Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

ten římskokatolický kněz, který odpovídá na osočování

/ #4120 Re: Re: Raději anonymní ...

2015-10-03 18:17

#4112: - Re: Raději anonymní ... 

 Tak Vážený pane, paní:

1. Svatý otec, jakkoliv si ho vážím a považuji za svého nadřízeného, nemůže něco takového nařídit. Jeho výzva je jeho osobní iniciativa, apel na pomoc potřebným! S tím je třeba naprosto souhlasit! Chápu, že Církev by měla a má pomáhat chudým, pronásledovaným a pod. Zdůraznil bych povinnost křesťana, vyplývající ne ze slov papeže (on na to nemá pravomoc), ale z evangelia: projevovat milosrdenství POTŘEBNÝM!

A v tom je právě ta potíž, že ne všichni, kteří přicházejí, jsou ti potřební! A OBZVLÁŠŤ BYCH OPĚT ZDůRAZNIL PĚHLÍŽENÉ SLOVO: P O T Ř E B N Ý M (AUTOMATICKY SE BERE, ŽE VŠICHNI JSOU STEJNĚ POTŘEBNÍ, A TO JE TA MASÁŽ A MORÁLNÍ VYDÍRÁNÍ)!

Kdo je tedy ten, komu se má na základě křesťanského milostrdenství pomáhat?

1. láska k bližnímu (i nepřátelům): ... bližní je každý člověk, i nepřítel, a láska v tomto případě se vyjádří modlitbou za něho, odpuštěním, rezignováním na pomstu, (relativně) pomocí, když je ohrožen na životě.

2. láska k bližnímu (ne nepřátelům, čili všem ostatním). ... toto všechno, co bylo již řečeno, a ještě jiné formy pomoci materiální, hmotné, duchovní, zdravotní, a jiné, ... atd.

3. nabízené pomoci a milosrdenství však si člověk musí aspoň trochu vážit! Pokud ji nepřijímá s vděčností, neváží si ji, pohrdá jí, arogantně ji vyžaduje, ... pak si ji nezaslouží a nepatří do kategorie potřebných, kterým vych měl pomáhat ve jménu křesťanského milosrdenství a lásky, ... na úkor ještě potřebnějších a ještě chudších!

4. potřebnými jsou jistě v prvé řadě pronásledovaní křesťané, kterým jde v Sýrii a jinde o život!!!

5. pokud se jedná o např. muslimy, neumím si představit, že by chtěli bydlet na katolické faře, a být integrováni do křesťanského prostředí, například, že by chodili vzývat alláha do katolického kostela!? ... I kdybychom chtěli my se kamarádit s nimi, obávám se, že oni s námi ne!

6. Myslíte, že by se i čistě ekonomickým imigrantům mělo štědře pomáhat na základě křesťanského milosrdenství!? ... a jaké byste jim navrhoval(a) příspěvky!? ... 600EUro/osobu? ... Nezapomeňte, že i naši někteří důchodci mají mnohem méně, než se poskytuje (ne, těm potřebným, s tím není problém) ale čistě ekonomickým migrantům!? Oni by chtěli za lepším, a myslíte, že na Slovensku, či jinde není dost chudáků, kteří by také chtěli za lepším, a jsou na tom mnohem hůře?

Celkem tedy vzato, buď si nerozumíme v kategoriích, anebo plácáte své nesmysly a chrlíte je na mě jako obviňování. ... Vidíte snad do mého srdce, nakolik, a komu jsem ochoten pomáhat?

A KROMĚ TOHO, VÁŽENÝ PANE, PANÍ, TAK DOTČENÝ, DOTČENÁ: ... POMÁHÁ SE I JINÝM ZPůSOBEM, NE JEN JAK VY SI PŘEDSTAVUJETE! ... JÁ NAPŘÍKLAD SE ZA UTEČENCE MODLÍM, A ZA TY VŠECHNY NEŠŤASTNÍKY, KTEŘÍ ZAHYNULI CESTOU SEM - JSEM MĚL NĚKOLIK, (A JEŠTĚ BUDU MÍT): MŠI SVATÝCH!

ALE TO PODLE VÁS ASI NIC NEZNAMENÁ!? ... VY cosi citujete od papeže Františka, cosi mluvíte o církvi a její povinnosti se postarat a pomáhat, takže asi jste věřící? ... ale pak byste neměl podceňovat hodnotu těch mší svatých, kterých jsem já již celou řadu obětoval za všelijaké lidi potřebné!

Jistě jedinou mší svatou člověk udělá více dobrého, než pustým žvaněním.

A v ČEM JE TA MEDIÁLNÍ MASÁŽ, JAK PÍŠU, A KTERÉŽ SLOVO MI VYČÍTÁTE? ... ŽE SE NEROZLIŠUJE MEZI POTŘEBNÝMI A EKONOMICKÝMI MIGRANTY, A PŘITOM DOMÁCÍ LIDÉ JSOU NĚKTEŘÍ NA TOM MNOHEM HůŘE A SBÍRAJÍ SE NA NĚ VRŠKY PET-LAQHVÍ, ANEBO DOKONCE PÁCHAJÍ Z DůVODů ZOUFALSTVÍ SEBEVRAŽDY!

A MOHU SE VÁS ZEPTAT, CO JSE PRO POTŘEBNÉ UDĚLAL ZATÍM VY!?

HLAVNĚ, ŽE MĚ MůŽETE SOUDIT !!!??? a to asi ve jménu Vaší představy o křesťanském milosrdentví