Žádáme odvolání/odstoupení zootechničky z kauzy týrání zvířat v obci Slemeno z funkce

Její nadřízení hodnotí situaci jako soukromou věc. Pokud ani Vám nepřipadá toto jednání v pořádku, podepiště se pod petici.

Veterinární inspektoři Státní veterinární správy (SVS) z Královéhradeckého kraje provedli v úterý 29. ledna ve spolupráci s Policií ČR a orgány místní samosprávy kontrolu hospodářství v obci Slemeno v Podkrkonoší. Společná kontrola byla provedena na základě obdrženého podnětu pro podezření na týrání zvířat. Toto podezření se potvrdilo. V rámci kontroly byly zjištěny skutečnosti, které se zcela vymykají veškerým zásadám péče o zvířata a zacházení s uhynulými zvířaty. V chovu se nacházely neodklizená uhynulá těla zvířat ve značném stádiu rozkladu, další kusy byly podvyživené a jejich trápení ukončí utracení. SVS podá trestní oznámení na chovatelku pro podezření z trestného činu týrání zvířat

Simona Tryznová    Kontaktujte autora petice

Podepsáním povoluji Simona Tryznová, aby předal/a můj podpis tomu, kdo v této věci pravomoci.