Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie


Nepřihlášený uživatel

/ #7319 AGRESE TURECKA KE KURDUM

2016-02-28 19:02

PLUS NAŠE VLÁDA SE PODILI NA TURECKYCH AKCI A NA UKRAJINSKYCH PLUS NAŠE VLÁDA VÍ ŽE UPRCHLICI SOU BOJOVNICI UMIRNĚNÉ OPOZICE S TURECKA

Členka skotského parlamentu Natalie McGarryová vyprávěla o „strašlivých zkušenostech“, které si odvezla ze své cesty do Turecka, píše The Guardian.

Turecké úřady zadržely McGarryovou na území kurdské oblasti Sur, kam přijela spolu s britskou delegací informující o konfliktu mezi tureckou vládou a kurdskou domobranou.

VICE-Turecká armáda zahájila boj s místními aktivisty v kurdské „metropoli“

Podle slov členky skotského parlamentu se stal důvodem k jejímu zadržení její pokus použít mobilní telefon, žena chtěla zaznamenat, jak vybuchují bomby, padající na kurdské město Diyarbakır, které turecká armáda ostřelovala.

V tom okamžiku ji důstojník bezpečnostní služby zadržel a zavedl ji do místnosti, ve které byla podle jejích slov „spousta střelných zbraní". McGarryovou tam drželi dvě hodiny.

Více: Členka skotského parlamentu Natalie McGarryová vyprávěla o „strašlivých zkušenostech“, které si odvezla ze své cesty do Turecka, píše The Guardian.

Nejzávažnějšího porušování příměří v Sýrii se dopouští Turecko. V podstatě se ale dodržuje, sdělil agentuře Sputnik tajemník strany Vůle lidu, člen vedení Fronty za změny a osvobození Qadri Jamil.

„K nejzávažnějšímu porušování příměří dochází na severu Sýrie, na hranici s Tureckem. Režim zastavení palby tu porušuje Turecko. Jinak jsou to pouze ojedinělé případy. V podstatě je všechno v pořádku", prohlásil Qadri Jamil.

Více: TURECKO PORUŠUJE PŘÍMEŘI ZABIJI KURDSKY LID V SYRII