Petice na podporu Ferdinanda Porsche

Quoted post

E.Minář

#109 Sedmero zamyšlení

2013-12-09 17:34

Při četbě diskuzních příspěvků mě donutilo udělat tato zamyšlení:
1. Proč cedulku F.Porschemu a ne K.Henleinovi? Proč je někdo hází do jednoho pytle? Já bych se za jednoho z nich nestyděl ani náhodou. Ale i druhému bych dal cedulku, ale malinkou, inu historii nezměníš a v době internetu ani nezamlčíš.
2. Všichni ředitelé za ČSSR museli být v KSČ a to nebyla válka! Musel tedy být F.Porsche v NSDAP a v SS? Jsem přesvědčen, že jestliže chtěl dělat svoji práci, musel.
3. Proč F.Porschemu někdo vyčítá, že se nechoval jako Čech nebo rodák z Čech? (Kdo by se tím chlubil mezi r.1945-1989 - kromě politických důvodů i z důvod jeho profese - znáte ty auta, co se zde vyráběly?)
4. Jsou všichni vynálezci a výrobci zbraní zločinci nebo jen ti na "druhé" straně? A kde se používají české zbraně dnes? Např.SEMTEX. Přejmenoval bych Semtín i ten nápoj, protože můžou za smrt civilistů a ještě to propagují.
5. Líbila se mi i úvaha, zda je Bára Špotáková zavrženíhodná, protože je voják, a dokonce nosí uniformu. Její kolegové z NATO kdesi ve světě totiž zabíjejí lidi.
6. Téma co sem nepatří? - vyhnání Němců v r.1945. Žiji v Ašském výběžku, jsou zde obce, kde bydlelo méně než 10% Čechů. Před válkou v ČR bylo 30% Němců - 3 Miliony. Jak tu spolu žily? Nedokážu si představit tu křivdu, co cítily, když opouštěli domy svých otců, dědů i pradědů. Bojíme se, že se vrátí? Byla by to pohroma nebo požehnání? U nás v ulici (14 domků) bydlí 2 Němci, Ukrajinka a Rus. Všechno fajn lidi! Nechte té kolektivní viny. Hodnoťte každého člověka zvlášť!
7. Ještě na závěr mne napadlo, že navrhnu chebským, aby odstranili cedulky s Albrechtem z Valdštejna z muzea a přejmenovali Valdštejnovu ulici, vždyť to byl v podstatě masový vrah, a to se v Chebu nenarodil, ale byl zavražděn! Asi má štěstí, že ho nezabili ve Vratislavicích, to by o tom nikdo nevěděl.

Odpovědi

Dominik von Mühlberg

#114 Re: Sedmero zamyšlení

2013-12-09 20:35:42

#109: E.Minář - Sedmero zamyšlení

báječný příspěvek :-D mám jen obavu, že to spousta Vašich krajanů bude jen s obtížemi pochopovat ....