MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post


Nepřihlášený uživatel

#72378 Re: Kdy se udál zázrak, že by lhář měl pravdu?

2016-01-29 09:21

#72377: Zeman má pravdu! -  

 ................

Podle vašich příspěvků se dá tvořit seznam rusko trollích serverů v ČR, stačí zadat do googlu a seznam je na světě :-) Snad by tedy mohlo trošku chytřejší čtenáře vašich příspěvků zarazit, proč tyto anonymní servery takovou zprávu zveřejňují či tvoří. Důvodem např. může být to, že chtějí dodat zprávě důvěryhodnost. Zarážející je, ovšem proč to dělá automat, který zprávy prostě z jednoho trollího servru rozšíří na všechny ostatní :-). 

 

 Možné je ledacos. Proč ovšem na Idnes píší lidé skuteční se skutečnými jmény, reálně existující a proč nic takového neexistuje na aeronetu? Je to takové celé nějaké podivné s tou ruskou propagandou. Objevují se v ní příjmení lidí, jinak s morální i odborným kreditem, ale jedná se buď o smyšlená jména nebo parazitování na jménech známých. Servery jsou zakládány mnohdy s příponou org a názvem, který má apriori evokovat cosi mravného, kulturní - např. parlamentní listy, které nejsou ničím jiným než rusko trollí propagandou. 

Pravdivost informace poměřujeme kritickým myšlením, principy které známe a které se dodržují, to co je v souladu se zákony, neboť na těch jsme se dohodli, že jsou pravdou, v souladu se smlouvami neboť tam jsme se dohodli, že jsou pravdou. V matematice se pravda pro mnohé jeví jako jednodušší, neboť se zatím jeví, že tento model světa musí vždy v dalším vývoji splnit vše z principů v minulosti zavedených tedy např. že 1+1 jsou dva a platí např. i věta reziduová, která byla dokázána.  Vzdělání máme od toho, abychom rozlišili pravděpodobné od nepravděpodobného, např. jestli kilo peří bude padat stejně rychle jako kilo železa.

Stejně tak se rozhodujeme (pro některé, např. 20 % občanů věřících lháři Zemanovi, "bychom" se měli rozhodovat) o zprávách v novinách a o zdrojích zpráv, jestli vůbec z novin jsou nebo jsou "názorem" bez autora, autorizace, bez odpovědnosti, atd.

 Např. zkušenost s totalitou je zkušenost taková, že lze věřit, že Asadův režim skutečně nafocené mrtvé lidi povraždil, není to bohužel v totalitních režimech bohužel nic neobvyklého (rudí khmérové, gulagy, koncentrační tábory Rusů, Němců, Čechů, či Čechoslováků či nedávno v bývalé Jugoslávii nebo Severní Korei). U novin se rozhodujeme, jak moc budeme zprávám důvěřovat např. také podle toho kdo je vlastní (u aeronetu asi nikdo :-)), zdali se jedná o noviny, tedy poskytující zprávy a tedy zdali se tento zdroj informace je ochoten vystavit postihu, pokud jsou zprávy nepravdivé (rozhodu je soud např. i podle toho, jestli při získání zprávy a jejím ověření, byly spleněny dopředu daná novinami, jak bude zprávy ověřovat) nebo je to "server" který uveřejňuje "názory" a tedy se apriori vzdává jakékoliv odpovědnost za lži tam uveřejněné - parlamentní listy, aeronet, blisty, svetlokolemnas, atd. atd. atd. 

Také je velmi důležitý zdroj informace, jaká je pravděpodobnost, že tento zdroj bude mít informaci pravdivou či je dokonce autoritou pro pravdivost informace - např. ministerstvo, které tvoří zákon, je min. na počátku jedinou autoritou, která může sporné věci v návrzích rozhodovat. Mimochodem demokracie tyto věci kodifikují a tedy tím planí článek Ústavy, že "státní moc lze uplatnit je podle zákona" tedy mimo jiné "uditovatelně" ověřitelně za všech okolností "stejně" - jen podle zákona. 

