Petice za referendum o vystoupení z Evropské unie

Pražská ČSSD vykradla a překroutila Národním demokratům

/ #14452 Pražská ČSSD vykradla a překroutila Národním demokratům

2017-09-20 11:01

Pražská ČSSD vykradla a překroutila Národním demokratům a Rozumným nápad s oddlužením českých domácností. Z dlužníků se prý nesmějí stát otroci! Tak určitě, zesnulý Altner by mohl vyprávět! Mezitím v televizi běží do omrzení reklamy na bankovní půjčky, Zonky, Kamali, Zaplo a další subjekty, které nabízí zadlužování!

Místopředseda strany a lídr pražské kandidátky ČSSD Petr Dolínek (viz. foto nahoře) představil včera v rozhovoru [1] na Seznamu plán pražských sociálních demokratů na oddlužení českých občanů a rodin, kteří dlouhodobě nezvládají splácet své závazky a mají na krku neřešitelné exekuce. Podle Dolínka by stát vykoupil pohledávky od soukromých věřitelů skrze Českomoravskou záruční a rozvojovou banku a následně by pohledávky ve vztahu k dlužníkovi řešil stát. Ten by následně buď od občanů pohledávky vymohl, anebo by je odepsal. Tady si dovolím malé rýpnutí. Pokud pohledávky nevymohl soukromý sektor, exekutoři a věřitelé, stát na tom sotva něco změni.

Podle Dolínka by oddlužení českých domácností přišlo na několik miliard korun. Vzhledem k tomu, že úhrn všech exekucí v ČR jde do stovek miliard, tak to znamená, že většina dluhů se bude asi škrtat, nikoliv platit ze státního rozpočtu. Na Seznamu je článek a video uvedeno slovy, že jde o revoluční návrh sociálních demokratů z Prahy, ale my v redakci víme, že se jedná o obyčejné vykradení volebního programu Národní Demokracie, která tento bod svého programu implementovala do volebního programu Rozumných Petra Hanniga. Jako první představili návrh na oddlužení českých rodin [2] pod názvem Milostivé léto 2018.

http://www.aeronet.cz