okamžité přerušení financování vybraných neziskových organizací

Martin Pospíšil
Brno

/ #19 Ukázková humanitární akce pravdoláskařů

2016-03-22 22:04

Město Brno poskytlo finanční dar 300 000,- Kč neziskové organizaci NESEHNUTÍ. Tento dar je určený pro konkrétní pomoc do ukrajinského Charkova. Kontrétní pomoc spočívá v humanitární dodávce kojenecké vody.

Finanční dar pro Nesehnutí ve výši 300.000,- Kč bude využit podle schváleného rozpočtu takto:

Příprava projektu .i ii.iiiiii.iiiiii .iiiiiii.iiiiiii.iii iii.iii iiii.iiiii ii. i ii i .i i  51.250,- Kč

Personální náklady na pracovníky hnutí iii. iiiiii. iiiii . ii ii. iiiiii.   45.000,-

Pořízení kojeneckých vod . iiiiii. iiii i.iiii iii.iiiiiiii.iiii ii.iiiiiii. i iiii.   12.221,- Kč

Doprava, ubytování, stravné ii.iiiii i. iiiiii .iiiiiii .iiiiiii. iiiiii.iiiiii .  126.800,- Kč

Mediální propagace, webové stránky, sociální sítě . iiii . iiii . iii 64.729,- Kč

 iiiiii iiiiiiiiiii iiiiiiii iiiiiiii iiiii iiiiiiiii iiiiiiii iiiiiiii iisečteno . iiiii . iiii .   300.000,- Kč

"Přesné náklady městu samozřejmě doložíme, chceme, aby vše bylo maximálně transparentní," ujistila nás koordinátorka akce Chalupská - Hollanová z Nesehnutí. Charkované se na pomoc z Brna mohou těšit nejpozději na podzim. Jak nám koordinátorka akce přiznala, pan náměstek primátora Brna se do ukrajinské metropole také moc těší. Jedno balení vody chce totiž místní samosprávě předat osobně brněnský náměstek Hollan z hnutí Žít Brno.

Takže srozumitelně přeloženo:

- 51.250.-  spadnou do rukou lidí kolem hnutí Nesehnutí, kteří horko těžko vymyslí trasu převozu (možná nakoupí i mapy) a hypermarket, kde koupit 1111 igelitových flašek s kojeneckou vodou) a s pomocí pana náměstka Hollana udělají jmenný seznam doprovodu.

- 45.000- Kč padne na "mzdy" lidí z hnutí NESEHNUTÍ, kteří nemají jiné zaměstnání a žijí s takto povedených akcí jako je tato HUMANITÁRNÍ POMOC PRO CHARKOV.

- 12.221.- Kč  tj.  jen 4% z celkové částky na akci (300.000.-) padne na vlastní humanitární dar - kojeneckou vodu.

- 126.800.-Kč je částka, za kterou si udělá vybraná skupina (doprovod daru) výlet do Charkova. Jen není ještě jasné, jestli s náklaďákem s vodou pojede 1 či více doprovodných osobních automobilů a jak luxusní značky se zvolí. Totiž čím více padne na auta, tím méně zbude na jakostní hotely a jídelní lístek doprovodu.

- 64.729.- Kč si opět rozebere hnutí NESEHNUTÍ nebo jejich příznivci, kteří natisknou pár letáčků, zřídí jedny www stránky a napíší 2 články do novin či příspěvek do rádia. Tak se přece dělají humanitární akce. Musí se ale vědět, jak na to.