Proč je např. velmi obtížně věřit "informacím" z Ruska? Protože je to země, kde dochází k vraždění opozičních politiků a novinářů. Její hlavní představitel je komunista a KGBák, neboť "možné je opravdu vše", ale pravdomluvný komunistický KGBák je naprostý nesmysl, na tom se dokážu shodnout snad i se superdebilem.  

Zprávy z Ruska je tedy potřeba brát s obrovskou rezervou. Toto podporuje i zkušenost s Rusy, neboť ti dodnes nejsou schopni a to dokonce v banální rovině pracovních vztahů a kooperace na projektech naprosto apolitických, dodržet dohody či požadavky toho, kdo jim za práci platí a tím např. dodržet stabilní kvalitu dodávek a termíny.

Podporuje to i zkušenost s informováním v totalitách, jak jsem to zažívali zde do listopadu 1989. 

 Mohu o tom mluvit, neboť podobný stav, kdy jsem si "mysleli" (moc jsme tehdy bohužel nemysleli), že to na "západě" dělají "úplně blbě" a my si to "uděláme po svém lépe a ještě to dokonce vnutíme tomu kdo nám za práci platí", panoval na počátku devadesátých letech zde a v totalitě jsem bohužel byl nucen komunisty žít. 

Odpovědi


Nepřihlášený uživatel

#72398 Re: Re: Kdy se udál zázrak, že by lhář měl pravdu?

2016-01-29 14:50:09

#72378: - Re: Kdy se udál zázrak, že by lhář měl pravdu?  

 Aeronet je totiž samizdat a není žádoucí, aby totalitní režim znal jeho autory.


Nepřihlášený uživatel

#72420 Re: Re: Kdy se udál zázrak, že by lhář měl pravdu?

2016-01-29 15:45:26

#72378: - Re: Kdy se udál zázrak, že by lhář měl pravdu?  

 Nejprve finanční (podplacenými a zmanipulovanými právními spory), následně i často i fyzická likvidace osob rozvědkou (úmrtí pak zkamuflovat jako následek kriminálního činu) které proti mocným světa zveřejní něco pravdivého, to jsou oblíbené nástroje vámi oblíbených a preferovaných mrdkokracií. Není divu že pravdivé informace proniknou mezi lidi spíše z anonymních serverů, než z právnickými mafiány a rozvědkou hlídaných médií. Z milionu nasbíraných informací takto hlídaná média pustí mezi lidi nikoli to, co by měli z hlediska mravního práva vědět, ale pouze to, co chtějí mocenská imperialistická monstra aby si lidé mysleli. Takto se rodila imperialistická propaganda už mnoho desítek let. Již v průběhu tohoto vývoje si občas některý novinář i postěžoval, že dělá intelektuální prostitutku a že pravdu vlastně nikdy napsat nesmí. Vaše chytrolínština je zde proto poněkud nadbytečná. Stejně to nikdo nebere vážně. Vlastně zde tvrdíte, že svobodu slova by svým způsobem měl mít pouze ten, na nehož mohou být okamžitě uplatněny právnické páky. Který novinář si pak dovolí napsat něco, co by mohlo vadit komukoli mocnému? Raději bude kušovat a je rád, že má tučnou mzdu a že své vzdělání nepromrhal zbytečně na pravdivý výrok, protože pak ba si už nikde neškrtl. Svobodu slova mohou reálně zajistit nakonec pouze vámi opovrhované názorové servery. Je to prostě tak....:-)pitomo. Nebo mi chcete tvrdit, že každý právnický spor vede vždy k spravedlivému rozuzlení a naplnění pravdy? To si snad ani vy pitomo myslet nemůžete, jenže ona je to přesná charakteristika pojmu opravdového nájemného trolla: "Psát to, co si většinou nikdy v nitru nemyslí." Já si tohle, co jsem napsal ale náhodou doopravdy myslím, v tom se nejspíš mezi sebou právě odlišujeme.