MANIFESTAČNÍ PETICE ZA ODSTOUPENÍ PREZIDENTA MILOŠE ZEMANA

Quoted post

Svarun

#8816 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-09 17:05

#8659: Roman Skácel - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Vládu, která ctí mezinárodní právo? To beru jako opravdu hodně nepovedený vtip. Nevím nevím, kdo si okupuje jakou zemi se mu zlíbí a klidně i bez mandátu OSN. Kdo se neštítí balamutit svět výmysly o zbraních hromadného ničení, které se nikdy nenašly, aby ospravedlnil svoji agresi, kdo se od WW2 účastnil desítek vojenských operací a nese podíl na svržení tolika nepohodlných režimů v banánových republikách, aby mohl obratem dosadit svoje loutkové a pomohl tak rozlézat svému kapitálu jako rakovině celým světem. Tak nějak teď nevím, kdo má stále nutkání kecat všem kulturám po celém světě a má tendenci všechny poučovat a všude prosazovat tu svoji jedinou správnou demokracii. „Expanze a imperiálního kolonialismu“ To jste docela vystihl jestřábí politiku USA za poslední století. Jedu prstem po globusu a děsí mě, že pomalu nemohu najít zemi, kde by se vojensky neangažovaly. Jo pardon, jimi dosazení či podporovaní diktátoři (Batista, Pinochet, Noriega, Somoza, Suharto a spol.) jsou ti demokratičtí, jen ti co, se jim nechtějí klanět, jsou ti zlí. Máme plnou hubu lidských práv, ale jen tam, kde se nám to hodí. Pevného partnerství desítek národů? Jestli jste si nevšiml, tak ke stejnému názoru dospělo i Rusko, z tohoto důvodu vznikl Euroasijský ekonomický svaz, BRICS, Šanghajská organizace pro spolupráci. Uveďte, kolik zemí vojensky okupovalo Rusko a kolik USA/NATO, poněkud nepoměr. Mě zase mrazí, kolik lidí si tohle  všechno neuvědomuje a neustále tady papouškuje ty zaběhlé fráze, protože se to v mainstreamu nedozví a aby si hledali nezávislé zdroje nebo z druhé strany a udělali si tak komplexní náhled na věc, jsou příliš líní. Ono je lepší, když jim to někdo přežvýká, je to rozhodně pohodlnější. Takže važte slova, než vypotíte takový nesmysl.

Rusko je rozvíjející se trh a především země bohatá na suroviny. Dokud byl u moci notorik Jelcin, pod jehož taktovkou se Rusko dokonale rozkradlo zkolonizovalo dravými západními kapitalisty a díky tomu upadlo do hluboké recese, bylo vše v pořádku,kdežto Putin, který utnul "porevolučním" oligarchům tipec a klíčové sektory průmyslu znárodnil, čímž zachránil Rusko od totálního bankrotu, se stal nepřítelem číslo jedna, začal si diktovat podmínky a to si nesmí nikdo dovolit. Proto se hodí jakýkoliv disent k podpoře a vůbec nevadí, že to jsou špinavé děvky jako Pussy riot, které svoji nechutnost a ubohost mnohokrát předvedly. Opravdu nemám žádné iluze o svobodě slova v Rusku a osudu kritiků Putinovy politiky, ale jeho politika má pozitivní výsledky, to se o té Jelcinově říci nedalo. Navíc se Putin těší oblibě pro politiky u nás na západě nevídané.

Zato geopolitická cesta do rekta vámi vychvalované EU, která zlikvidovala náš veškerý průmysl a udělala si z nás jen kolonii svých oligopolů a levné odbytiště pro svoji nadprodukci, je pro nás vážně výhra. Tahle naše pohádka o evropským snu bude stát ještě hodně, viz. Euroval. A mluvit po Lisabonské smlouvě o nějaké národní demokracii je směšné. Tohle hrubé podkopání suverenity jednotlivých států a stoupající centralizace v Bruselu, dušení nesmyslnými směrnicemi a kvótami, miliony imigrantů, jejichž práva převyšují práva domácích obyvatel, klepající na dveře, náš národ pohltí mnohem rychleji než čtyři desítky let trvajícího vazalství Moskvě. Samozřejmě, že z masmédií se nic takového nedočteme, media u nás mají zakázáno pomlouvat praktiky vysněného ráje EU a říci na cech Ruska cokoliv lichotivého, všichni se předhánějí v tom, jak ho co nejvíce pošpinit, aby se zavděčili svým donátorům a když nedej bože někdo Rusku začne podkuřovat, roztrhne se kolem toho hysterie jako teď kolem Zemana.

Ono je současné Rusko (narozdíl od naší dekadentní společnosti v trvalém morálně kulturním úpadku, libující si ve všemožných LGBT deviacích) konzervativní země. Zvolilo si takový směr a my mu do toho nemáme co kafrat Jak to, že Bursíkovi, Kocábovi, Pehemu, Štětinovi, Uhlovi a podobným psům štvavé protiruské propagandy tolik neleží na srdci nepoměrně brutálnější diktátorské režimy v Arabském světě, v Africe, proč tolik nebojují za práva utlačovaných Kurdů, Koptů, syrských křesťanů a jiných ostrakizovaných menšin, copak ty nemají svoje práva na důstojný život? Jak to, že tak zarytě mlčí? Ale že je v Rusku zakázaná otevřená propagace homosexuality (tedy žádné tvrdé perzekuce, jen zákaz gay pride a jiných oplzlostí, s čímž nelze nesouhlasit, zvláště pokud tady člověk moralizuje nad pár vulgarismy vytrženými z kontextu), z toho se mohou zvencnout. Já vím, na tom nelze nahnat tak cenný politický kredit, Rusko je pro lidskoprávní aktivisty zlatý důl. Takže tady neblijte tu vaši snůšku nesmyslů a polopravd,. Možná zdejší médii zmanipulované, značně podjaté a logikou příliš nepolíbené osazenstvo vám tyhle nesmysly žere, ale tady jste hodně narazil.

