Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Policie usilovně tají národnost žháře z Čejkovic! Podle informací jde o drogově závislého Ukrajince,

/ #14296 Policie usilovně tají národnost žháře z Čejkovic! Podle informací jde o drogově závislého Ukrajince,

2017-08-04 17:19

Policie usilovně tají národnost žháře z Čejkovic! Podle informací jde o drogově závislého Ukrajince, který do Česka přijel v rámci bezvízového styku. Požár měl založit úmyslně, aby se o něho „postaraly“ české úřady!

V neděli večer vzplál v Čejkovicích na Jičínsku zemědělský areál. Cizinec tam úmyslně zapálil několik objektů s uskladněnou slámou a senem a nezapomněl ani na pole. Česká média přinesla informaci o tom, že muž nekomunikuje, ale že mu hrozí 8 až 15 let vězení za obecné ohrožení a předběžně vyčíslenou škodu za téměř 6 milionů korun. Policie médiím uvedla, že se jedná o muže z tzv. „třetích států“, aniž by uvedla jeho národnost. Jaký je důvod tajení jeho národnosti? Celá kauza má totiž politický rozměr. Jak jsme byli dnes do redakce upozorněni, jedná se o občana Ukrajiny, který podle všeho přijel do ČR v rámci bezvízového styku Ukrajiny s EU a objekty zemědělského areálu zapálil způsobem, že nejprve na několika místech rozdělal oheň, podpálil budovy a poté počkal na příjezd policie na okraji pole. Policie na celý případ okamžitě uvalila informační embargo a nechce informovat ani o národnosti pachatele [1].

Žhář přijel z Ukrajiny podle všeho už na bezvízový styk, proto ty tajnosti okolo jeho národnosti

Pokud by šlo občana Ruské federace, to by nikdo národnost pachatele neutajoval. Jak se ukazuje, bezvízový styk Ukrajiny s EU otevřel Pandořinu skříňku a do EU tak volně budou proudit nejenom turisté, ale i lidé z okraje a společenského dna Ukrajiny. Vízový systém fungoval jako regulační prostředek, ale i přesto Ukrajinci za poslední dvě dekády se staly jedním z nejpočetnějších etnik v České republice. Zrušení víz se stalo politickým krokem, jakým che Brusel připoutat Kyjev blíže k Bruselu, ale dopady tohoto kroku pocítí především slovanské země, ke kterým Ukrajinci nejvíce inklinují, i kvůli menší jazykové bariéře. Zatímco v Německu je nelegální zaměstnávání velmi obtížné, v Česku se na laciné ukrajinské pracovní síle vybudovalo celé jedno hospodářské odvětví, stavebnictví. Jenže tento trh je již nasycen a developerský boom už zdaleka není takový jako před lety. Proto mnoho Ukrajinců, kteří na bezvízový styk přijedou do ČR, už nedokáže najít práci.

http://www.aeronet.cz