Petice na podporu Ferdinanda Porsche

Quoted post

Rena

#125 Re:

2013-12-10 12:55

#123: Aleš Reiner -

Pane Reinere, rovněž vám bych doporučila nějakou literaturu, třeba Hitlerovi manažeři - Guido Knopp, již to zde padlo, např. příspěvěk č.18. Celou diskusi jsem četla, jen se radši řídím informacemi uznávaných historiků než různých samozvaných soukromých badatelů. A že nebyl FP odsouzen? To ještě neznamená, že si zaslouží být uctíván. Zákon je jen minimum morálky.

K úspěchu vaší petice oproti petici pana Hrstky asi tolik. Celá věc byla v posledních týdnech a měsících poměrně medializovaná (o vaší petici jsem se např. já dozvěděla z portálu iDNES), což samozřejmě zvyšuje vaši šanci na úspěch. Netvrdím, že by petici pana Hrstky v případě jejího vydání dnes ve stejné formě jako je ta vaše a stejně medializovaná, získala více podpisů.

Pokud by se FP narodil v Německu, žádná taková diskuze by se tam vůbec nevedla. Celá tahle petice je bohužel smutným obrázek dnešní české společnosti. Lidí s morálkou je asi méně než těch, kterým tohle slovo nic neříká.

Problémy s pochopením textu nemám, děkuji za váš zájem. Z charakteru vašich odpovědí, osobních urážek, ke kterým okamžitě sklouzáváte, zešměšňováním kohokoliv, kdo má jiný názor než vy, je myslím všem inteligentím lidem jasné, co to vypovídá o vás osobně a že jste to právě vy, kdo už nemá dále co říci. A proto nemá cenu se s vámi dále "diskutovat".  S pozdravem Jirásková.

Odpovědi

Aleš Reiner

#126 Re: Re:

2013-12-10 13:41:45

#125: Rena - Re:

Kde uvádím že by se měl FP uctívat? To se musim smát, protože to zní jako kdybych vedl snad nějaký kult. Nebo jste si to zas špatně přečetla? Myslim že cedulka, která oznamuje že Vratislavice jsou rodištěm FP není rozhodně žádné uctívání, nebo snad ano? To je opravdu velmi zcestná představa. Ještě zdůrazním mluvíme tu celou dobu o malinkaté cedulce při vjezdu do obce, není tu rozhodně řeč o nějaké soše, pamětní mramorové desce atp.

Ano, máte pravdu nemá cenu zde diskutovat a určitě máte lepší věc na práci. Přeji krásný zbytek dne.

Vypůjčil jsem si ze stránek pana Milana Bumby obrázek, aby si všichni mohli udělat obrázek o té cedulce, která podle paní Jiráskové UCTÍVÁ Ferdinanda Porsche. Každý si může udělat sám obrázek. Já si uctívání představuju jinak.

http://www.porsche-club.cz/images/stories/Ferdinand_Porsche/Cedule.jpg...

Marek

#133 Re: Re:

2013-12-12 15:52:56

#125: Rena - Re: rovněž vám bych doporučila nějakou literaturu, třeba Hitlerovi manažeři - Guido Knopp, již to zde padlo, např. příspěvěk č.18.

pokud budeme zklouzavat do konspiracnich teorii, tak zahodte veskere vydobytky moderni doby, protoze podle konspiracnich teorii je nejvetsi chemicky gigant (firma basf) zosnovatelem druhe svetove valky, no a bez teto firmy bychom nemeli prakticky nic na co jsme dnes tak automaticky zvikli.

 

>>> Celou diskusi jsem četla, jen se radši řídím informacemi uznávaných historiků než různých samozvaných soukromých badatelů. A že nebyl FP odsouzen? To ještě neznamená, že si zaslouží být uctíván. <<<

nema byt uctivan proto ze nebyl odsouzen, to tak trochu prekrucujete fakta, ma (a je) uctivan pro svou tecnickou genialitu. stejne Albert Einstein neni uctivan proto ze ho nikdo neobvinil (a proto ani neodsoudil) za pomoc pri vyrobe atomove bomby, ale proto ze byl genius.