Odpovědi

ptáček

#8820 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-09 17:13:22

#8816: Svarun - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Podepisuji se za každé slovo Vašeho příspěvku.

Tomáš

#8823 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-09 17:21:09

#8816: Svarun - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Měl bych k tomu v některých bodech výhrady, leč vcelku nejrozumnější názor, co zde zatím zazněl.


Nepřihlášený uživatel

#8829 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-09 17:32:22

#8816: Svarun - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Věcný a slušný = inteligentní komentář, který se odlišuje od té stoky a žumpy, co je tady ke čtení.  Paradoxem je, že tito vulgární a hloupí lidé kopou do prezidenta, který pouze citoval. 

Jirka

#8835 velmi dlouhý text, dal by se zkrátit

2014-11-09 17:40:33

#8816: Svarun - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Podstatou toho sdělení je, že USA jsou příčinou všeho zla, zatímco Rusko je spravedlivá a důvěryhodná země. Nesouhlasím ani s jedním, ani s druhým.

prokouklý/dospělý Čuk (bez Geka)

#8849 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-09 17:57:42

#8816: Svarun - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Jen mi nejde do hlavy, že už dávno nejsi v tom ráji na zemi, v té zemi neobyčejné kulturní úrovně a žádné dekadence, kde "psové štvavé protiruské propagandy" jsou všichni zavřeni v "psincích" na Sibiři (mimochodem, soudruhu jsi zapomněl, že "psovi psí smrt!" je naše osvědčené komunistické heslo), zkrátka v té zemi, kde zítra znamená včera. Zemi, obývané inteligentním národem, který do pokladnice lidstva vložil takové perly své vynalézavosti, jako jsou láptě, chlebnyj kvas a matrjošky (další skvělé objevy viz nezapomenutelná kniha Čtení o ruských a sovětských vynálezcích).

Ledaže .... ledaže bys tu soudruhu plnil ÚKOL: vytvořit osvědčenou pátou kolonu rusáckých prdelvlezů a kolaborantů. Pak tě chápu: na Západě (dekadentním) bez ruských ti-ti-ti (ňák dochází, ničemní Američané tlačí cenu plynu a nafty dolů, teď ty sankce, co jsou k smíchu....) už nejsou plné ulice demonstrantů proti imperialismu, za Rusko a jeho "mír".... Tak třeba to zkusit v Čechách. On takový český blbec je přece jen levnější...i když jeho podpora není přece jen to, co podpora v ulicích Paříže či New Yorku.... Ale nemusí pršet, stačí když kape, že soudruhu?


Nepřihlášený uživatel

#8862 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-09 18:09:07

#8816: Svarun - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Došlo ti, blbe, že tady je diskuse k petici proti hulvátskému prezidentovi, zrazujícímu zájmy státu, prezidentský slib atd.atd. a nikoliv diskuse na téma kdo, se nevíce vetře do Putinovy řiti?

Roman Skácel

#8881 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-09 18:23:33

#8816: Svarun - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Trochu vyčerpávají to číst a je to dokonale myšlenkově sterilní, vidíte svět jen černobíle, špatní a imperiální Američané a hodné jen trochu důrazné Rusko s Putinem, velmi doma oblíbeným. Bla-bla-bla...

Ale dobře, máme jen dvě možnosti, buď být na straně demokratického světa, nebo na straně Ruska, ovšem proti demokratickému světu. Jsem rád, že už bylo dávno rozhodnuto a že nikdo nepřihlížel při tomto rozhodování k Vašemu názoru na věc. Demokratický svět nám dokonce odpustí i to, že budeme v jeho rámci někteří na straně Ruska, protože je to naše právo, Rusové moc na výběr nedávají svým občanům, tam je jasné, kdo je kdo a politická opozice se tam velmi rychle umlčuje, víme?

Být na straně Ruska už jsme si zkusili, děkuji už nechci a pokud se Vám tolik stýská po skutečné "ruské demokracii", nic Vám nebrání změnit špajz.

Vy si alespoň můžete vybrat, kde budete žít, Rusové moc na výběr nemají, časem se mnoho z nich stane ekonomickými emigranty a nebojím se, že by pak emigrovali do Číny, nebo Indie. Hádejte kam zamíří, ano k prosperitě a skutečné demokracii a skutečnou svobodou.

Člověče, co vlastně chcete, žijete v demokratické společnosti, která Vám zaručuje Vaše práva podle Deklarace lidských práv a svobod, co Vám chybí, máte doma teplo, počítač, co jíst, máte práci, můžete kam jen chcete a dělat tam co jen chcete v mezích tamního zákona a budete tu zase vypisovat to, jak jsou Amíci zlí a Rusi hodní. 

VAŽTE SI TOHO CO MÁTE A NEZÁVIĎTE RUSŮM JEJICH BÍDU!

 


Nepřihlášený uživatel

#8924 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-09 18:56:59

#8816: Svarun - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Děkuji soudruhům z ruské ambasády za zdařilou propagandistickou vložku. Dost bylo rusa v Čechách.


Nepřihlášený uživatel

#9064 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-09 21:39:57

#8816: Svarun - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Porad volim raci EU nez Rusko, lepsi varianta pro budocnost..


Nepřihlášený uživatel

#9220 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2014-11-10 08:51:17

#8816: Svarun - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Souhlas do posledního bodu, ale vysvětli to naší zblblé kavárenské smetánce.