Petice na podporu Ferdinanda Porsche

Quoted post

Petr

#26 Re: Geniální konstruktér

2013-12-02 12:50

#22: Tomáš Pečenka - Geniální konstruktér

Nechápu, jak můžete upřednostňovat kosntruktérské schopnosti člověka před jeho lidskými kvalitami, a jak můžete považovat za úplně v pohodě fakt, že byl členem SS. Bohužel dnešní mladé už historie nezajímá, jinak by nemohli podporovat nikoho, kdo byl v SS.

Ti, kteří nechtějí vyvěšovat cedule s Porschem, tak jen ctí památku těch, které SS (a Porsche byl členem SS, to je bez diskuse) mučila a vraždila. Nejde o závist, zášt nebo nenávist - ti lidé si prostě jen uvědomují, že lidský život má větší cenu než auťák, a že podporovat člena SS je zvrhlé. Nad svým charakterem by se naopak měli zamyslet ti, kteří tohle nechápou.

Odpovědi

Jaroslav K.

#38 Re: Re: Geniální konstruktér

2013-12-02 22:22:32

#26: Petr - Re: Geniální konstruktér

A co když členem musel být? A co když to dělal aby sám přežil. Byl jste tam??? Papežové nechali jménem Božím povraždit a umučit miliony lidí!!! nebo to snad není podložená historie? Dnes těmto lidem vracíme majetky za miliardy a přitom jim vracíme to co předtím než to vlastnili ukradli. Nebo snad ne??? Ale chápu to Boha nikdo nesesadí ale lidi kolem SS. Jistě Já chápu že to byl hnus co se dělo za války, ale je to historie proboha. Já nechápu proč třeba nezbouráme vše co nechal postavit Hitler. Všechny dálnice, mosty a tak. Vždyť kvůli tomu zemřelo statisíce lidí o život. No jo to potřebujeme tak to se bourat nebude. Ale jedna cedule .. to někomu rozhodně prospěje a jsme si jist, že jak ji sundáte tak se všem uleví a budeto. Možná když by o tom nikdo nemluvil a přijal to jako holou historii tak by tam ta cedule mohla zůstat a byl by klid stejně jako když jedete po německé dálnici nepřemýšlíte nad tím kolik zemřelo lidí při její stavbě.

Milan Bumba

#46 Re: Re: Geniální konstruktér

2013-12-03 09:56:15

#26: Petr - Re: Geniální konstruktér

Vážený pane, Porsche byl sice členem NSDAP a SS, ale tyto funkce dostal jako čestné, právě za své konstrukční výsledky. Podívejte se, kolik lidí bylo od roku 1948 v KSČ a jaké zločiny tato strana činila našemu národu. A dnes se lidé nestydí a komunisty volí dál. Tak co by jste ještě chtěl.

 

Josef Friedrich
Nepřihlášený uživatel

#49 Re: Re: Geniální konstruktér

2013-12-03 19:30:21

#26: Petr - Re: Geniální konstruktér 

 Zamyslet by jste se pane měl vy! Motáte tady hrušky s jablkama! Nikdo tady neoslavuje a nepodporuje SS, ale myslím že přínos pro lidstvo jako takový! Je zde řeč o člověku, který dokázal posunout automobilový průmysl kupředu a to v mnoha směrech, né o zrůdě která by posílala lidi do plynu! Mám zato, že bez členství v SS by nikdy neměl prostor pro svou práci kterou tak miloval a kterou žil. Zcela jistě vám uniklo, že lidé, kteří se pod tuto petici podepisují, znají historii jistě lépe než vy, a nejedná se zde ve valné většině o mladé, ale o znalé. 

Bxmann75

#189 Re: Re: Geniální konstruktér

2014-01-07 19:10:49

#26: Petr - Re: Geniální konstruktér

Pane Petr, to by jste musel potrestat 3/4 českého národa, zavřít Klause a podobné, protože byli členy Komunistické strany.

Ta také vraždila.