narodil v Bohemia-Ceska Republika dnesnich casu.

Nepřihlášený uživatel

#119

2013-12-10 06:34

k tomuto nemá cenu nic dodávat.
Aleš Reiner
Nepřihlášený uživatel

#120 Re:

2013-12-10 07:05

#117: -

I přes velmi negativní zkušenosti jste dokázal udržet chladnou hlavu a nezaujatý úsudek. Važím si Vašeho názoru. Díky.


Nepřihlášený uživatel

#121

2013-12-10 07:10

Nechápu proč tohoto velikána světového formátu nedovede město Vratislavic využít pro prospěch celého města a okolí a dělá přesně opak ke škodě všem.
Rena

#122 Re: Rena

2013-12-10 08:13

#116: Aleš Reiner - Rena

Vy si myslíte, že si FP objednával vězně z koncentračních táborů s úmyslem zachránit je před smrtí? To se musím smát :-)

Aleš Reiner

#123

2013-12-10 08:18

Tak objednával je samozřejmě na práci, to je jasné i malému dítěti. To že to pro ně bylo lepší než zemřít v táboře je ale taky průzračně jasné. To doporučení ty literatury je pro Vás asi marné. Tohle malicherné chytání za slovo jen dokazuje, že nic lepšího už nevymyslíte. Navíc máte pravděpodobně i problémy s pochopením psaného textu, protože nikde nevidim že bych psal o tom, že si je objednával s tímhle úmyslem. Zkuste si to ještě jednou pročíst místo toto smíchu, třeba to napodruhé pochopíte.

Evžen Huml

#124 Re:

2013-12-10 10:06

#25: Petr -

přesně tak jak píšete...co na tom, že byl výborný automoblivý konstruktér, když se přidal k organizaci, jež zabíjela české lidi, a nejen je, páchala zločiny a zvěrstva...i kdyby byl tisíckrát osvobozen tribunálem, vstoupil do organizace, která zabíjela....jako Čech si myslím, že je správné to co udělalo vedení Vratislavic

 

a pro všechny co si myslí, že FP byl geniální konstruktér - kašlu na to, protože pro mě to byl člověk bez cti

Čechy Čechům - a bez cedulí s německými rodáky!!!

 

http://www.youtube.com/watch?v=Nq_XNCgyYYE tihle lidé si zaslouží, aby se o nich psalo!!!

Rena

#125 Re:

2013-12-10 12:55

#123: Aleš Reiner -

Pane Reinere, rovněž vám bych doporučila nějakou literaturu, třeba Hitlerovi manažeři - Guido Knopp, již to zde padlo, např. příspěvěk č.18. Celou diskusi jsem četla, jen se radši řídím informacemi uznávaných historiků než různých samozvaných soukromých badatelů. A že nebyl FP odsouzen? To ještě neznamená, že si zaslouží být uctíván. Zákon je jen minimum morálky.

K úspěchu vaší petice oproti petici pana Hrstky asi tolik. Celá věc byla v posledních týdnech a měsících poměrně medializovaná (o vaší petici jsem se např. já dozvěděla z portálu iDNES), což samozřejmě zvyšuje vaši šanci na úspěch. Netvrdím, že by petici pana Hrstky v případě jejího vydání dnes ve stejné formě jako je ta vaše a stejně medializovaná, získala více podpisů.

Pokud by se FP narodil v Německu, žádná taková diskuze by se tam vůbec nevedla. Celá tahle petice je bohužel smutným obrázek dnešní české společnosti. Lidí s morálkou je asi méně než těch, kterým tohle slovo nic neříká.

Problémy s pochopením textu nemám, děkuji za váš zájem. Z charakteru vašich odpovědí, osobních urážek, ke kterým okamžitě sklouzáváte, zešměšňováním kohokoliv, kdo má jiný názor než vy, je myslím všem inteligentím lidem jasné, co to vypovídá o vás osobně a že jste to právě vy, kdo už nemá dále co říci. A proto nemá cenu se s vámi dále "diskutovat".  S pozdravem Jirásková.