Petice na podporu Ferdinanda Porsche

Quoted post

Aleš Reiner

#126 Re: Re:

2013-12-10 13:41

#125: Rena - Re:

Kde uvádím že by se měl FP uctívat? To se musim smát, protože to zní jako kdybych vedl snad nějaký kult. Nebo jste si to zas špatně přečetla? Myslim že cedulka, která oznamuje že Vratislavice jsou rodištěm FP není rozhodně žádné uctívání, nebo snad ano? To je opravdu velmi zcestná představa. Ještě zdůrazním mluvíme tu celou dobu o malinkaté cedulce při vjezdu do obce, není tu rozhodně řeč o nějaké soše, pamětní mramorové desce atp.

Ano, máte pravdu nemá cenu zde diskutovat a určitě máte lepší věc na práci. Přeji krásný zbytek dne.

Vypůjčil jsem si ze stránek pana Milana Bumby obrázek, aby si všichni mohli udělat obrázek o té cedulce, která podle paní Jiráskové UCTÍVÁ Ferdinanda Porsche. Každý si může udělat sám obrázek. Já si uctívání představuju jinak.

http://www.porsche-club.cz/images/stories/Ferdinand_Porsche/Cedule.jpg...

Odpovědi

Milan Bumba

#139 Re: Re: Re:

2013-12-15 12:04:52

#126: Aleš Reiner - Re: Re:

Už několik dní marně přemýšlím o tom, oč vlastně panu Hrstkovi a Jiráskovi ve Vratislavicích jde, že neustále plivou na památku geniálního automobilového konstruktéra 20. století, který byl tímto titulem v roce 2000 oceněn i světovou automobilovou nadací. Co oni dva pánové ve svém životě tak významného dokázali, že si přivlastňují právo dnes, po více jak 60 letech vytahovat již dávno zapomenutou válečnou špínu na Ferdinanda Porsche, která mu nebyla mimo jiné nikdy potvrzena žádnými válečnými soudy. Myslíte si, že kdyby byl Ferdinand Porsche skutečný válečný zločinec, že by jej světově známý židovský aktivista a lovec válečných zločinců Simon Wiesental nechal na pokoji? Je mi opravdu smutno z toho, že se k tomu nyní propůjčila i místní židovská obec.

Podívejte se ale do Německa? Jak se jmenuje celým názvem automobilka Porsche? Tato světoznámá automobilka sportovních automobilů nese od svého vzniku až do dnešních dnů stejný a hrdý název: Dr.Ing.h.c. Ferdinand Porsche AG. Myslíte si, že by si tak významný a světově známý podnik mohl ponechat bez povšimnutí jiných ve svém názvu jméno "válečného zločince" ???

Asi je v Čechách v myšlení některých lidí něco špatně.

A mimochodem, na památníku Ferdinanda Porsche ve Vratislavicích nad Nisou připomínka Porscheho válečné činnosti je dost jasně napsaná, takže se nic nezakrývalo. Ale ani to některým nestačí a nejradeji by vše zrušili a zakázali. To se ale nestane!!! Porsche srazy v rodišti Ferdinanda Porsche pořádám přes 20 let a budu je pořádat dál. Po této smutné epizodě ale ještě s větší razancí. Jsem přesvědčen o tom, že těm rejpalům se to náležitě vymklo z rukou a tato epizoda k propagaci Ferdinanda Porsche naopak prospěla, místo aby jej vymazala. Již se těším, že 5. září 2014 přijede do Vratislavic nad Nisou dvojnásobek automobilů Porsche, než jezdil doposud, a nebudou to jen lidé z Čech, ale celé Evropy. Již nyní se mi tito lidé hlásí. A myslíte si, že nás rozeženou za mějakou propagaci nacismu? Hloupost. Bude to současná propagace svobody a demokracie, propagace sportovních automobilů Porsche, které nám s velkou vervou zakazoval již komunistický režim. Když jsem v roce 1985 pořádal první sraz Porsche v tehdejším Českoslovenku, byl jsem předveden k velmi nepříjemnému výslechu za propagaci západu. Ani komunisté ale na mne tehdy nevytáhli zaklínadlo "podpory válečného zločince". Prostě k tomu neměli důkazy. A to je asi závěr této trapné kauzy, která ze všeho nejvíc neuškodila Ferdinandu Porsche, ale jen a jen samotným Vratislavicícm nad Nisou.