Navrácení adventních koncertů ČT do rukou původních moderátorů

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#4

2013-12-03 13:40

Advent
(z latinského adventus - „příchod")
Vážené vedení ČT,
pokud usilujete svým "rozhodnutím" dát Adventu "nový význam," nikoliv "příchod," ale "odchod," vůbec nepochybuji, že se Vám to úspěšně daří. Když totiž pročítám jednotlivé komentáře, mám pocit, že lidé skutečně "odcházejí" (symbolicky).
Nás všechny by to mělo vést k zamyšlení, zdali doopravdy víme co, a proč, během nastávajících "adventních dnů" oslavujeme? Jaký "příchod," a koho, že to očekáváme?
Čím se provinili paní Marta Kubišová, Táňa Fišerová a pan Jan Kačer, že nedobrovolně odcházejí? Provinili se snad tím, že se po léta snažili svým životním (živoucím) příkladem naplňovat "ducha" Adventu, anebo se snad provinili tím, že jsou pro nás staří? Cožpak se v jedné písni nezpívá : Neupouštěj staré pro nové? "
Má pak vůbec nějaký smysl "oslavovat" (touto formou) Adventní období, s očekáváním "příchodu" něčeho "nového," něčeho, s čím bychom mohli obohatit tento svět, když nedokážeme ve svých myslích opustit to "staré?" Ano, podmiňovat sledovanost Adventního koncertu "změnou,"jež jste svým "zásahem" provedli, je takovým projevem neúcty k lidské bytosti, který může být právem považován za "starý."
Jaký význam pro nás může mít Advent, když my sami se nechováme v souladu s jeho "duchem?"
Můžeme očekávat příchod nového, když neopouštíme staré?
Cožpak nejsme něco dlužni člověku, jehož nový příchod je námi očekáván?

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#5 Re:

2013-12-03 13:42:48

#4: -

Naprosto s Vámi souhlasím :)


Nepřihlášený uživatel

#7 Re: poznala jsem SUPER! :-)

2013-12-03 16:50:59