Petice proti přejmenování letiště Ruzyně na letiště V. Havla.

Jakub Kratochvíl

/ #3936 Můj názor

2012-01-15 01:44

Sleduji, jak je zde každý zapálený pro nepřejmenování letiště. Vlastně jsem o přejmenování či nechání stávajícího názvu vůbec nepřemýšlel, takže se k tomu ani nechci a nemůžu vyjádřit. Spíš mě zaráží, jak jste všichni najednou protihavlovští. Havel nebyl velká osoba, Havel si nezaslouží úctu, tohle vytváření kultu je jako za komunismu.... Jediná výtka, která mi tady přišla opravdu pragmatická bylo, že jsou to obrovské finanční náklady a bylo by záhodno spíše pojmenovat nějakou novou budovu. S tím bych nejspíš byl schopen se i ztotožnit.
Co mě však překvapuje nejvíc je, jak všichni tito "historici", "kunsthistorici", "filosofové", "politici" a ostatní inteligence, co tu vyjadřuje své názory, jsou neschopni napsat alespoň své jméno.
Rád napíšu svůj názor. Všichni jsme žili, nebo jsme se narodili lidem, kteří žili v komunismu. Bylo velice málo těch, kteří proti komunismu vystupovali, i za předpokladu že byli bohatí a měli prostředky a kontakty, bylo jich tak málo, že trvalo 41 let, než u nás tento režim padl. Proto si myslím, že si Václav Havel i například Ivan Martin Jirous a všichni ostatní, kteří byli sledování, perzekuováni či potlačování, zaslouží úctu a ne plácání hubou.

Mimochodem souhlasím s názorem nad tímto příspěvkem - o praktikách, které ve svých hrách Václav Havel parodoval.
A ať žije zaprděné češství...