Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #7305

2016-02-27 11:59

Video: „Jak jsme se stali kolonií“ – přednáška Ilony Švihlíkové

20:10 Devalvace koruny (euro by mělo být za 18 Kč), politika ČNB, dezorientace elit, euro. Nízké mzdy jsou do systému „zabukovány“, Německu se nepřibližujeme, ale vzdalujeme. Politici neřeší strategické záležitosti, řeší triviální věci (elektronické pokladny). Česko je politickou i myšlenkovou periférií (nesleduje zahraniční dění), elitám česká pozice kolonie vyhovuje .

26:10 Proč existuje Česká republika, jaká je její národní idea – co o nás říká to, že si tyto otázky neklademe? Čím chceme být výjimeční? Žijeme v přelomové době! –  Bezprecendentní koncentrace krizí. Technologická revoluce, změna vnímání práce, ekonomické problémy, geopolitické napětí, klimatické změny. A v tomto prostředí  musíme uhájit vlastní existenci. 

28:23 Program pro Česko:  Definice národního zájmu, mír jako hlavní hodnota. Hledat přátele všemi směry. Diverzifikace (AIIB), odmítnutí TTIP. Daňové změny, boj proti černé ekonomice. Podpora vlastních ekonomických struktur. Nové národní obrození – „Jestli si příslušníci jakéhokoliv národa (a jeho státu) nejsou vědomi své identity, pak ohrožují svou existenci“ . Závěr – „Kdo se nezajímá o politiku, o toho se začne zajímat politika“.

VICE-Video: „Jak jsme se stali kolonií“ – přednáška Ilony Švihlíkové