Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #4121 eRe: Re: Re: Raději anonymní ...

2015-10-03 19:20

#4120: ten římskokatolický kněz, který odpovídá na osočování - Re: Re: Raději anonymní ... 

 No to mate blby, kdyz po vas chce sef neco, co se vam nelibi. To jste si to asi mel radsi s tim svecenim a slibem poslusnosti rozmyslet. Ted budete vic na rane - zvlast kdyby nejakej muslim chtel ekumenicky vzyvat allaha tam, kde vy vzyvate krista. A nedej pambu, aby tam v tu chvili vlez jeste zid nebo hinduista, budhista nebo marxista ci jiny neverici pes. To byste to pak moh od toho muslima nekrestansky sliznout.

Jo a to papezovo poselstvi je fakt husty - mimochodem to vyvesili vasi nadrizeni z biskupske konference, maji to na tisk.cirkev.cz v menu Ze zahranici. Pripadne reklamace smerujte tam. Maj tam i hezkej obrazek trpicich migrantu.

Na potrebne a nepotrebne papez migranty nedeli. V tom se teda rozchazite. Migrant je potrebnej, tvrdi sef. Dyt si to prectete sam.

Na konci clanku mate navod, jak to delat - nabizet migrantum nejen dum, ale i sit lidskych vztahu. Se sefem a jezisem za zadkem - v dialogu s civilnimi urady - se nemate ceho bat! V nejhorsim skoncite vsichni spolecne v nebi - jezis, allah, jahve, krisna, budha, marx, ba i ten neverici pes. Staci mensi bombicka nebo jeden kalasnikov - a jste vsichni bratrsky v Otcovo objeti:

V neposlední řadě Svatý otec upozorňuje také na nebezpečí šíření neodůvodněných obav a různých spekulací ohledně migrantů, jichž je nutné se vyvarovat.

Poselství papež František uzavírá slovy: „Přijímání druhých znamená přijmout samotného Boha osobně!

Předseda Papežské rady pro pastoraci migrantů a lidí bez domova, kardinál Antonio Maria Vegliò dnes (1. září 2015) na tiskové konferenci k představení dokumentu zdůraznil záměrné propojení Světového den migrantů a uprchlíků s kontextem Mimořádného jubilea milosrdenství a upřesnil, že letos má být tento den slaven na národní i diecézní úrovni jako Jubilejní den migrantů a uprchlíků: „Migrace se týká především místních církví, neboť ony jsou migrantům a uprchlíkům nejbližším prostředím. Tam se setkáme s lidmi, tváří v tvář.“

Mons. Joseph Kalathiparambil, sekretář Papežské rady pro pastoraci migrantů a lidí bez domova, posléze na tomto setkání s médii připomněl výzvu z 6. září, kdy papež vyzval církevní struktury k přijetí uprchlíků a dodal, že kromě nabídky domu je potřeba nabídnout i „síť lidských vztahů“. „Uzdravující přijetí“ mohou nabídnout rodiny. „Jsme si vědomi těžkostí, které mohou vzniknout, avšak je důležité, aby bylo přijetí bratrské a přetvářelo tak, jak říká papež v poselství, ´ty, kdo přijímají, v Otcovo objetí´.“ A dále pokračoval: „Chci také připomenout ústřední roli státu jakožto toho, kdo je primárně zodpovědný za přijetí uprchlíků a byl maximálním garantem jejich bezpečí. Církev jej nechce nahradit, nýbrž chce mu být oporou. Vše se musí uskutečňovat v dialogu s civilními autoritami.“ (...) „Církevní přijetí musí být dobře organizované a koordinované, neboť dobrá vůle, i když je důležitá, není dostačující.